Ryški kaip saulė, smagaus citrusinių vaisių skonio cukinijų uogienė tiks ir prie pusryčių blynelių, ir prie sūrių. Galima labai greitai išsivirti pusryčiams arba išsisaugoti receptą, kai cukinijų gausiai jūsų darže užderės. Svarbiausia, cukinijas nulupkite, stambiau sutarkuokite ir būtinai naudokite „Dansukker“ cukrų uogienėms, nes tada galėsite virti labai trumpai. Tai reiškia, kad cukinijos nesuvirs į košę,… Daugiau…
Jei jau reikia pamaitinti minią, tai be duonos neapsieisi, ir tada kas? Viena ar dvi užtepėlės ir gardi duona ar lazdelės, krekeriai ir kalnas daržovių… Daugiau…
Purus ir lengvas it pienės pūkas, saikingai pasaldintas medumi ir padabintas švelnia kefyro rūgštele. O tam, kad būtų dar įdomiau, nepamirškite užberti žiupsnio stambių druskos… Daugiau…
Kartais verta leisti organizmui pailsėti nuo mėsos. Jei artimiausią mėnesį nesiekiate užsiauginę raumenų kalną laimėti „Geležinio žmogaus“ varžybas, tai tinkamai mitybos grandinei užtikrinti ir baltymams… Daugiau…
Va čia tai žaibiškas būdas paruošti puikius šventinius pietus ar vakarienę. Jei norisi, kad lašiša sužibėtų kitomis spalvomis nei per savaitgalio pietus, į pagalbą pasitelkite… Daugiau…
Žinoma, kad visi mėgsta keptą viščiuką, jis skanus ir su kmynais, ir su česnakais, ir su sodo žolelėmis. O štai čia dar vienas nerealus receptas,… Daugiau…
Kiekviena Lietuvos šeimininkė turi mokėti pasigaminti kastinį! Nemokat??? Aš irgi nemokėjau!!!! Bet Lietuvos Gaspadinės rubrika tam ir sugalvota, kad visos tobulėtume – mieloji Loreta Svidrienė… Daugiau…
Aš vis nepavargstu kartoti, kad mums reikėtų valgyti daugiau žuvies. Ir dar man labai svarbu, kad laidoje gamintume tokius receptus, kurių ingredientai būtų visiem lengvai… Daugiau…
Makaronų patiekalai yra tikri greitų vakarienių lyderiai, o gal net čempionai: jei namuose yra pakuotė makaronų, šeimai badas negresia. Karštomis vasaros dienomis, kai šilto maisto… Daugiau…
Naujas griliaus HITAS – šamo kepsneliai su tzatziki padažu!!! Pagaminami jie fantastiškai greit, o ir išepa vos per kelias minutes – tiek, kiek laiko prireiks,… Daugiau…
Žuvį valgyti gerai, žuvį valgyti reikia, tik, deja, mes, lietuviai, jos valgome retai… O dar rečiau susimąstome, kad atsakingai rinkdamiesi rūšį galime išsaugoti nykstančias žuvų rūšis…. Daugiau…
Kava ir karamelė – dvi draugės, derančios ir gėrimuose, ir desertuose. Ypač jei tai švelnaus aksominio skonio „Paulig Classic Cremoso“. Kartą su šia kava išsivirę… Daugiau…
Vasarą, kai jau visi šašlykai ir keptos dešrelės bus pabodę, prisiminkite šį receptą. Plėšytos kiaulienos mėsainiais nesudėtingai pamaitinsite visą draugų minią, o ji gali būti… Daugiau…
Nuostabus būdas suvalgyti didelį kiekį žalumos. Šios salotos ypatingos tuo, kad pilnos augalinių baltymų ir mineralų iš lęšių (tikras supermaistas!), jose paslėptas termiškai neapdorotas brokolis,… Daugiau…
Beatos virtuvės laidoje rodėme apie Ievą iš NeČia ir jos žolių ir gyvūnų pilną gyvenimą. Kaip smagu, kad ji sutiko pasidalinti ir savo nuostabiu laukinių… Daugiau…
Man skaniausia baltoji mišrainė tokia, kurioje yra ne tik daug bulvių ir majonezo, bet ir įvairių tekstūrų bei skonių. Todėl visuomet į ją dedu ir… Daugiau…
Vienas populiariausių indų kilmės patiekalų Anglijoje yra vištienos tikka masala. Kvapnus, prieskoningas, šildantis vištienos troškinys raudonai oranžiniame padaže. Jame pilna prieskonių, ir visai nebūtinai jis… Daugiau…
Na mano šeima, tai pripratinka angliškos tradicijos, iš karto kelia maištą jei aš net savaitgalio keptą vištą pateikiu, bet mėsos padažo, taip vadinamo greivi, jo… Daugiau…
Šioms salotoms su silke netrūksta gaivumo ir pikantiškumo. Salierai ir obuoliai suteiks traškumo ir rūgštelės, svogūnai ir kaparėliai – pikantiškumo, o viską į gardžią visumą… Daugiau…
NUOSTABAUS skonio šitie kąsneliai, aš jums sakau… Jau seniausiai aišku, kad silkė su bulve yra geriausios draugės, dar į kompaniją pakvieskim sodraus skonio grybų majonezą… Daugiau…
Štai sezoniškiausias ir gardžiausias, nuostabios spalvos ir aromato pagardas, kurį mano laidoje pagamino muzikos prodiuseris Vilius Tamošaitis, kuris taip pat yra ir įvairių pagardų „Maži… Daugiau…
Sveika ir gardi sorų kruopų košė, kuriai išskirtinumo suteikia ryškaus skonio mėtų padažas.
Velykinis kiaušinis ir šaukštelis majonezo yra tvirta ir neišardoma sąjunga. O majonezo padažai puikiai papildo daugybę Velykų stalo patiekalų.
Kiekviena šalis turi kažkokį patiekalą koldūniuką. Ar didesnį, ar mažesnį, su vienu ar kitokiu įdaru. Bet iš tiesų tai mes, žmonės, visoje planetoje esame panašūs… Daugiau…