8241
Beatos virtuvė
Reikės:
  • 170-180 g chorizo dešros
  • 2 svogūnų
  • 100 g voveraičių ar pievagrybių
  • 4-5 kg bulvių
  • 4 kiaušinių
  • druskos, šviežiai maltų pipirų
  • sviesto kepimui
  • Padažui:
  • .....

Kugelis su chorizo dešra

(1)

Tobulas ir minkštas – štai koks yra šis kugelis su šiek tiek aštroka chorizo dešra. Netgi mokslininkų įrodyta, kad valgant krakmolingas daržoves (o bulvės būtent tokios), mūsų smegenyse išsiskiria medžiagos, kurios padeda pajusti ramybę bei pilnatvę. Ir iš tiesų, taip gera pasidaro, tokia laimė apima suvalgius cepelinų, bulvinių blynų ar kugelio… Gaminame: Supjaustome kubeliais chorizo… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (9 balsai, vidurkis: 3.89 iš 5)
Loading...

Mieliniai užgavėnių blynai

(0)

Sakoma, kad kokios čia Užgavėnės be mielinių blynų? Būtinas gi atributas. O šie mieliniai blynai atkeliavo iš Žemaitijos, kai filmavome laidą apie Žemaitiją, tai ir… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (8 balsai, vidurkis: 3.75 iš 5)
Loading...

Traškios vištų blauzdelės

(0)

Šios traškios vištų blauzdelės man primena tokias, kokias ragavau viename amerikietiškame restorane. Garnyrui ruošiau batatus bei kopūstų salotas. Tokie pietūs patiks ir vaikams, ir suaugusiems…. Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (11 balsai, vidurkis: 3.09 iš 5)
Loading...

Špinatų tortas

(27)

Špinatų tortas – absoliutus hitas!!! Truputį žalias, tai ir žiemos šventėms, ir vasaros pasiilgusiems ir tortų mylėtojams tiks. Justina, kuri svečiavosi mano laidoje, pasidalinuo šiuo ypatingai gražiu… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (29 balsai, vidurkis: 3.66 iš 5)
Loading...

Napoleonas

(0)

Šio tortų karaliaus, mėgstamiausio torto Lietuvoje receptu pasidalinio kulinarė Rūta Paulauskienė. Ji ilgai nesidalijo ypatingu, prieš 25 metus gautu receptu, tačiau štai, jis čia, dienos… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (47 balsai, vidurkis: 3.70 iš 5)
Loading...

Senovinis „Medutis“

(2)

Andrių Plindiną pirmiausia pažinau kaip profesionalų floristą ir gėlių žinovą (Andriaus namuose tikros džiunglės – apie 500 augalų), vėliau sužinojau, kad dar vienas jo pomėgis… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (27 balsai, vidurkis: 3.85 iš 5)
Loading...

Kanelės

(11)

Receptas iš laidos, kur LRT RADIJO laidų vedėjas, žurnalistas Mindaugas Aušra,  pasidalijo kanelių receptu. Pasak M. Aušros, XVIII amžiuje kanelės pradėtos kepti Prancūzijoje, Bordo mieste – ten… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (30 balsai, vidurkis: 3.83 iš 5)
Loading...

Vaikystės varškės tortas

(0)

Ar kada ragavote gero varškės sūrelio skonio pyragą? Šis kaip tik toks. Kotryna Starkienė, receptų knygos autorė, pasidalijo savo vaikystės varškės torto su šokoladu receptu laidoje. Ir… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (31 balsai, vidurkis: 3.65 iš 5)
Loading...

Rikotos pusryčių pyragas arba „Torta del nonno“

(16)

Ruošti maistą mėgsta ne tik GianLuca, bet ir jo senelis, tačiau receptų senelis niekam neatskleisdavo. Paslaptyje ilgą laiką buvo ir pusrytinio rikotos pyrago receptas. Galite… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (30 balsai, vidurkis: 4.27 iš 5)
Loading...

Japoniškas sūrio tortas

(37)

Tai labai madingas, labai kaprizingas japoniškas sūrio tortas, kurį mano laidos rubrikoje „Mano firminis tortas“ – kepė Lina Geštautaitė iš Tauragės.  Žinote, jis toks truputį… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (44 balsai, vidurkis: 3.70 iš 5)
Loading...

Tortas „Snickers“

(7)

Kai atrankoje pamačiau devyniolikmetės klaipėdietės Gražvilės atsiųstą torto receptą, iš karto supratau, kad jis bus tautos favoritas. Pamėginkite į „Google“ paieškos laukelį įvesti „tortas Snickers“,… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (52 balsai, vidurkis: 3.96 iš 5)
Loading...

Tortas „Vyšniukas“

(9)

Nuostabaus trio tortas bet kokiai šventei: tobulai purus biskvitas, maloniai saldus grietinėlės ir maskarponės kremas bei vyšnių gardumas.

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (36 balsai, vidurkis: 3.81 iš 5)
Loading...

Įdarytos saldžios bulvės

(0)

Receptas iš 2018 m. kovo „Beatos virtuvės“ laidos, „Lengvai ir sveikai“ rubrikos. Rudeniškas ir lengvas, maistingas ir naudingas patiekalas tiek pietums, tiek vakarienei. Gaminame: įkaitiname… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (23 balsai, vidurkis: 3.22 iš 5)
Loading...

Moliūgų ir abrikosų čatnis

(2)

2017-ųjų metų TV laidos sezone iš moliūgų turbūt gaminau daugiau nei iš bulvių. Jie man tikrai labai patinka ir turi daugybę sveikatai palankių medžiagų. Šis… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (14 balsai, vidurkis: 3.64 iš 5)
Loading...

Makaronų ir moliūgų apkepas

(5)

Makaronų apkepai yra supervalgis. Mane juos kepti išmokė vyras Tomas. Makaronų apkepus jis dažnai ruošdavo, kai susipažinę pradėjome susitikinėti Londone. Šis patiekalas puikiai tinka vaišinti… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (37 balsai, vidurkis: 3.62 iš 5)
Loading...

Kanapiniai pyragiukai

(4)

Čia buvo atradimas, padaryti taip, kaip senovėje buvo daroma – mielinės bandelės su grūstų kanapių įdaru, o kitaip – kanapiniai pyragiukai. Skonis pasakiškas, tikrai, jei… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (10 balsai, vidurkis: 3.50 iš 5)
Loading...

Avižinis kisielius

(10)

Avižinis kisielius turi beveik magišką reikšmę senose Lietuvos Kūčių tradicijose, kaip rašoma N. Marcinkevičienės Metuose, avižinis kisielius, iki XX amžiaus vidurio buvo privalomas  Kūčių vakarienės… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (10 balsai, vidurkis: 4.10 iš 5)
Loading...

Virtinukai su varške ir peletrūnu

(3)

Virtinukų pasaulyjeeeeee….arba Lietuvoje, Sirutiškyje, Kėdainių rajone, yra tokia vieta su labai aiškia kryptimi: gaminti rankų darbo, kokybiškus virtinius iš vietinių produktų. Tiksliau 17 rūšių virtinių/koldūnų…. Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (17 balsai, vidurkis: 4.24 iš 5)
Loading...

Žemaitiškas šiupinys

(4)

Šiupinys yra tradicinis Užgavėnių patiekalas iš Žemaitijos. Seniau vietoj kiaulienos šoninės dėdavo kiaulės kojeles, riebią mėsą nuo kiaulės galvos ir būtinai kiaulės uodegas į šiupinį… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (14 balsai, vidurkis: 3.21 iš 5)
Loading...

Rūkytos žuvies salotos

(0)

Tai mano vienos mėgstamiausų rūkytos žuvies salotų su tikrai puikiausiais lietuviškais ingredientais – bulvėmis, burokėliais, obuoliais. Na, o salieras gal kiek ir naujadaras, bet labai… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (7 balsai, vidurkis: 4.14 iš 5)
Loading...

Perlinių kruopų plovas

(2)

Štai tokia mano interpreracija grucės tematika. Perlinės kruopos visai dera mūsuose, o kadangi su laida „Keliauk ir ragauk. Lietuva“ svečiavausi Dzūkijoje, tai neapsieita ir be… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (16 balsai, vidurkis: 3.44 iš 5)
Loading...

Šakočio pyragas

(34)

Ieškojau ir galvojau, kaip čia atkartojus šakotį namuose. Aišku, kad tokio volo ir pečiaus namuose nėra ir nebus, bet šakočio tai norisi. Kąži ką darydavo… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (24 balsai, vidurkis: 3.83 iš 5)
Loading...

Rugelach sausainiai su slyvų uogiene

(3)

Rugelach yra žydiškos kilmės ragelis, populiarus Amerikoje. Kai sužinojau apie šį kepinį, pamaniau, kad labai jau jis panašus į lietuviškus varškės sausainius. Ir šio skanumyno… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (6 balsai, vidurkis: 4.00 iš 5)
Loading...

Aukštaitiškos Gasčiūnų mielinės bandelės

(6)

Šiomis įstabaus skonio bandelėmis, tiksliau – jų stirtomis, mane pasitiko puikioji Gasčiūnų kaimo bendruomenė. Ten važiavom aukštaitiškų patiekalų ragauti ir tradicinių amatų pažiūrėti, kai filmavome laidą… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (9 balsai, vidurkis: 3.22 iš 5)
Loading...


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.