Džiovintus grybus užpilame verdančiu vandeniu ir pamirkome 10 minučių. Vėliau supjaustome juostelėmis. Pusžiedžiais supjaustome svogūnus. Į čanachų indo dugną dedame svogūnus, tuomet po skiltelę česnako. Ant viršaus beriame perlines kruopas, po čiobrelio šakelę ir mažutį gabaliuką sviesto. Tuomet dedame grybus. Supjaustome griežinėliais morkas ir uždedame ant grybų. Tuomet supjaustome mėsą, pagardiname ją prieskoniais (druska, pipirais, kmynais), dedame ją… Daugiau…
Kai buvau maža, mamos ruošti čenakai man būdavo šventė. Pati tikriausia. Nėra nieko maloniau nei gauti būtent tau paruoštą vieną indelį troškinio, ar ne? Atrodytų… Daugiau…
Aš nemeluoju, tai yra vienas geresnių būdų paruošti kiaulieną. Mes valgėm su bulvių koše. O pabaigai, žinote kas? Keptuvėje karamelizuotos obuolių skiltelės su sviestu ir… Daugiau…
Maltą mėsą sudedame į dubenį. Paruošiame daržoves: peiliu smulkiai sukapojame morkas ir porą, burokine tarka sutarkuojame cukiniją ir moliūgo riekeles. Taip susmulkintas daržoves verčiame į… Daugiau…
1. Mėsą supjaustome nedideliais kubeliais ir užpilame vynu, suberiame gvazdikėlius, susmulkintą skiltelę česnako ir lauro lapelius, pamarinuojame. Vyną galite pakeisti mineralizuotu vandeniu. 2. Plonai, geriausia… Daugiau…
Vyriškas maistas, tik truputį truputį įmantriau ir naujau.
Kadangi „Vytautas“ vanduo paprastas, tai ir aš į viską pažiūrėjau paprastai. Kažkada esu valgiusi labai gardžių šašlykų marinuotų tik su gausiu kiekiu petražolių, druska ir… Daugiau…
Gaminame: Svogūnus supjaustome pusžiedžiais ir pakepiname ant keptuvės apie 20 minučių kol suminkštės, truputį paruduos ir iškeps. Kiaulienos išpjovas pabarstome druska ir pipirais. Kumpį ištiesiam… Daugiau…
Ar yra paslaptingesnis ir goslesnis vaisius nei granatas? Varvantis purpurinėmis sultimis… Šiuo metu Anglijoje granatas – naujausias mados klyksmas, supervaisius, kurio naudojimas virtuvės repertuare prilygsta… Daugiau…
O štai ir antrasis man patikęs receptas iš www.musumazyliai.lt vaikiškų receptų konkurso. Tikrai kūrybiškas receptas. Vaikai visai noriai valgo kruopas ir kitus dalykus, tad tai… Daugiau…
Ruošiame kiaulienos kumpį: Grūstuve sutriname stambius prieskonius, vėliau įberiame cinamono bei įdedame kelis šaukštus rudojo cukraus. Šiuo prieskonių mišiniu įtriname kumpį. Mėsą dosniai pasūdome… Daugiau…
Apie šiuos koldūnus daugiau galite pasiskaityti viską žinančioje Wikipedijoje. Bet esmė tokia – kinai yra tikrieji koldūnų specialistai ir meistrai, jų dim sum nėra lygių…. Daugiau…
Štai tokį receptą atsivežė malonioji Vita iš Viduklės ir, patikėkite, tikrai buvo labai įdomu pamatyti ir sužinoti, kaip gaminti koldūnus. Iš tiesų, kiek šeimininkių… Daugiau…
Šiuo atveju puodas veikia beveik kaip orkaitė, tiesa, gana drėgna, beveik garų principu veikianti orkaitė. Didelis mėsos šmotas sėdi sau ant svogūnų ir morkų,… Daugiau…
Peperonata yra itališkos kilmės dalykas, jis gali būti įvairiai paruoštas ir skirtingai naudojamas. Galima dėti daug svogūnų ir ilgai troškinį naudoti kaip padažą makaronams ar… Daugiau…
Prancūzai mėsą troškina vyne, pas mus Lietuvoje vyno upės neteka, taigi vyną mes mieliau gurkšnojame, bet va štai obuolių sulčių tai tikrai pas mus netrūksta….. Daugiau…
Mėsa – kiauliena, paėmiau nemažą šmotą mentes (liesa, minkšta mėsa), tikrai ne mažiau kaip vienas kilogramas. Supjaustom gabaliukais, ne per mažais, tokiais, kaip pjaustom šašlyką…. Daugiau…
Taip aš bevartydama ir besijuokdama, bei besigrožėdama jo knyga, aptikau sriubos receptą – Aštuonkojų sriuba. Ir iš ten paėmiau įdėją vienam receptui. Tik pas Gustavą… Daugiau…
Šie kukuliai subrendo Amerikoje: Niujorke, Niū Džersyje ir Čikagoje, ten, kur gyveno daug atvykėlių iš Italijos, jie pritaikė savo kulinarinius prisiminimus prie tėvų ir protėvių… Daugiau…
Na o apie zuikį ką jau čia ir bekalbėsi. Aš labai mėgstu su slyvomis ar abrikosais kokiais, bet šį kartą visi džiovinti vaisiai buvo išėję… Daugiau…
Traukite čenakus iš kampų ir grūskite į juos, ką turite ir kas skanu…
Turbūt visi darote ką nors panašaus: pipirai plius mėsa.
Vienoje skardoje – visa vakarienė… Geriau vyraaiiiii nesuuraaaasssssssssssssssssss