8241
Beatos virtuvė
Reikės:
  • 2 cukinijų (~1 kg)
  • 2 kiaušinių
  • 100 g tarkuoto parmezano ar „Džiugo“ sūrio
  • 100 ml pasukų arba pieno
  • 70 g miltų
  • šaukštelio kepimo miltelių
  • petražolių
  • .....

Cukinijų vafliai su tzadziki

(5)

Liutauras Čeprackas, virtuvės šefas, restoranų savininkas (receptas iš Beatos Virtuvė žurnalo, vasara 2016)  Namuose mėgstu išbandyti visokiausius produktus, todėl cukinijos buvo virtusios ir čatniu, ir uogiene, ir vafliais. Cukinijos – gana kaprizingas ingredientas, su jomis reikia mokėti elgtis. Truputį per daug terminio apdorojimo, ir cukinija „nužudyta“. Auksinė taisyklė gaminant cukiniją – kuo trumpiau ją kepti… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (8 balsai, vidurkis: 4.38 iš 5)
Loading...

Rūkytos žuvies ir kario majonezo dip’as

(0)

Universalus panardas (pavadinimas kilęs nuo žodžio „nardinti“, „merkti“) sumuštiniams, salotoms ar valgyti su daržovėmis, karštomis bulvėmis. Vasaros atradimas. Eiga: susmulkiname laiškinius svogūnus ir kelias minutes… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (2 balsai, vidurkis: 4.00 iš 5)
Loading...

Avižinių miltų keksiukai su šilauogėmis

(7)

Labai vasariški, lengvi ir trapūs avižinių miltų keksiukai su šilauogėmis arba mėlynėmis – tikras malonumas gomuriui. Galite kepti ir iš vakaro, skonis ir kitą rytą… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (7 balsai, vidurkis: 5.00 iš 5)
Loading...

Estiškas sausainių tortas

(5)

Su šiuo tortu susipažinau Izabelės draugės Kristin gimtadienyje. Jos mama Jane – Estijos ambasadoriaus Lietuvoje žmona. Ji visada tokį tortą ruošia vaikų gimtadieniams ir sako,… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (3 balsai, vidurkis: 3.00 iš 5)
Loading...

Netikra fritata su keptomis daržovėmis

(1)

Labai gardus omletas, panašus į fritatą, tik be bulvių. Skanus ir šiltas, ir atvėsęs. Tinka valgyti ir pietums, ir vakarienei. Naudokite sezonines daržoves ar kokias… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (5 balsai, vidurkis: 4.20 iš 5)
Loading...

Vasariškos bulvių salotos su smidrais

(1)

Šioms salotoms sunaudokite paskutinius pavasario šauklius – smidrus ir ridikėlius. Lengvas, gaivus ir greitai paruošiamas garnyras prie keptos, rūkytos žuvies ar vištienos šašlyko. Gaminame: šviežias… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (2 balsai, vidurkis: 4.50 iš 5)
Loading...

Rabarbarų ir kriaušių pagardas

(0)

Rytietiškų skonio natų pagardas, tinkantis ir tepti ant skrudintos duonelės, ir prie sūrio ar mėsos. Ragaudami jausite ir aiškų rūgštumą, ir saldumą. Verdame pagardą: imbierą… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (2 balsai, vidurkis: 4.50 iš 5)
Loading...

Dideli blynai su šokoladiniu riešutiniu kremu ir bananais

(1)

Tai mano Izabelė pasiprašė šių saldžių ir ypač sočių blynų. Abu su Jurgiu po du blynus suvalgė. Tokius blynus kepu tik per atostogas arba šventiniais… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (3 balsai, vidurkis: 3.33 iš 5)
Loading...

Smidrai su šonine ir kiaušiniu

(0)

Taip ruošti man juos patinka labiausiai – lengvai pakepinu smidrus keptuvėje su alyvuogių aliejumi ir citrinų sultimis. Dažnai net nespėju jų paragauti, nes labai greitai… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (1 balsai, vidurkis: 5.00 iš 5)
Loading...

Tarte flambee su smidrais

(8)

Tarte flambee yra Alzaso regione populiarus kepinys – savotiška Pietų Vokietijos ir Šiaurės Rytų Prancūzijos pica. Ant mielinės tešlos pagrindo dedama grietinės, svogūnų ir šoninės…. Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (1 balsai, vidurkis: 4.00 iš 5)
Loading...

Dideli varškės blynai

(7)

Minkšti ir purūs, lengvi varškiniai blynai su trintomis uogomis. Tikrai negalima jų atsivalgyti. Taps šeimos favoritais. Gaminame: kiaušinius išplakame su cukrumi ir ištriname su varške…. Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (4 balsai, vidurkis: 4.00 iš 5)
Loading...

Pikantiška mišrainė su kietuoju sūriu

(5)

Tik nesakykite, kad jums nemiela pasimėgauti vaikystės maistu. Žinoma, kasdien tokios mišrainės nevalgysi, bet manau, jog daugeliui ji siejasi su jaukumu, namais ir vaikystės šventėmis…. Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (1 balsai, vidurkis: 5.00 iš 5)
Loading...

Kepti bulviniai ežiukai su varškės ir peletrūnų padažu

(8)

Jau ne kartą kepėme, virėme, degustavome patiekalus su „Obelių“ rapsų aliejumi, o šįkart išbandėme „Obelių“ sviesto skonio rapsų aliejų. Sutikite, sviesto skonis ir kvapas mielas… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (Nėra vertinimų)
Loading...

Perlinių kruopų salotos

(4)

Salotos su įvairiomis kruopomis – naujausia mada. Ir maistinga, ir sotu. Šios – su senomis geromis ir sočiomis perlinėmis kruopomis. Tik svarbu jų nepervirti. Labai skaniai ir… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (Nėra vertinimų)
Loading...

Salotos stiklainyje su avokadais

(0)

Laimingos tos, kurios mėgsta avokadus. O nemėgstančioms siūlau pamėginti, nes tikrai labai skanu ir labai sveika. Šios salotos stiklainyje yra tobulos, nes jos labai gražios,… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (Nėra vertinimų)
Loading...

Lietuviškas sumuštinis su burokėlių paštetu, silke, figų džemu ir krapais

(6)

Dailūs kąsneliai iš įprasto produktų derinio šventėms, tik patiekti netikėta forma. Burokėlių pašteto saldumą pastiprina pikantiškas figų džemas, o duonoje esančių sėklų ir grūdų traškumui… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (Nėra vertinimų)
Loading...

Nuogas kišas

(0)

Kodėl nuogas? Nes jis be tešlos. Dėl tikslumo kišą be tešlos galima būtų vadinti ir omletu, bet aš pasilieku prie kišo, nes pavadinimas gražesnis. O… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (2 balsai, vidurkis: 3.50 iš 5)
Loading...

Kesadilijos su moliūgų, avinžirnių ir fetos įdaru

(3)

Avinžirniai tėra kitokios pupelės. Jie sotūs ir turi daug baltymų. Jei nenorite kasdien valgyti mėsos, tai avinžirniai labai sėkmingai ją pakeis. Norint juos išsivirti reikia… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (Nėra vertinimų)
Loading...

Rauginti kopūstai pagal Darių ir Karoliną

(0)

Gydytojas Darius, farmacininkė Karolina ir trys jų dukterys: Filomena, Liudvika bei Liucija – nuostabi šeima, su kuria susipažinau rašydama „Mamų knygą“. Jau ketverius metus jie… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (2 balsai, vidurkis: 4.00 iš 5)
Loading...

Žalias kugelis su špinatais ir rūkytu varškės sūriu

(7)

Graži, skani ir žalia bulvinio blyno draugystė su špinatais ir sūriu. Kepame orkaitėje, tad riebalų kiekis sumažėja iki minimumo, o juos pakeičia žali maistingi špinatai,… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (3 balsai, vidurkis: 5.00 iš 5)
Loading...

Grybai grietinėlės ir sūrio padaže

(3)

Kai grybų sezonas įpusėjęs, visi tik ir čirškiname grybus smagiausiai ant keptuvių. Siūlau jums naują mintį – pamėginkite ne kilmingus grybus, kurių šiais metais pilna, pasiruošti… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (Nėra vertinimų)
Loading...

Pusryčiai Huevos Rancheros

(0)

Fermerių pusryčiai – pomidorai, prieskoniai, čorisas ir ant jų išleisti ir iškepti kiaušiniai. Tikrai verta pabandyti. Tokius pusryčius ruošiu dažnai, nes visada turiu padažo „Daržo… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (Nėra vertinimų)
Loading...

Keksiukai su uogomis

(9)

Vasarą tikrai netrūksta gimtadienių ir švenčių – štai greiti vasariški keksiukai.O geriausias puošimas su uogomis. Kepame keksiukus: įkaitiname orkaitę iki 180 °C. Sudedame popierines keksiukų… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (3 balsai, vidurkis: 5.00 iš 5)
Loading...

Duonos ir uogų pudingas

(2)

Kai prasideda uogų pikas, tik ir noris jų atsivalgyti, kimšti pilnus žandus. O dar vienas variantas kaip gardžiausiomis uogomis pasidžiaugti, tai pasigaminti šį labai tradicinį… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (Nėra vertinimų)
Loading...


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.