Bolivinė balanda regis visai neseniai užkariavo mūsų lėkštes, tad turbūt ne visi dar žino, kad nors patiekaluose ji dažnai naudojama vietoje kruopų, išties tai yra sėkla. Labai sveika ir baltyminga, neturinti gliuteno ir skani. Tiesa, norėdami išsivirti šias sėklas turėsim šiek tiek pasiruošti iš anksto – perplauti kelis kartus rėtyje, kol nuo jų ims bėgti… Daugiau…
Tai ideali vakarienė mėgstantiesiems maitintis sveikai ir žinantiesiems, kad vakarui labiausiai tinka baltyminės kilmės maistas. Gaminame: lęšius nuplauname, užpilame vandeniu ir verdame apie 15–20 minučių,… Daugiau…
Dabar man labiausiai patinka gaminti tai, kas tinka visiems – ir dideliems, ir mažiems. Kartą mėginau prastumti šeimai tai, kas man labiau patiktų, kaip, pavyzdžiui,… Daugiau…
Tai ryžių pudingo giminaitis, tik lietuviškesnis, skanesnis, macnesnis. Labai rekomenduoju išmėginti, ypač, jei jūsų patiekalų – favoritų sąraše ryžių pudingas užima garbingą vietą. Šis, apelsininis… Daugiau…
Šį kartą linkėjimai nuo Jolitos Koruklu iš Stambulo (ji parašė nuostabią knygą apie Turkijos virtuvę) – turkiškų sausainių „şekerpare“ receptas. Pavadinimas reiškia „cukraus gabalėlis“. Tradicinis šių… Daugiau…
Įkaitinkite keptuvę su aliejumi. Supjaustykite smulkiai svogūną ir pakepkite, kol suminkštės. Suberkite prieskonius ir pakepkite apie vieną minutę vis maišant. Supjaustykite pievagrybius i ketvirčius, suberkite… Daugiau…
Pasūdytame vandenyje išverdame bolivines balandas pagal pakuotės instrukciją. Sausoje keptuvėje pakepiname sėklas ir kokosų drožles kol švelniai apskrus. Trumpam atidedame į šalį. Keptuvėje išlydome kokosų… Daugiau…
1. Grybus sumalame, bet ne iki tyrelės, tegul matosi jų gabaliukai. 2. Smulkiai supjaustome svogūną ir vieną morką, antrą morką sutarkuojame. 3. Keptuvėje išlydome sviestą… Daugiau…
1. Sorų kruopas nuplaukite ir palikite nuvarvėti vandenį. Į puodą, kuriame virsite, įpilkite šaukštą aliejaus ir berkite kruopas. Nuolat maišydami jas pakepinkite 5 minutes, kad… Daugiau…
Į indo dugną klokite pasūdytame vandenyje išvirtų ir šaltu vandeniu perlietų grikių sluoksnį. Smulkiai supjaustykite virtus burokėlius ir suberkite juos ant grikių, juos užklokite kubeliais… Daugiau…
Švelnus ir lengvas apkepas, labiau iškilmingas nei paprasta manų košė.
Ši sriuba galėtų vadintis „Taip pat, tik kitaip“.
Į keptuvę šliūkštelime alyvuogių aliejaus, įdedame gabalėlį sviesto. Nulupame svogūno galvą, ją smulkiai supjaustome ir suberiame į įkaitusią keptuvę. Kol svogūnas kepa, nusilupame skiltelę… Daugiau…
Fantasiškas kepinys grikių mėgėjams ir ne …..Labai gardus, turtingas ir sotus pikantiškas pyragas
Turiu pasakyti, kad praktiškai dabar mano virtuvėje gerb. kinva yra pasiekusi burokėlių suvartojimo lygį… Nes yra tiesiog pasakiška: skani, lengva ir svarbiausia – sveika kruopa.
Tokio tipo pomidorų – lęšių sriuba yra labai populiarus dalykas, aš ne kartą esu visokiuose viešuose meniu ją aptikusi. Reikia raudonųjų smulkių lęšių, šiek tiek… Daugiau…
Tamsiai žali, beveik juodi lęšiai, man labai labai patinka. Oi, skanumų su jais galima padaryti, jei valgyčiau mėsą, tai dar būčiau kokios chorizo dešros į… Daugiau…
Man labai patinka vieno puodo patiekalai. T.y. kai ir mėsa, ir daržovės, ir bulvės viename būrelyje. Tik puodą atidengei – į lėkštę drėbt ir daugiau… Daugiau…
Daržovės čia tik dvi, abi saldžios ir labai spalvingos. Kruopos suteikia tirštumo ir nepakartojamo, tik perlinėms būdingo, sriubinio minkštumo, lęšiai viską sutirština, „pastiprina“.
Kaip paruošti: Svogūną pakepinti aliejuje, tada suberti prieskonius (kalendra, kuminas, imbieras tarkuotas, česnakas), pakepinti iki minutės, kad aromatą paskleistų. Sudėti bet kaip supjaustytas morkas… Daugiau…