Šį šeštadienį mano laidoje „Lietuvos gaspadinės“ rubrikoje – Edita, trijų vaikų mama. Ji pasidalino savo močiutės įkvėptų auselių su grybais receptu. Tiesa, Editos močiutė kepdavo juos krosnyje, tad Edita paveldėjusi šį receptą turėjo veikti lyg kokia maisto detektyvė, kad išgautų krosnies teikiamą apskrudimo efektą. Ir jai pavyko! Gaminame plikytą tešlą. Į miltus pilame aliejų, žiupsnį… Daugiau…
Tikriausiai nujaučiate, koks buvo populiariausias receptas per visas 200 laidas? Aišku, kad cinamoninės bandelės, todėl jos karaliaus jubiliejinėj laidoj! Sužinosite, ką galite padaryti KITAIP, kad… Daugiau…
Lietuvos gaspadoriaus rubrikoje kompozitorius, daininikas, docentas Linas Adomaitis parodė kaip iškepti studentišką „Express“ plokštainį keptuvėje. 1. Nulupame ir stambia burokine tarka sutarkuojame bulves. 2. Gerai… Daugiau…
Žinoma, kad visi mėgsta keptą viščiuką, jis skanus ir su kmynais, ir su česnakais, ir su sodo žolelėmis. O štai čia dar vienas nerealus receptas,… Daugiau…
Ką dažniausiai gaminate su KIAULIENA? Man tai labai patinka kiauliena troškiniuose, nes ji išsitroškina gana greitai, o ir šiaip, visada troškiniuose galima papildomų skanių dalykų… Daugiau…
Kiekviena Lietuvos šeimininkė turi mokėti pasigaminti kastinį! Nemokat??? Aš irgi nemokėjau!!!! Bet Lietuvos Gaspadinės rubrika tam ir sugalvota, kad visos tobulėtume – mieloji Loreta Svidrienė… Daugiau…
Šakšuka yra tikras rudens gėrybių pašlovinimo patiekalas! Pilnas daržovių gerumo ir sveikumo. Puikiai tinka tiek pusryčiams, tiek ir vakarienei – jausitės sotūs, bet neapsunkę. 1.Keptuvėje… Daugiau…
Vištienos ketvirčiai kinų virtuvės stiliumi! Puikūs puikūs, laabai aromatingi ir turtingo skonio. Iškepti su slyvomis, paskaninti kinišku penkių prieskonių mišiniu- tikrai puikus ir turtingas derinys…. Daugiau…
Aš vis nepavargstu kartoti, kad mums reikėtų valgyti daugiau žuvies. Ir dar man labai svarbu, kad laidoje gamintume tokius receptus, kurių ingredientai būtų visiem lengvai… Daugiau…
Mano mylimiausias rudens derliaus naikinimo būdas – viską komandiruoti į orkaitę geram pusvalandžiui, kad skaniai pasikaramelizuotų, o tada greit į puodą ir sutrinti kartu su… Daugiau…
Kepenėlės yra mano meilė, galėčiau jas valgyti kiekvieną dieną. Beje, su šiuo receptu taip ir buvo – kai pagaminau jį pirmą kartą, man taaaaip patiko,… Daugiau…
Turbūt kiekviena tauta turi tokį vienos skardos patiekalą, kuriuo gali pamaitinti minią. Italams tas patiekalas yra lazanija, mums – kugelis, o štai graikai gali didžiuotis… Daugiau…
Naujas griliaus HITAS – šamo kepsneliai su tzatziki padažu!!! Pagaminami jie fantastiškai greit, o ir išepa vos per kelias minutes – tiek, kiek laiko prireiks,… Daugiau…
Bet kokį kraštą geriausiai pažinsi per čia gyvenančius žmones. Su laida važiavom į Žemaitiją ir iš Plungės turizmo informacijos centro gavom super rekomendaciją – Martynas… Daugiau…
Šiose salotose vasaros herojai – agurkai – sužiba nauja šviesa! Salotos pilnos traškumo ir yra truputį saldžiarūgštės. Tarsi artimos, ragautos, nes su grietine, bet ir… Daugiau…
Vasarą, kai jau visi šašlykai ir keptos dešrelės bus pabodę, prisiminkite šį receptą. Plėšytos kiaulienos mėsainiais nesudėtingai pamaitinsite visą draugų minią, o ji gali būti… Daugiau…
Duoną supjaustome pailgais piršteliais. Patepame alyvuogių aliejumi, beriame truputį druskos ir šauname į iki 160 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepame neilgai, apie 10-15 minučių, kol duona… Daugiau…
Nuostabus būdas suvalgyti didelį kiekį žalumos. Šios salotos ypatingos tuo, kad pilnos augalinių baltymų ir mineralų iš lęšių (tikras supermaistas!), jose paslėptas termiškai neapdorotas brokolis,… Daugiau…
Išskirtinio grožio ir skanumo kefyrinis, braškinis ir labai vasariškas tortas, kurio receptu „Beatos virtuvės“ laidoje pasidalino maisto tinklaraštininkė Renata Ničajienė. Šis tortas tirai genialus, nes… Daugiau…
Negirdėtas ir nematytas dalykas – baladėlių pyragas! Nerealaus skanumo kepinys, su kalnu daržovių, grikių kruopų ir viso kito gėrio. Nuostabus patiekalas tradicinių balandėlių mylėtojams. O… Daugiau…
Kokio skanumo šie kotletukai! Truputį Italijos įkvėpti ir tikrai ypatingi – juose slepiasi mūsų mėgstama varškė, kuri, iš pirmo žvilgsnio paprastus maltinukus paverčia minkštučiais, sultingais,… Daugiau…
Beatos virtuvės laidoje rodėme apie Ievą iš NeČia ir jos žolių ir gyvūnų pilną gyvenimą. Kaip smagu, kad ji sutiko pasidalinti ir savo nuostabiu laukinių… Daugiau…
Nuostabus jordanietiškas mėsiškas patiekalas, kuris laisvai pamaitins visą šeimą! Pilnas daržovių ir aromatingų prieskonių, žodžiu, visokio gardumo. Šiam patiekalui galite naudoti ne vien jautieną, bet… Daugiau…
Švelnūs ir ne per saldūs virtinukai su vyšniomis – tradicinis ukrainietiškas naminis desertas, kuriuo mamos dažnai lepina savo vaikus. Kaip ir daugelis ukrainiečių virtuvės patiekalų,… Daugiau…