Nedideliame dubenėlyje sumaišome smulkiai tarkuotas česnakų skilteles su aliejumi, smulkintais bazilikų lapeliais, džiovintais raudonėliais, druska ir pipirais. Šiuo mišiniu ištriname vištos krūtinėles. Vištieną kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 minučių arba kol iškeps, priklausomai nuo krūtinėlių dydžio. Plonais apskiritmais supjaustome ridikėlius, kubeliais susmulkiname agurkus, vieną avokadą, supjaustome svogūnų laiškus. Viską beriame į dubenį… Daugiau…
Ar jūs irgi, kaip ir aš, silkę ir bulvę laikote senomis geromis draugėmis, kurios kartu vaikšto nuo darželio ir mokyklos laikų? Žinokite, kad rašydama šią… Daugiau…
Tai tikrai fantastiškos Karibų salotos su bananais, ananasais ir labai neįprastu, bet skaniu padažu. Šį receptą kažkada rodėme mano laidoje ir tikrai ne vieną iš… Daugiau…
Burokėlių mišrainė su pupelėmis ir slyvomis dera ir prie karpio kotletukų ir viena labai skaniai valgosi.
Jau pats laikas prisiminti per vasarą primirštus šakniavaisius. Aš pati pulsiu į burokėlius. Burokėlis, kaip ne kartą esu sakiusi, man yra daržovių daržovė. Valgyti juos… Daugiau…
Bolivinių balandų ir avokado sąjunga tokia stipri, kad sotumui užtikrinti nereikia nei mėsos, nei žuvies, bet man taip patinka rūkyta vištiena, kad nesusilaikiau jos čia… Daugiau…
Žiediniai kopūstai – sotūs ir gražūs savo žiedynais, o be to ir labai maistingi. Tikrai ilgai netruksite šias salotas pasigaminti, o valgyti bus vienas malonumas… Daugiau…
Vasariškos, lengvos spalvotos salotos, kurias tikrai turite išbandyti, vos tik atsiras arbūzų. Gaivus saldus arbūzas kartu su ožkų pieno sūrio skrebučiais tiesiog tirpsta burnoje. Tinka… Daugiau…
Šiose salotose dera viskas, ką aš mėgstu labiausiai – sūrus, bet švelnus sūris, traškus kumpis, saldus mangas ir sodrūs lazdynų riešutai, kuriems niekas neprilygsta. Šis… Daugiau…
Yra tokios amerikiečių mėgstamos vadinamosios kapotos salotos. Prilyginčiau jas mūsų naminei mišrainei, nes tas kapotas salotas Amerikoje visi žino, visi jas ruošia ir valgo įvairiausiomis… Daugiau…
Atrodo, kad halumio dar nebuvome pakvietę į salotas, o jis laukiamas ne tik vasaros griliuose, tačiau ir žiemą namų keptuvėse. Labai sotus, kitokios konsistencijos sūris… Daugiau…
Soti, skalsi, traški, maloniai saldi ir gaivi ši šventiška mišrainė nepaliks abejingų. Puikiai tiks šeimos savaitgalio meniu paįvairinti ar šventiniam stalui. Tiesą sakant, žinome žmonių,… Daugiau…
Itin maistingos ir skanios bolivinių balandų salotos, pilnos baltymų ir angliavandenių. Tik nepatingėkite, paskrudinkite lazdynų riešutų – jie čia būtini! Gaminame: pirmiausia pamarinuojame svogūną: supjaustome… Daugiau…
Tai ideali vakarienė mėgstantiesiems maitintis sveikai ir žinantiesiems, kad vakarui labiausiai tinka baltyminės kilmės maistas. Gaminame: lęšius nuplauname, užpilame vandeniu ir verdame apie 15–20 minučių,… Daugiau…
Idealios salotos neštis į darbą, traškios ir suteiksiančios sotumo. Moliūgai ir morkos puikiai sutaria ne tik sriubose, tačiau ir salotose. Žinoma, kartu tiks ir keptas… Daugiau…
Viena iš privalomų tikrai skanių salotų sudedamųjų dalių – traškūs pagardai iš sėklų ir riešutų. Rodos, smulkmena, bet esminė. Visada beriu tą, ką turiu –… Daugiau…
Universalus panardas (pavadinimas kilęs nuo žodžio „nardinti“, „merkti“) sumuštiniams, salotoms ar valgyti su daržovėmis, karštomis bulvėmis. Vasaros atradimas. Eiga: susmulkiname laiškinius svogūnus ir kelias minutes… Daugiau…
Gydytojas Darius, farmacininkė Karolina ir trys jų dukterys: Filomena, Liudvika bei Liucija – nuostabi šeima, su kuria susipažinau rašydama „Mamų knygą“. Jau ketverius metus jie… Daugiau…
Ši porcija dviems, vienam bus gerokai per daug. Aš kažkaip pasistengsiu koncentruotai pasakyti, ką noriu, nesileisdama į ilgus pasakojimus, kuriuos labai mėgstu. Apie tai, kaip… Daugiau…
Jau ir anksčiau mėgau pomidorą valgyti su varške, bet ši užtepėlė šiame deriny yra kažkas genialaus. Nes kaip ten bebūtų, pipiras yra virtuvės karalius ir… Daugiau…
Yra pasaulyje keletas klasikinių salotų, išvardinsiu kada prie progos. Šiandien apie vadinamąsias Valdorfo salotos, kurios yra sukurtos prašmatniame Niujorko viešbutyje tokiu pat pavadinimu. Esmė jų… Daugiau…
Pasidalinsiu šiandien su jumis vienomis naujomis savo salotomis. Kartais labai gailiuos, kad tik kartą pasigaminu ir kitą kartą vėl puolu ką nors naujo daryt, nes… Daugiau…