Ar esate pastebėję, kad maistas, paruoštas nesilaikant tikslių receptų, panaudojant tai, ką jau turite savo šaldytuvų ar spintelių lentynose, būna ypač skanus? Turiu nuojautą, kad šis patiekalas irgi turi potencialo toks tapti. Jei po švenčių liks keptos mėsos ir daržovių, visus maisto likučius būtinai komandiruokite į šį nuostabų patiekalą. Reikės tik tinkamai išvirti kruopas. Kas… Daugiau…
Labai macnus, skanus padažas su brokoliais, porais, kmynais ir žinoma, grietinėle. Kad „Beatos virtuvė“ koldūnai su kalakutiena dar glotnesni ir skanesni taptų. Nors šiaip tai… Daugiau…
Na, kas gi nepasiilgsta balandėlių? Aš nuolat jų noriu ir labai mėgstu, todėl kai pasirodo švieži kopūstai, iš karto pradedu balandėlių sezoną. Vienintelis dalykas, kuris… Daugiau…
Japonijoje dar nebuvau, o būtent ši šalis sugalvojo terijakį – saldų sojų pagrindu sukurtą padažą. Azijos maiste puikiai dera daug skonių – ir sūrus, ir… Daugiau…
Ar kada kepėte kalakutienos šašlyką? Pabandykite – tikrai nenusivilsite. Tik būkite gudrūs ir šašlykui naudokite kalakutienos šlaunelių mėsą, kuri yra riebesnė, todėl net iškepta grilyje… Daugiau…
Nebūtinai mėsainis turi būti su gabalu duonos, galite jį vynioti ir į salotos lapą, o kaip garnyrą paruošti ryžiais ir pupelėmis įdarytų paprikų. Ir sotu,… Daugiau…
Balandėliai vasaros maistas, man jie skaniausi su šviežiais kopūstais ir su daug žalumynų. Mes lietuviai nors ir esame įsimylėję krapą ir viską puošiam petražolėmis, esame… Daugiau…
Gyvendama Anglijoje įpratau sekmadienį kepti tokį didesnį patiekalą, ir visi susėsdavome prie stalo bendrų pietų. Neseniai vieną sekmadienio rytą šaldytuve suradusi smulkintos kalakutų petukų mėsos,… Daugiau…
Derinys turėtų patikti tiems, kurie mėgsta bent truputėlį planuoti iš anksto, nes reikės išsivirti grikius, išsikepti batatus ir kalakutieną. Batatai yra labai vertinga daržovė, konsistencija… Daugiau…
Pavadinimas tikrai įmantrus – kaip rizotas, taip ir perlotas. Ir šis pavadinimas iškart sufleruoja, iš ko bus pagamintas patiekalas. Perlines kruopas mėgstu nuo vaikystės. Man… Daugiau…
Nostalgiška sriuba su frikadelėmis. Jei iki šiol mėsos kukulius gaminote iš kiaulienos ar vištienos, pabandykit su malta kalakutiena. Kalakutų krūtinėlių mėsa yra balta ir pati… Daugiau…
Visi mes galim nesikuklinti ir drąsiai prisipažint, kad užaugom ant kotletų. Ir nors mano vaikai dabar rečiau jų valgo nei aš vaikystėj, aš vis dar… Daugiau…
Keletą mėnesių skraidžiau maršrutu Vilnius-Londonas, Londonas-Vilnius. Kodėl prisigalvojau, kad man reikia? Todėl, kad jei nesurikiuosi savęs, visi tie savarankiški mokymaisi, bent jau man, neturi jokio… Daugiau…
Meksikietišką čili troškinį esame įpratinti gaminti su jautiena, o štai čia ją kuo puikiausiai pavaduoja smulkinta kalakutienos mėsa, kurioje lygiomis dalimis sumaišoma šviesi sparnelių mėsa… Daugiau…
Gaminam: Porą susmulkinam ir pakepinam keptuvėje su sviestu, tada dedam tarkuotą morką, salierą smulkintą pakepam, kad minkštesni pasidarytų, pilam kmynų šaukštą, juos truputį paskrudinam ant… Daugiau…