Bet kuris patiekalas bus daug skanesnis, jei jame derės įvairiausi skoniai. Saldžios kriaušės, švelnaus skonio kietasis sūris „Prussia“ ir netikėtas užpilas su aguonomis – smagiai sproginėjantis ir puošiantis salotas. Paruošimas itin paprastas – sumaišome visas padažo sudedamąsias dalis ( jei medus kietas, jį pašildome). Salotas kruopščiai nuplauname, nusausiname ir suplėšome. Kriaušes supjaustome plonomis riekelėmis, sūrį… Daugiau…
Tai tokie geri pietūs ar vakarienė, kad sunku ir patikėti. Ir sotūs, ir maistingi, dar sveiki, o jau skanūs… Visos mes, kai valgėme, tik lingavome… Daugiau…
Pasaulį užkariavęs korėjietiškasis kimči – su prieskoniais fermentuoti pekininiai kopūstai (ar kitos daržovės). Kimči – tikras lietuviškojo rauginto kopūsto giminaitis, tik gerokai ugningesnio būdo, nes… Daugiau…
Na štai tokie pietūs ar vakarienė man labai patinka. Toks gaivumas užburia, o dar ir kynva kruopos su savo maistingumu tikrai padeda geriau jaustis. Valgai… Daugiau…
Praėjusią vasarą susipažinau su žveju Rimu. Jei būsite Neringoje, tai Rimas Preiloje turi labai geros žuvies. Visa Rimo istorija yra mano vasaros žurnale. Tai va,… Daugiau…
Šios Ievos (ji sveiko gyvenimo būdo mylėtoja, tinklaraštininkė, čia mano bloge jau pasakojo apie kombučią ir cukinijų spagečius) salotos, dėl savo spalvų, labai tinka svečiams… Daugiau…
Tiesiog nuostabiai skanu. Šias salotas gaminau Tymo turguje, smidrų festivalyje. Buvo pageidavimas recepto. Tai štai jis ateina. Galite pasirinkti, kaip noríte paruošti smidrus – pakepti… Daugiau…
Pavasaris už lango! Jaučiate? Kur jau čia ir valgyti taip sunkiai nesinori vakare. Tačiau vis vien kažko norisi. O putpelių kiaušiniai, jei nesuvalgėte iš ryto,… Daugiau…
Moliūgas! Jis tikrai dar turėjo išgyventi? O gal jau ir prie pabaigos? Tada ta atsisveikinimo proga siūlau labai skanias, sočias salotas ar pietums ar vakarienei…. Daugiau…
Soti ir šventiška mišrainė. Pagaminta su sėklų pilna juoda duona „Beatos virtuvė“ ji bus dar turtingesnė ir išraiškingesnė. Tiks savaitgalio šeimos meniu paįvairinimui ar šventiniam… Daugiau…
Žiediniai kopūstai – sotūs ir gražūs savo žiedynais, be to ir labai maistingi. Nors šiaip jų yra ir geltonų, ir violetinių, tūlas lietuvis žino, kad kalafioras… Daugiau…
O jau šitos salotos tai ‘turbo’ galėčiau sakyti, jog yra. Tokios gaivios nuo mėtų, pilnos skonio, prieskonių ir saldumo, ir traškumo ir aštrumo šiek tiek…. Daugiau…
Oj šitos salotos, įkvėptos mano kulinarinių atostogų iš Portugalijos, sulaukė tiek pagyrimų iš filmavimo komandos dėl skonio bei išvaizdos. O pasigamina lengvai ir greitai. Pirmyn… Daugiau…
Tai tikrai fantastiškos Karibų salotos su labai neįprastu, bet skaniu padažu – virtuvės šefo ir restorano ‘Time’ savininko Egidijaus Lapinsko sugalvotos salotos, kai neturi keptuvės… Daugiau…
Rudeniop nori nenori pradedi ieškoti to kažko, kas dienoms tamsėjant leistų jaustis sveikesniam, gyvybingesniam, linksmesniam. Va štai jums mano pasiūlymas rudenį valgyti ne tik daugiau… Daugiau…
Prisipažinsiu – iki susitikimo su Edita, niekada nebuvau valgiusi raugintų burokėlių. Paragavau ir negalėjau sustoti, tad ir su jumis dalinuosi Editos mėgiamu raugintų burokėlių rceptu,… Daugiau…
Išskirtinio, ne tik vaizdo, bet ir skonio salotos.
Kepti burokėliai yra puikus daugelio salotų ingridientas, jie sodraus skonio ir puikiai tinka su mėlynojo pelėsio sūriu, kuris paprastai yra derinamas su kuo nors salsvu…. Daugiau…
Šviežių žirnelių sezonas gana trumpas, tad kai jis pasibaigia visada galite pakeisti juos apvirtais šaldytais žaliais žirneliais. Greitai marinuotos cukinijos tikrai taps dažnu jūsų salotų… Daugiau…
Daugiau termiškai neapdorotų daržovių, kurias malonu kramtyti ir maistingų kruopų! Fetos tipo sūris „Fetuva” salotoms suteikia sotumo ir malonaus sūrumo.
Šios salotos iš mano bičiulės Justės močiutės repertuaro. Aš dar papildžiau savo improvizacijomis ir tikrai gardus dalykas išėjo. Blynuose daug žolelių, o citrininis majonezas juos… Daugiau…