Velykinis kiaušinis ir šaukštelis majonezo yra tvirta ir neišardoma sąjunga. O majonezo padažai puikiai papildo daugybę Velykų stalo patiekalų.
Kiekviena šalis turi kažkokį patiekalą koldūniuką. Ar didesnį, ar mažesnį, su vienu ar kitokiu įdaru. Bet iš tiesų tai mes, žmonės, visoje planetoje esame panašūs… Daugiau…
Kažkada užsiminėme, kad kartą šefė Rūta Paulauskienė mums studijoje iškepė puikų kugelį, kuris visą komandą privertė aikčioti ir kone alpulį įvarė – toks gardus buvo!… Daugiau…
Grietininiai irisai, jogų arbata, sausainiai stiklainyje, šokoladinis riešutų kremas, abrikosų ir garstyčių pagardas, sausainiai su „M&M’s“ ir dukah prieskonių mišinys. Tokias kalėdinių dovanų idėjas norime… Daugiau…
Dukkah – tai egiptietiškas prieskonių mišinys, paplitęs po pasaulį ir savaip adaptavęsis kiekvienoje šalyje. Tai puikus užkandis prie šviežios baltos duonos, kai ją pamirkote alyvuogių… Daugiau…
Man labai patinka taip paruošti abrikosai, nes jie ryškūs, rugštūs ir šis pagardas su garstyčiomis labai puikiai tinka prie mėsos ir sūrio.
Jei esate buvę Maroke ar Alžyre, tikriausiai prisimenate ne tik kaitrią Afrikos saulę, bet ir nosį kutenančius rytietiškų prieskonių kvapais viliojančius restoranėlius. Daugelio šių šalių… Daugiau…
Vasarą – į stiklainius! Pamatysite, kaip rudenį ar žiemą pradžiugins ši braškių uogienė su vanile. Ir pusryčiams, ir desertui tiks.
Obuolienę verdu dažnai, nes tai viena pigiausių, skaniausių ir universaliausių uogienių! Labai skanu su karštu skrebučiu ryte ar kąsneliu varškės sūrio, kai po pietų norisi… Daugiau…
Patiks blynų mėgėjams ir nemėgėjams. Pirmiesiems todėl, kad tai dar vienas puikus blynų receptas be gramo pridėtinio cukraus, antriesiems gal bus nuostabus, baltymingas ir gaivia… Daugiau…
Kaip visada, skaniausi ir genialūs dalykai yra paprasti. Balzaminis actas suteikia švelnios rūgštelės, o medus – saldumo. Daugiau tik druska, pipirai ir čiobreliai. Tobulas minimalistinis… Daugiau…
Patiekalas, kurio gamyba neužtruks ilgiau nei 10 ar 15 minučių. Taukšt ir apkepas. Tereikia viską sumaišyti, turėti nuostabaus padažo „Daržo choras“ ir voila. Jei šaldytas… Daugiau…
2017-ųjų metų TV laidos sezone iš moliūgų turbūt gaminau daugiau nei iš bulvių. Jie man tikrai labai patinka ir turi daugybę sveikatai palankių medžiagų. Šis… Daugiau…
Žinoma, Portugalija pirmiausia stebina pasakiška jūrų gėrybių gausa, bet dar portugalai yra dideli bulvių mėgėjai ir tikri vištienos kepimo meistrai. Būtent Portugalijos turguose valgiau skaniausios… Daugiau…
Viena iš privalomų tikrai skanių salotų sudedamųjų dalių – traškūs pagardai iš sėklų ir riešutų. Rodos, smulkmena, bet esminė. Visada beriu tą, ką turiu –… Daugiau…
Liutauras Čeprackas, virtuvės šefas, restoranų savininkas (receptas iš Beatos Virtuvė žurnalo, vasara 2016) Namuose mėgstu išbandyti visokiausius produktus, todėl cukinijos buvo virtusios ir čatniu, ir… Daugiau…
Jau ne kartą kepėme, virėme, degustavome patiekalus su „Obelių“ rapsų aliejumi, o šįkart išbandėme „Obelių“ sviesto skonio rapsų aliejų. Sutikite, sviesto skonis ir kvapas mielas… Daugiau…
Kai grybų sezonas įpusėjęs, visi tik ir čirškiname grybus smagiausiai ant keptuvių. Siūlau jums naują mintį – pamėginkite ne kilmingus grybus, kurių šiais metais pilna, pasiruošti… Daugiau…
Šilauogių vasarą dėkime ne tik į pieną, semkime delnais, bet ir berkime į salotas. O jei jų dar nėra, puikiai tik mėlynės ar vyšnios. Ruošiame… Daugiau…
Tabbouleh yra tradicinės rytietiškos salotos, kuriose dalyvauja truputis skaldytų kviečių kruopų ir labai labai daug žalumynų: petražolių, svogūnų, agurkų, pomidorų. Mes pateikiame skanią lietuvišką interpretaciją… Daugiau…
Galite taip ruošti ir paprastas blauzdeles… ir net vištienos ar kalakutienos krutinėlės gabalėlius Įjungiame kaitiname orkaitę iki 190 °C. Skardą išklojame kepimo popieriumi. Sviestą ištirpiname. Kitame… Daugiau…
Rimtai lengva vakarienė italijos ritmu, palepinti save ir artimuosius. Įkaitiname orkaitę iki 180 °C ir paruošiame daržoves, nes jos keps ilgiausiai. Svogūnus supjaustome pusžiedžiais. Kiekvieną… Daugiau…