Kuskusas su jautiena ir daržovėmis yra lėtas, jaukus ir savaitgaliui ypač tinkantis patiekalas. Jį gaminti mus išmokė Laurina Todesaitė: pagamino laidoje ir visokiausių istorijų apie patiekalą papasakojo. Galite ruošti greitpuodyje, o galite ir paprastame puode.
Saikingai saldžios ir minkštutės perlinės kruopos puikiai papildo sodrų antienos skonį ir atstoja kai kuriems truputį pabodusį bulvių garnyrą. O jau glazūruotais burokėliais jei antį… Daugiau…
Ryžių pudingas yra palaima. Toks švelnus, maloniai saldus ir pieniškas. Nuostabu ir pusryčiams, ir kaip desertas.
Šilkinė košė yra kuo tikriausias rudeninis namų virtuvės hitas. Moliūgas ištirpsta sultinyje, o sultinyje išbrinkusios perlinės kruopos būna švelnios ir dovanoja jaukų sotumo jausmą. Šią… Daugiau…
Šis daržovingas plovas su jautiena ir sultiniu – greitai paruošiamas bei labai gardus. Kvapnus ir drėgnas, jame išbrinkę ryžiai labai skanūs, o avinžirniai suteikia papildomos… Daugiau…
Ši sriuba turbūt sotumo karalienė. Manoma, kad ji atsirado XV a., Rusijos valstiečių virtuvėje, kur į puodą buvo metama viskas, ko turėta virtuvėje. Mėsinga, su… Daugiau…
Jei kepsite vištieną, kaip siūlau šiame recepte, su apelsinais, spanguolėmis ir ekologišku „Maggi“ sultiniu, pasieksite maksimalų rezultatą įdėdami minimaliai darbo – mėsa bus tokia sultinga… Daugiau…
Bolivinių balandų ir avokado sąjunga tokia stipri, kad sotumui užtikrinti nereikia nei mėsos, nei žuvies, bet man taip patinka rūkyta vištiena, kad nesusilaikiau jos čia… Daugiau…
Super greita ir maistinga vakarienė, kuriai paruošti produktų tikrai rasite ir mažesnėje parduotuvėje čia pat už kampo. O aromatingas ir stiprus grikių ir lašišos duetas suteiks malonaus… Daugiau…
Šiek tiek ūkiškesnis ir sotesnis nei itališkasis pusbrolis rizotas, bet nė kiek ne prastesnis. Šįkart siūlome baltąjį vyną keisti šviesiu alumi, kuris su ekologišku „Maggi“… Daugiau…
Bolivinė balanda regis visai neseniai užkariavo mūsų lėkštes, tad turbūt ne visi dar žino, kad nors patiekaluose ji dažnai naudojama vietoje kruopų, išties tai yra… Daugiau…
Tai ideali vakarienė mėgstantiesiems maitintis sveikai ir žinantiesiems, kad vakarui labiausiai tinka baltyminės kilmės maistas. Gaminame: lęšius nuplauname, užpilame vandeniu ir verdame apie 15–20 minučių,… Daugiau…
Dabar man labiausiai patinka gaminti tai, kas tinka visiems – ir dideliems, ir mažiems. Kartą mėginau prastumti šeimai tai, kas man labiau patiktų, kaip, pavyzdžiui,… Daugiau…
Tai ryžių pudingo giminaitis, tik lietuviškesnis, skanesnis, macnesnis. Labai rekomenduoju išmėginti, ypač, jei jūsų patiekalų – favoritų sąraše ryžių pudingas užima garbingą vietą. Šis, apelsininis… Daugiau…
Šį kartą linkėjimai nuo Jolitos Koruklu iš Stambulo (ji parašė nuostabią knygą apie Turkijos virtuvę) – turkiškų sausainių „şekerpare“ receptas. Pavadinimas reiškia „cukraus gabalėlis“. Tradicinis šių… Daugiau…
Įkaitinkite keptuvę su aliejumi. Supjaustykite smulkiai svogūną ir pakepkite, kol suminkštės. Suberkite prieskonius ir pakepkite apie vieną minutę vis maišant. Supjaustykite pievagrybius i ketvirčius, suberkite… Daugiau…
1. Grybus sumalame, bet ne iki tyrelės, tegul matosi jų gabaliukai. 2. Smulkiai supjaustome svogūną ir vieną morką, antrą morką sutarkuojame. 3. Keptuvėje išlydome sviestą… Daugiau…
1. Sorų kruopas nuplaukite ir palikite nuvarvėti vandenį. Į puodą, kuriame virsite, įpilkite šaukštą aliejaus ir berkite kruopas. Nuolat maišydami jas pakepinkite 5 minutes, kad… Daugiau…
Į indo dugną klokite pasūdytame vandenyje išvirtų ir šaltu vandeniu perlietų grikių sluoksnį. Smulkiai supjaustykite virtus burokėlius ir suberkite juos ant grikių, juos užklokite kubeliais… Daugiau…
Švelnus ir lengvas apkepas, labiau iškilmingas nei paprasta manų košė.