Lazanija be pomidorų? Be bešamelio? Be bolonezė padažo? Tikrai taip, būna ir tokių lazanijų! Mano draugė ir kolegė Vilma, taupydama laiką virtuvėje, pamėgo kepti daržovingą lazaniją tik su sultiniu. Kai pabandėm šį receptą studijoje pasigaminti, visas nemažas „Beatos virtuvės“ kolektyvas buvo sužavėtas, net ir užkietėjusios mėsaėdės kirto ir komplimentus žėrė. Daržoves galite naudoti, kokias tik… Daugiau…
Patiekalas, tikriems tuno ir makaronų mėgėjams. Tikrai greiti ir sotūs pietūs garantuoti, o jei ruošite kotletukus vakarienei, patiekite su salotomis. Tuną nusunkiame ir kiek įmanoma… Daugiau…
Tik sumaišei, pašovei, rankas nusiplovei, ir prašau, rezultatas, kreminiai minkštučiai skanučiai makaronai su rūkyta lašiša. Tiesa, man patinka porus ir salierus vos vos pakepinti keletą minučių… Daugiau…
Švelnus moliūgas puikiai dera su makaronais – lengva vakarienė ar pietūs. O taip pasiruošę moliūgą galite ir sriubą pasidaryti.
Varškės apkepą mėgsta visi, makaronus taip pat. Tai tikras komforto maistas. Makaroniukus rinkitės kuo smulkesnius ir jų nepervirkite. Bananai suteiks saldumo, taigi galite atsisakyti cukraus…. Daugiau…
Kam ta šaldyta pica, kai gali pasigaminti naminę picą vos per 15 minučių? O ir visus reikalingus produktus jai tikriausiai rasite savo šaldytuve. Ši picos… Daugiau…
Kukurūzų miltų makaronai yra geriausias pakaitalas netoleruojantiesiems glitimo arba tiesiog tiems, kurie renkasi mitybą be kviečių miltų. Pankolis vis dar mūsuose retokai vartojama daržovė, bet… Daugiau…
Capresse reiškia tai, kas pagaminta su šviežia mocarela, bazilikų lapeliais, alyvuogių aliejumi ir pomidorais. Vasarą tikrai valgysime tokias salotas. Siūlau paskanauti greičiausiai paruošiamų makaronų capresse… Daugiau…
Makaronai su pupelėmis nukelia į Italiją, Ligurijos regioną, iš kur ir kilęs sotus makaronų ir pupelių patiekalas. Tai soti ir jauki vakarienė arba pietūs, nes… Daugiau…
Greita, soti ir džiuginanti vakarienė visai šeimai. Patarimas – pažiūrėti ant pakuotės, kiek minučių patariama virti jūsų pasirinktus makaronus ir nuimti juos nuo ugnies dviem… Daugiau…
Lazaniją maniškiai gali valgyti nuolatos, Tik bėda viena – ją pagaminti reikia laiko. Bet va su „Tikru italu“ – manuoju padažu maistui gaminti – viską… Daugiau…
Neseniai buvau Vaikų ligoninėje, kvietė mane Rasa, ji ten užsiima su vaikais ergoterapija – lavina jų smulkiąją motoriką, paprasčiau pasakius, padeda vaikams sustiprėti ir sveikti. Penktadieniais… Daugiau…
Pavasariškai gaivūs ir skanūs makaronai. Klasikinis derinys. Mėtos, citrinos, krevetės ir smidrai puikiausiai dera. Makaronus galite pasirinkti kokius tik norite, o mums labai patinka ausytės… Daugiau…
Lengvi ir pavasariški, ir gaivūs. Kai saulė žaidžia lauke, o jūs tik ir norite bėgti, džiaugtis, būti. Produktų greičiausiai turite savo šaldytuve, o jei ne… Daugiau…
Fettuccine – tai tokie juosteles primenantys plošti makaronai, dažniausiai susukti į jaukius lizdelius. Pats žodis fettuccine verčiamas kaip „nedidelės juostelės“ ir tai viena mėgstamiausių italų makaronų rūšių. Iš miltų ir… Daugiau…
Salierai ir žemės riešutai – ne pats dažniausias, bet labai geras derinys, o šis receptas – sotus ir išraiškingas. Daugiau daržovių!
Užtruksite tik 15 minučių, o apie tobulą skonį šeima ar draugai kalbės dar ilgai. Puikus patiekalas ir kasdienai, ir kokiam susibūrimui. Sotu, gardu ir labai… Daugiau…
1. Dedame virti makaronus. 2. Kol makaronai verda, pasiruošiame padažą: smulkiai supjaustome porą ir sutarkuojame morką. Juos apkepiname svieste. 3. Daržovėms pasitroškinus, sudedame konservuotą tuną…. Daugiau…
1. Dedame virti makaronus. 2. Nulupame ir sutarkuojame česnaką. 3. Gerai įkaitiname keptuvę, įpilame alyvuogių aliejaus ir sudedame česnaką. Leidžiame jam sušilti ir sudedame konservuotus… Daugiau…
1. Pradedame virti makaronus. 2. Kol makaronai verda, pasiruošiame padažą: susmulkiname česnaką ir aitriąją papriką (jei mėgstate aštriai – palikite sėklytes, jei ne – išimkite)…. Daugiau…
1. Susipjaustome porą ir pakepiname keptuvėje su aliejumi. 2. Supjaustome arba sutarkuojame moliūgą. Dedame kepti prie poro. 3. Supjaustome česnaką ir įdedame kepti prie kitų… Daugiau…
Labai greitas patiekalas, bet labiau tinkamas suaugusiems, nes nduja yra aštri dešra. Bet tikrai tikrai nepasigailėsite jos paieškoje – skonis ypatingas ir su niekuo nesulyginamas.
Iš tiesų, tai yra žydiškas kugelis. Kugelis nebūtinai turi būti iš bulvių. Makaronai, varškė, grietinė, prieskoniai – visa tai iš senovinio žydiško recepto. Tokį apkepą… Daugiau…
O čia dalinuosi labai paprastu receptu iš praėjusios savaitės mano vaikų valgiaraščio – pene makaronai su brokoliais, virtu kumpiu ir grietine. Kol makaronai verda, susmulkinam… Daugiau…