8241
Beatos virtuvė
Reikės:
  • - Maltinukams:
  • 400–500 g maltos karpio mėsos
  • 1 šaukšto miltų
  • druskos, pipirų
  • žiupsnio maltų kmynų
  • - Padažui:
  • 3 šaukštų itin tyro alyvuogių aliejaus
  • .....

Karpio kotletukai su prancūzišku vierge padažu

(0)

Žuvį valgyti gerai, žuvį valgyti reikia, tik, deja, mes, lietuviai, jos valgome retai… O dar rečiau susimąstome, kad atsakingai rinkdamiesi rūšį galime išsaugoti nykstančias žuvų rūšis. Ir žvejai, ir žvejybos įmonės tikrai negaudys tiek daug nykstančių žuvų, jei mes, vartotojai, vengsime jas pirkti ir rinksimės tik tas, kurių ištekliai yra gausūs, o žuvys užaugintos tvariai. Taigi, ką svarbu žinoti perkant žuvį ir… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (1 balsai, vidurkis: 4,00 iš 5)
Loading...

Plėšytos kiaulienos mėsainis

(12)

Vasarą, kai jau visi šašlykai ir keptos dešrelės bus pabodę, prisiminkite šį receptą. Plėšytos kiaulienos mėsainiais nesudėtingai pamaitinsite visą draugų minią, o ji gali būti… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (7 balsai, vidurkis: 3,71 iš 5)
Loading...

Traškios juodųjų lęšių salotos

(3)

Nuostabus būdas suvalgyti didelį kiekį žalumos. Šios salotos ypatingos tuo, kad pilnos augalinių baltymų ir mineralų iš lęšių (tikras supermaistas!), jose paslėptas termiškai neapdorotas brokolis,… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (2 balsai, vidurkis: 5,00 iš 5)
Loading...

Pievų žolių pestas

(1)

Beatos virtuvės laidoje rodėme apie Ievą iš NeČia  ir jos žolių ir gyvūnų pilną gyvenimą. Kaip smagu, kad ji sutiko pasidalinti ir savo nuostabiu laukinių… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (2 balsai, vidurkis: 4,00 iš 5)
Loading...

Vištienos troškinys „Tikka masala“

(1)

Vienas populiariausių indų kilmės patiekalų Anglijoje yra vištienos tikka masala. Kvapnus, prieskoningas, šildantis vištienos troškinys raudonai oranžiniame padaže. Jame pilna prieskonių, ir visai nebūtinai jis… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (11 balsai, vidurkis: 3,91 iš 5)
Loading...

Mėsos padažas – Gravy

(1)

Na mano šeima, tai pripratinka angliškos tradicijos, iš karto kelia maištą jei aš net savaitgalio keptą vištą pateikiu, bet mėsos padažo, taip vadinamo greivi, jo… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (4 balsai, vidurkis: 4,00 iš 5)
Loading...

Silkių, salierų ir obuolių salotos

(0)

Šioms salotoms su silke netrūksta gaivumo ir pikantiškumo. Salierai ir obuoliai suteiks traškumo ir rūgštelės, svogūnai ir kaparėliai – pikantiškumo, o viską į gardžią visumą… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (13 balsai, vidurkis: 3,08 iš 5)
Loading...

Bulvių ir silkės kąsneliai

(7)

NUOSTABAUS skonio šitie kąsneliai, aš jums sakau… Jau seniausiai aišku, kad silkė su bulve yra geriausios draugės, dar į kompaniją pakvieskim sodraus skonio grybų majonezą… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (7 balsai, vidurkis: 3,43 iš 5)
Loading...

Apelsinų, spanguolių ir vyno pagardas

(4)

Štai sezoniškiausias ir gardžiausias, nuostabios spalvos ir aromato pagardas, kurį mano laidoje pagamino muzikos prodiuseris Vilius Tamošaitis, kuris taip pat yra ir įvairių pagardų „Maži… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (9 balsai, vidurkis: 3,78 iš 5)
Loading...

Sorų košė su keptais brokoliais, sėklomis ir mėtų padažu

(0)

Sveika ir gardi sorų kruopų košė, kuriai išskirtinumo suteikia ryškaus skonio mėtų padažas.

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (5 balsai, vidurkis: 4,20 iš 5)
Loading...

Majonezo pagardai Velykoms: su krienais ir agurkėliais bei su džiovintais baravykais

(2)

Velykinis kiaušinis ir šaukštelis majonezo yra tvirta ir neišardoma sąjunga. O majonezo padažai puikiai papildo daugybę Velykų stalo patiekalų.

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (4 balsai, vidurkis: 4,00 iš 5)
Loading...

Gyozos – azijietiški koldūnai su daržovėmis arba kiauliena

(5)

Kiekviena šalis turi kažkokį patiekalą koldūniuką. Ar didesnį, ar mažesnį, su vienu ar kitokiu įdaru. Bet iš tiesų tai mes, žmonės, visoje planetoje esame panašūs… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (4 balsai, vidurkis: 4,50 iš 5)
Loading...

Neapolietiška pica su kumpiu

(18)

Neslėpsiu – namuose išsikepti tikrą neapolietišką picą nėra paprasta. Naminės orkaitės neįkaista taip, kaip tradicinės itališkos krosnys. Štai mūsų penkiuose drakonuose, kurie gyvena restoranuose, temperatūra… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (1 balsai, vidurkis: 5,00 iš 5)
Loading...

Skaniausias klasikinis kugelis pagal Rūtą

(18)

Kažkada užsiminėme, kad kartą šefė Rūta Paulauskienė mums studijoje iškepė puikų kugelį, kuris visą komandą privertė aikčioti ir kone alpulį įvarė – toks gardus buvo!… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (35 balsai, vidurkis: 3,66 iš 5)
Loading...

Ruošiamės šventėms namuose: valgomų dovanų gidas

(0)

Grietininiai irisai, jogų arbata, sausainiai stiklainyje, šokoladinis riešutų kremas, abrikosų ir garstyčių pagardas, sausainiai su „M&M’s“ ir dukah prieskonių mišinys. Tokias kalėdinių dovanų idėjas norime… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (13 balsai, vidurkis: 3,15 iš 5)
Loading...

Dukkah prieskonių mišinys

(0)

Dukkah – tai egiptietiškas prieskonių mišinys, paplitęs po pasaulį ir savaip adaptavęsis kiekvienoje šalyje. Tai puikus užkandis prie šviežios baltos duonos, kai ją pamirkote alyvuogių… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (2 balsai, vidurkis: 2,50 iš 5)
Loading...

Abrikosų ir garstyčių pagardas

(1)

Man labai patinka taip paruošti abrikosai, nes jie ryškūs, rugštūs ir šis pagardas su garstyčiomis labai puikiai tinka prie mėsos ir sūrio.

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (Nėra vertinimų)
Loading...

Sūdytos citrinos

(0)

Jei esate buvę Maroke ar Alžyre, tikriausiai prisimenate ne tik kaitrią Afrikos saulę, bet ir nosį kutenančius rytietiškų prieskonių kvapais viliojančius restoranėlius. Daugelio šių šalių… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (3 balsai, vidurkis: 4,00 iš 5)
Loading...

Braškių uogienė su vanile

(0)

Vasarą – į stiklainius! Pamatysite, kaip rudenį ar žiemą pradžiugins ši braškių uogienė su vanile. Ir pusryčiams, ir desertui tiks.

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (10 balsai, vidurkis: 3,80 iš 5)
Loading...

Greitas čili arba pagal vaikų pageidavimus

(0)

Turime tokią Šreko knygą apie maisto gaminimą, tai vaikai labai ją mėgsta ir vis iš ten kokių dalykų prašo ar patys gamina. Pavyzdžiui, Izabelė neseniai… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (1 balsai, vidurkis: 5,00 iš 5)
Loading...

Smėlinės juostos su obuoliene

(11)

Obuolienę verdu dažnai, nes tai viena pigiausių, skaniausių ir universaliausių uogienių! Labai skanu su karštu skrebučiu ryte ar kąsneliu varškės sūrio, kai po pietų norisi… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (30 balsai, vidurkis: 4,50 iš 5)
Loading...

Mėsos kukuliai aštriame pomidorų padaže

(0)

Kai pabos vaikystės kotletai, prisiminkite ši receptą – aromatingas padažas, prieskonių pilni kukuliai ir mėtomis gardintas kuskusas nukels trumpam į spalvingąjį Maroką.  Patarimas: kuskusas visada… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (Nėra vertinimų)
Loading...

Cukinijų blyneliai su varške ir dzadzikiu

(24)

Patiks blynų mėgėjams ir nemėgėjams. Pirmiesiems todėl, kad tai dar vienas puikus blynų receptas be gramo pridėtinio cukraus, antriesiems gal bus nuostabus, baltymingas ir gaivia… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (26 balsai, vidurkis: 3,92 iš 5)
Loading...

Kepta menkė su balzaminiu actu

(0)

Kaip visada, skaniausi ir genialūs dalykai yra paprasti. Balzaminis actas suteikia švelnios rūgštelės, o medus – saldumo. Daugiau tik druska, pipirai ir čiobreliai. Tobulas minimalistinis… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (11 balsai, vidurkis: 3,55 iš 5)
Loading...
26097
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/01/BV_kakava_banner.gif
26103
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/BV_kosmetika.gif
26104


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.