Ar dažnai gaminat PLOVĄ??? Plovas yra toks nuostabus šeimos maistas – kasdieniškai nekasdieniškas. Aš šįkart pagaminau plovą, kuris mane nustebino: ir vištienos šlaunelių, ir paprikos, ir moliūgo idėjau. PASAKIŠKAI geras – o dar ne tik su ryžiais, bet ir raudonąja kinva (bolivine balanda), todėl labai spalvingas, pilnas skonio. Be abejonės žinote, kad kuo daugiau spalvų… Daugiau…
„Valgyk ir žydėk“ rubrika mano laidoje man yra tikrų tikriausia meilė, atradimas ir sielos bei skrandžio džiaugsmas. Praėjusį šeštadienį gaminau patiekalą, kurio dar dabar negaliu atsivalgyti… Daugiau…
Tradicinis lietuviškas kūčių ir Kalėdų patiekalas, kuris buvo aprašytas nuostabioje Juozo Kudirkos knygoje „Lietuviškos kūčios ir Kalėdos“. Aš nuo savęs šiam receptui dar pridėjau truputį… Daugiau…
Jei jūsų virtuvėje liūdi koks prapjautas dinozauro dydžio moliūgo kampas, kuris niekaip nebeįtilpo į sriubą ar troškinį, tai nieko nelaukit ir imkitės šio recepto dabar… Daugiau…
Vištienos ketvirčiai kinų virtuvės stiliumi! Puikūs puikūs, laabai aromatingi ir turtingo skonio. Iškepti su slyvomis, paskaninti kinišku penkių prieskonių mišiniu- tikrai puikus ir turtingas derinys…. Daugiau…
Ši sriuba – tikras geros nuotaikos ir puikios savijautos dubenėlis, pagardintas nosį kutenančiais imbierais ir kario prieskoniais, su vištiena ir jaukiais kukurūzų kruopų kukuliukais. Šiuo… Daugiau…
Mėgstamiausias lietuvių patiekalas – cepelinai. Šįkart: trispalviai, su moliūgų įdaru, su varške ir su kepenėlėmis. Nulupame virtų bulvių lupenas (bulvės būtinai turi būti visiškai atvėsusios,… Daugiau…
Koks gi ruduo be moliūgų sriubos? Jei jau atsibodo visi klasikiniai receptai, siūlome moliūgą suporuoti su naujais ingredientais: apelsinų sultimis bei žiupsneliu cinamono. Jie moliūgų… Daugiau…
Sodraus skonio vištienos plovas, keptas moliūge.
Mums labai patinka improvizuojant gimstantys patiekalai. O improvizuoti tenka tada, kai reikia sunaudoti šaldytuvo likučius ir tenka susilaikyti nuo dažno bėgiojimo į parduotuvę. Šis makaronų… Daugiau…
Namų virtuvės hitas bemėsiui pirmadieniui! Lazanija su varške, moliūgais ir kastiniu bus atradimas visai šeimai.
Moliūgų ir pomidorų sriuboje susitinka rūgštelė ir saldumas. Pradedu tokią gaminti rudens pradžioje, kai yra ir pirmųjų moliūgų, ir dar nesibaigė pomidorai.
Šilkinė košė yra kuo tikriausias rudeninis namų virtuvės hitas. Moliūgas ištirpsta sultinyje, o sultinyje išbrinkusios perlinės kruopos būna švelnios ir dovanoja jaukų sotumo jausmą. Šią… Daugiau…
Puikiausia vienos skardos rudeninė vakarienė. Vištų blauzdelės su keptomis vynuogėmis ir saldžiu moliūgu nuostabiai dera.
Jei pabodo klasikinė moliūgų sriuba ir mėgstate Azijos virtuvės skonius, labai siūlau išbandyti šią moliūgų sriubą su krevetėmis. Kiek aštroka, su krevetėmis bei aitriąja paprika…. Daugiau…
Skaniausi žuvies kotletukai, kokius tik teko ragauti: minkšti, aromatingi, gardūs. Troškintos morkos ir moliūgas gražiai nuspalvina, o grietinėlė suminkština. Laura šį receptą perėmė iš savo… Daugiau…
Pasakiškai jaukus rudeniškas patiekalas. Užtruksite šiek tiek ilgiau, nei prireiks laiko „Beatos virtuvės“ virtiniams su bulvėmis ir keptais pievagrybiais išvirti, bet tokiu apkepu nebus gėda… Daugiau…
Visų namuose yra patiekalas, kuris niekad nepabosta. Maniškiuose – tai kepta višta. Kartais, kai klasikiniai variantai pabosta, imuosi ieškoti naujų skonių. Ir štai, kokosų piene… Daugiau…
Idealios salotos neštis į darbą, traškios ir suteiksiančios sotumo. Moliūgai ir morkos puikiai sutaria ne tik sriubose, tačiau ir salotose. Žinoma, kartu tiks ir keptas… Daugiau…
Kai ateina tas metas, kai cukinijos, morkos ir moliūgai nebesutelpa ne tik šaldytuvus, bet ir į namus, prisiminkite, kad šios daržovės tinka ne tik sriuboms… Daugiau…
Makaronų apkepai yra supervalgis. Mane juos kepti išmokė vyras Tomas. Makaronų apkepus jis dažnai ruošdavo, kai susipažinę pradėjome susitikinėti Londone. Šis patiekalas puikiai tinka vaišinti… Daugiau…
Moliūgai jau ryškūs, subrendę ir pačiam įkarštyje, todėl siūlau dar vieną būdą juos skaniai sunaudoti. Jaukus, švelnus ir šventiškas daugiaryžis su moliūgo kubeliais ir viską… Daugiau…
Pasūdytame vandenyje išverdame bolivines balandas pagal pakuotės instrukciją. Sausoje keptuvėje pakepiname sėklas ir kokosų drožles kol švelniai apskrus. Trumpam atidedame į šalį. Keptuvėje išlydome kokosų… Daugiau…