Žinoma, kad visi mėgsta keptą viščiuką, jis skanus ir su kmynais, ir su česnakais, ir su sodo žolelėmis. O štai čia dar vienas nerealus receptas, kurį mano laidoje pagamino gaspadorius Dainius iš Kauno. Ir pagamino jį ne kažkaip įprastai, o HAVAJIETIŠKAI! Be proto skanus patiekalas, patiks ir mažiesiems valgytojams, ir naujoviškų skonių ieškotojams. 1. Ruošiame… Daugiau…
Raugintus burokėlius dažnas yra primiršęs ar net niekada jų neragavęs. Visą šakniavaisį užraugti sudėtinga, o rauginiams reikalinga vėsi patalpa. Už tai raugintos burokėlių juostos yra tikras… Daugiau…
Dukkah – tai egiptietiškas prieskonių mišinys, paplitęs po pasaulį ir savaip adaptavęsis kiekvienoje šalyje. Tai puikus užkandis prie šviežios baltos duonos, kai ją pamirkote alyvuogių… Daugiau…
Jei esate buvę Maroke ar Alžyre, tikriausiai prisimenate ne tik kaitrią Afrikos saulę, bet ir nosį kutenančius rytietiškų prieskonių kvapais viliojančius restoranėlius. Daugelio šių šalių… Daugiau…
Ir grožio salonus, ir vaikų darželius, ir kirpyklas, ir mokyklas – viską atidarėm namuose, tai aš dabar galvoju, o kodėl neatidarius ir šašlykinės??? Atidarom! Juk… Daugiau…
Pirmą kartą ragavau jų Meksikoje. Yra taip – ant iešmo kepa riebi kiauliena, nuo jos vis plonai nupjaunamas gabalėlis ir dedamas ant mažos tortilijos. Aišku,… Daugiau…
JAV lėtas mėsos kepimas, sakyčiau, daugeliui yra net ne pomėgis, o religija. Populiariausiose barbekiu (BBQ) užeigose tenka ilgai stovėti eilėje, paskui dar ilgiau palaimingai laižytis… Daugiau…
Tabbouleh yra tradicinės rytietiškos salotos, kuriose dalyvauja truputis skaldytų kviečių kruopų ir labai labai daug žalumynų: petražolių, svogūnų, agurkų, pomidorų. Mes pateikiame skanią lietuvišką interpretaciją… Daugiau…
Tai super greitai pagaminami pietūs ar vakarienė. Įkvėpimas iš Yotam Ottolenghi virtuvės. Žinoma, geriausia apie kitos dienos pietus ar vakarienę pagalvoti dieną prieš, nes skaniausia,… Daugiau…
Man asmeniškai vaisiai ir mėsa yra visai neprastas derinys, kiauliena mūsuose labiausiai vartojama ir derinama su obuoliu, bet va ananasas ir saldumo daugiau turi, yra… Daugiau…
Vasara, ateik čia! Klasikinis marinatas mėsai su ruduoju drėgnuoju cukrumi “Farinas”. Marinatas išbandytas su vištiena, bet kepti galite ir kiaulieną, kalakutieną, veršieną, jautieną.
Taip paruoštą vištieną galėsite valgyti ir šiltą, kaip pagrindinį patiekalą, ir šaltą kartu su salotomis ir lengvu padažu.
Šis marinatas labai tinka jautienai, bet gardu ir aviena. Net ir kumpį galite taip marinuoti, tik reikėtų supjaustyti plonais gabalėliais, o kepti labai greitai. O… Daugiau…
Kadangi „Vytautas“ vanduo paprastas, tai ir aš į viską pažiūrėjau paprastai. Kažkada esu valgiusi labai gardžių šašlykų marinuotų tik su gausiu kiekiu petražolių, druska ir… Daugiau…
Ar yra paslaptingesnis ir goslesnis vaisius nei granatas? Varvantis purpurinėmis sultimis… Šiuo metu Anglijoje granatas – naujausias mados klyksmas, supervaisius, kurio naudojimas virtuvės repertuare prilygsta… Daugiau…
Pasiruoškime marinatą vištienai: 1. Į virtuvinį kombainą ar kavamalę suberkite sūdytus žemės riešutus ir juos susmulkinkite (vietoje jų galite naudoti ir žemės riešutų sviestą –… Daugiau…
Peperonata yra itališkos kilmės dalykas, jis gali būti įvairiai paruoštas ir skirtingai naudojamas. Galima dėti daug svogūnų ir ilgai troškinį naudoti kaip padažą makaronams ar… Daugiau…
To hoisin padažo tikrai yra ir Lietuvoje. O štai Londone tai tikrai ne deficitas, man jis labai patinka. Saldus, sūrus ir prieskoningas.
Ginkdie, nevalgyti sparnelių, jei marinatas žalias, t. y. neiškepęs, nesusicukravęs ir ant odelės gražiai nenugulęs, o šviežias… Čia tai jau beveik pavojinga… Taigi, palaistyti marinatu… Daugiau…
Tikrai labai skanu ir daržovių daug, taigi labai sveika ir tiems vegetarams, kurie į žuvį nespjauna, patiks…
Tikrai labai labai gerai išeina viskas, o marinatas be jokiu E, B ar M.
Kai norisi kažko tokio egzotiško ar kai žada ateiti 18 žmonių žiūrėti Eurovizijos/krepšinio/vestuvių arba – nereikia ir tų svečių -tiesiog gaminkite vakarienę šeimai.