Kreminė varškė ir traškūs riešutiniai trupiniai kuria tobulą derinį, o aguonos šiam ypatingai skaniam, nesudėtingai pagaminamam tortui suteikia dar daugiau šventiškumo ir kalėdinės nuotaikos. Elektriniu smulkintuvu smulkiai sumalame lazdynų riešutus ir sausainius. Į juos supilame lydytą sviestą, įberiame žiupsnį druskos ir gerai išmaišome. Drėgnus trupinius suberiame į 24 cm skersmens atsegamą kepimo formą ir rankomis… Daugiau…
Štai tie pyragaičiai, kurių nuotraukos apskriejo internetą ir sulaukė neįtikėtinos šlovės socialiniuose tinkluose. Ir tikrai ne be reikalo – minkštutėlė sviestinė bandelė įdaryta saikingai saldžiu… Daugiau…
Bet kokį kraštą geriausiai pažinsi per čia gyvenančius žmones. Su laida važiavom į Žemaitiją ir iš Plungės turizmo informacijos centro gavom super rekomendaciją – Martynas… Daugiau…
TORTAS JONUI, bet mielai valgys ir Petras, ir Adelė, ir visi kiti. Pagrindas panašus į tinginį, tik dar geresnis, nes daugiau karamelės. Viens du, pasidarot… Daugiau…
Gaminant ir fotografuojant šiuos skanėstus, užvirė diskusija – kaip žmonės vadina tokį desertą? Plikytais pyragaičiais? Na, taip, bet tų pyragaičių būna įvairių. Eklerais? Gal pernelyg… Daugiau…
Šis gardžiai įtrūkęs ir lengvai paskrudęs baskų sūrio pyragas nė iš tolo nepanašus į savo baltutėlį niujorkietišką giminaitį. Kartą išbandę, nebenorėsite grįžti prie kitų sūrio… Daugiau…
Tai iš Pietų Amerikos kilęs pyragas, laistomas trijų rūšių pienu: saldintu ir nesaldintu sutirštintu pienu bei iš grietinėlės suplakta „karūna“. Iš pažiūros paprastas pyragas ar… Daugiau…
Pagal galimybes rinkitės aukštos kokybės lazdynų riešutus ir juos gerai paskrudinkite, skonis bus intensyvesnis. Šio pyrago ištakos – Pjemonte, Italijos Langės regione, kur auga skaniausi,… Daugiau…
Aguonų per Kūčias ir Kalėdas turi būti daug. Čia yra dar viena pyrago su aguonomis variacija. Skanus bus ir be karūnos, jei bijote termiškai neapdoroto… Daugiau…
Mielieji, pristatome jums Kalėdų Kepinį iš didžiosios raidės, tokį pilną nuostabaus aguonų įdaro, kad kai kam gali net klausimas kilti: ko čia daugiau – įdaro… Daugiau…
Varškė ir karamelizuoti obuoliai – negalėsite sustoti valgyti!!! Apačioje klojau gardaus grietininio biskvito pamatą, tada dosnus varškės sluoksnis, o karūna – burnoje ir pyrage tirpstantys… Daugiau…
Nuostabiausias tartas su gardžiu citrininiu grietinės kremu.
Fantastiškai skanus klasikinis prancūziškas slyvų ir migdolų pyragas.
Šis obuolių pyragas yra tiesiog TOBULAS. Visokių pyragų esu ragavus, bet tokį, kokį kepėm OBELYNĖJE, pirmą kartą!!! Kepkit būtiniausiai ir dar kol gražus ruduo važiuokit… Daugiau…
Geriausias šio rudens obuolių pyragas yra ŠIS… Tokį gerą pyragą iškepiau, kad esu tiesiog labai savim patenkinta… Morkos ir obuoliai, ir labai daug drėgmės bei… Daugiau…
Jį matėme Holivudo filmuose, jis įkūnija amerikietiškąją svajonę. Susipažinkite – amerikietiškas vyšnių pyragas. Turtingas įdaro ir labai išvaizdus, jį skaniausia valgyti dar vos šiltą, su… Daugiau…
Nuostabiai traškūs ir gardūs, su sultingu mėsos įdaru – tiesiog neatsivalgomi!
Kokia gera šita šokoladinė boba arba dar liaudyje babka vadinama… Oi… su lazdynų riešutais, mielinė ir puri.
Mazurka yra tradicinis lenkiškas Velykų pyragas. Man, tiesą sakant, apie jį papasakojo ir pirmą kartą juo pavaišino draugė Ieva, turinti lenkiškų šaknų. Mazurkos variacijų yra… Daugiau…
Labai patenkinta šiuo kepiniu esu! Nors ir vėl man tik iš antro karto pasisekė – pirmą kartą biskvitas su aguonomis nepavyko – pasirodo, aguonos tokio… Daugiau…
Turiu pripažinti, kad pavyktų skaniausios pasaulyje bandelės su varške, turėjau jas kepti ne vieną kartą…. Nes norėjau, kad bandelėje būtų daug varškės ir kad nereikėtų… Daugiau…
Lai šiemet šventiniai kepiniai mėgaujasi nauju statusu – tampa meno kūriniais arba stalo šedevrais! Nesigąsdinkite, tikrai neturėsite iki švenčių įgyti konditerijos bakalauro laipsnio… Reikės tik… Daugiau…
Kuršėnų vyniotinis yra labai minkštas, saldus varškės desertas, kuris tinka prie kavos ir prie arbatos bet kokia proga“, – mano laidoje pasakojo šį skanėstą ruošusi… Daugiau…
Tarte tatin – toks prancūziškas ponaitis kepinių skiltyje. Nors atrodo pretenzingas, iš tiesų yra labai sukalbamas ir be galo skanus. Pabandukite – apverstas, su kriaušėmis… Daugiau…