8241
Beatos virtuvė
Reikės:
  • - Tešlai:
  • 2 kiaušinių
  • 4–5 šaukštų kefyro
  • 60 ml alyvuogiu aliejaus
  • 200 g varškės
  • 300 g miltų
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių
  • druskos
  • .....

Varškinės tešlos pyragas su smidrais

(1)

Jūsų dėmesiui – tobulas, TO-BU-LAS nesaldus, universalus ir į visus piknikus bei žygius su jumis keliausiantis varškinės tešlos pyragas (truputį panašus į prancūzišką „galetę“ arba kišą, bet greičiau ir paprasčiau pagaminamas) su smidrais. Smidrai apsukti rūkyta šonine skaniai sau sugula į purų varškės patalą – nu neapsakytai skanu, o svarbiausiai nesudėtingai pagaminama. Gaminame tešlą. Į… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (4 balsai, vidurkis: 3,75 iš 5)
Loading...

Tarta su varške, smidrais ir vytintu kumpiu

(0)

Kokie iškylų kepiniai be smidrų? Kumpis ir smidrai visuomet puikiai dera. O šie dar paguldyti į žolelėmis kvepiantį varškės patalą. Šį kepinį patogu į iškylą… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (1 balsai, vidurkis: 1,00 iš 5)
Loading...

Pavasarinės salotos su grikiais, smidrais, ridikėliais, daigais bei parmezanu

(0)

Grikiai yra stebuklingos kruopos, maistingos ir skanios, tikras supermaistas, tad natūralu, kad jie puikiausiai dera su įvairiais kitais mums naudingais maisto produktais.   Gaminame: Perplauname… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (4 balsai, vidurkis: 1,75 iš 5)
Loading...

Smidrai su grietinės, medaus ir garstyčių padažu bei lašiša

(0)

Dar vienas smidrų triumfas. Kai jų yra, įtraukime juos į kuo platesnį dienos meniu repertuarą: ir pusryčiams šalia kiaušinio, ir vakarienei lėkštėje su lašiša. Lengva,… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (Nėra vertinimų)
Loading...

Makaronai su kefyro padažu ir smidrais

(0)

Makronai kefyro padaže? Netikėtas ir puikus atradimas. Kefyro rūgštelė sviesto ir sūrio padažui suteikia lengvumo, todėl pavalgę nesijausite apsunkę. O ryškios žalios daržovės yra tikrų… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (5 balsai, vidurkis: 1,80 iš 5)
Loading...

Pyragas su smidrais

(0)

Šiuo receptu su mumis pasidalino smidrų augintojai „Šparagų kalnelio“ šeimininkai Inga ir Vytautas Kirliai. Inga tikina, kad jei smidrai visai švieži, nieko jiems daryti nereikia;… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (1 balsai, vidurkis: 4,00 iš 5)
Loading...

Bulvių virtinukai su krapesto ir smidrais

(0)

Žalias, sotus, jaukus ir vegetariškas patiekalas. Jei šaldytuve jau pradėjo liūdėti įvairios prieskoninės žolelės ir dažovės – kvieskit jas šen! Tiks ir brokoliai, ir cukinijos… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (3 balsai, vidurkis: 1,33 iš 5)
Loading...

Šilkinis omletas su sūriu

(1)

Turbūt joks kitas pusryčių patiekalas populiarumu nepralenks švelnaus prancūziško omleto. Klasika šis patiekalas tapo tikrai ne be priežasties – kiaušinių ir sviesto sąjunga tokia stipri… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (6 balsai, vidurkis: 3,17 iš 5)
Loading...

Pikantiška mišrainė su smidrais

(2)

Duoną supjaustome pailgais piršteliais. Patepame alyvuogių aliejumi, beriame truputį druskos ir šauname į iki 160 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepame neilgai, apie 10-15 minučių, kol duona… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (4 balsai, vidurkis: 3,25 iš 5)
Loading...

Laukinės lašišos sriuba

(4)

Tai dabar apie gerą žuvienę… Aišku, jūs galite išsivirti ir su bet kokia kita žuvimi, bet jei virsite iš laukinės lašišos Kuprės kaulų skirtumą iškart… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (8 balsai, vidurkis: 3,75 iš 5)
Loading...

Kepta menkė su balzaminiu actu

(0)

Kaip visada, skaniausi ir genialūs dalykai yra paprasti. Balzaminis actas suteikia švelnios rūgštelės, o medus – saldumo. Daugiau tik druska, pipirai ir čiobreliai. Tobulas minimalistinis… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (11 balsai, vidurkis: 3,55 iš 5)
Loading...

Špinatų salotos su smidrais ir keptu aštriu sūriu

(0)

Šios traškios, šiek tiek aštrokos, bet lengvai salstelėjusios salotos gomurį pamalonina visa skonių palete. Mums jos labai patiko – kartosime dažnai. Gaminame: Smidrų galūnes nulaužome… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (8 balsai, vidurkis: 4,13 iš 5)
Loading...

Vasariškos bulvių salotos su smidrais

(3)

Šioms salotoms sunaudokite paskutinius pavasario šauklius – smidrus ir ridikėlius. Lengvas, gaivus ir greitai paruošiamas garnyras prie keptos, rūkytos žuvies ar vištienos šašlyko. Gaminame: šviežias… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (8 balsai, vidurkis: 3,50 iš 5)
Loading...

Smidrai su šonine ir kiaušiniu

(0)

Taip ruošti man juos patinka labiausiai – lengvai pakepinu smidrus keptuvėje su alyvuogių aliejumi ir citrinų sultimis. Dažnai net nespėju jų paragauti, nes labai greitai… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (16 balsai, vidurkis: 3,50 iš 5)
Loading...

Tarte flambee su smidrais

(8)

Tarte flambee yra Alzaso regione populiarus kepinys – savotiška Pietų Vokietijos ir Šiaurės Rytų Prancūzijos pica. Ant mielinės tešlos pagrindo dedama grietinės, svogūnų ir šoninės…. Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (14 balsai, vidurkis: 3,57 iš 5)
Loading...

Juodos duonos sumuštinis su brie sūriu bei smidrais

(4)

Nieko nepasakysi, pavasarį norisi visai kitokių sumuštinių – pavyzdžiui, su smidrais. Ir su juoda tikra duona, sviestu plonai aptepta. O dar, jei rastumėt šaldytuve brie… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (6 balsai, vidurkis: 3,17 iš 5)
Loading...

Smidrų pyragas

(16)

Šį pyragą pagaminti gali kiekvienas, sudėtinės dalys prieinamos visiems, o rezultatas – tikras gardumynas. Iškočioji pirktinę tešlą, ištepi ją minkšta feta, išdėlioji apvirtus smidrus, pagardini… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (7 balsai, vidurkis: 3,57 iš 5)
Loading...

Smidrai belgiškai

(5)

Belgija yra mano mėgstama šalis, o belgai vertina gerą, kokybišką maistą. Jie dievina smidrus, bet ne tuos mums įprastus žalius, o baltus. Tokie smidrai su… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (19 balsai, vidurkis: 3,05 iš 5)
Loading...

Šiltos smidrų ir lašišos salotos

(6)

Tiesiog nuostabiai skanu. Šias salotas gaminau Tymo turguje, smidrų festivalyje. Buvo pageidavimas recepto. Tai štai jis ateina. Galite pasirinkti, kaip noríte paruošti smidrus – pakepti… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (3 balsai, vidurkis: 3,00 iš 5)
Loading...

Omletas su smidrais

(2)

Šis pusryčių omletas – geras būdas jų užvalgyti nuo pat ryto. Cukiniją supjaustome mažais kubeliais, susmulkiname porą ir prieskonines žoleles. Įkaitiname orkaitę iki 190 oC. Įkaitintoje keptuvėje išlydome… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (3 balsai, vidurkis: 3,00 iš 5)
Loading...

Makaronai su smidrais, krevetėmis, mėtomis ir citrinomis

(12)

Pavasariškai gaivūs ir skanūs makaronai. Klasikinis derinys. Mėtos, citrinos, krevetės ir smidrai puikiausiai dera. Makaronus galite pasirinkti kokius tik norite, o mums labai patinka ausytės… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (2 balsai, vidurkis: 3,50 iš 5)
Loading...

Kepti smidrai su sezamais

(2)

Na aš esu pamišus dėl šparagų, tikrai taip. Nežinau, iš kur tas pamišimas, bet manau, greičiausiai dėl to, kad juos labai sėkmingai augina mano anytos… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (1 balsai, vidurkis: 3,00 iš 5)
Loading...

Smidrų sriuba

(10)

Jau anksčiau, kalbėdama apie šparagus, sakiau, kad viršūnėlės yra gardžiausios minkštos ir sultingos, apačios tuo tarpu, tai yra viena trečioji, yra truputį kietesnės, tai, pvz.,… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (1 balsai, vidurkis: 3,00 iš 5)
Loading...

Kepti šparagai su svogūnų laiškais ir feta

(20)

Nuostabiai gardus būdas: kai šitaip pagaminau, tai turiu pasakyt, kad net man neliko. Tikrai taip. Šparagai lengvai paskrudinami alyvuogių aliejuje. Po to toje pat keptuvėje… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (11 balsai, vidurkis: 3,91 iš 5)
Loading...
26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.