Čia tiks pati įvairiausia jautiena, nes jai sultingumo suteiks baklažanai, pomidorai ir ilgas ramus troškinimas ekologiškame „Maggi“ jautienos sultinyje. Jei prieš troškindami nepatingėsite apkepti jautienos gabaliukų, turėsite dar daugiau skonio. Gaminame: Jautieną supjaustome mažesniais gabaliukais, pabarstome druska ir pipirais, malta saldžiąja paprika ir dedame į čanachinių dugną. Jei norime, prieš tai pakepiname keptuvėje, nustatę stiprią… Daugiau…
Šių mėsainių su keptais ananasais receptą įkvėpė Meksikos skoniai ir spalvos. O tas gardus salsvas ananasas… mmm!
Šis daržovingas plovas su jautiena ir sultiniu – greitai paruošiamas bei labai gardus. Kvapnus ir drėgnas, jame išbrinkę ryžiai labai skanūs, o avinžirniai suteikia papildomos… Daugiau…
Ir grožio salonus, ir vaikų darželius, ir kirpyklas, ir mokyklas – viską atidarėm namuose, tai aš dabar galvoju, o kodėl neatidarius ir šašlykinės??? Atidarom! Juk… Daugiau…
Ši sriuba turbūt sotumo karalienė. Manoma, kad ji atsirado XV a., Rusijos valstiečių virtuvėje, kur į puodą buvo metama viskas, ko turėta virtuvėje. Mėsinga, su… Daugiau…
Įdomu, ar dar yra tokių žmonių, kurie nežinotų ar nebūtų virę šios aštrios meksikietiškos sriubos? Kai kam priminsim, o kai kuriuos įkvėpsim imtis šio sotumo… Daugiau…
Šiaip tai džiaugiuosi, kad jautiena tikrai jau ne deficitinė ir šios mėsos pasirinkimas tik auga ir didėja. Nors pastebiu, kad dar ne visiems iki galo… Daugiau…
Dar viena italų virtuvės klasika. Veršienos nugarinės, kumpio ar sprandinės gabaliukai plonai išmušami, pagardinami druska ir pipirais, tada merkiami į kiaušinių plakinį ir į džiūvėsėlius…. Daugiau…
Šiuo receptu pasidalino mūsų draugė Ninie. Ji gyvena Balio saloje, Indonezijoje, dievina Lietuvą ir gerą maistą. Apie Ninie daugiau galite perskaityti mano Žiemos žurnale, ir… Daugiau…
Su šiuo fantastišku mėsainiu Rolandas dalyvavo pernai, mano vasaros žurnale, „Barbekiu kovose“. Mano tėtis Jonas ten kepė savo firminius šašlykus, Jonas Jonušas vaišino karštai rūkyta… Daugiau…
Ne vienas mano draugas jau apsilankė Gruzijoje, net ir mano Bronė prieš kelis metus buvo trumpam nuskridusi į Adžarijos regione esantį miestą Batumį ir savo… Daugiau…
Klasikinė charčio sriuba visuomet verdama iš jautienos. Net jos pavadinimas, išvertus iš gruzinų kalbos, reiškia „jautienos sriuba“. Tai rūgštoka, aštroka ir aromatinga sriuba. Ją itin… Daugiau…
Agurotis –gražuolis ir nepelnytai truputį apleistas cukinijos pusbrolis. O veltui. Toks pats puikus. Mėgsta česnako ir kitų stipresnių prieskonių draugiją. O jei nežinote, ką gi gardaus… Daugiau…
Sojos padažas – sūrumas, skonio gelmė ir stebuklingasis umami skonis… drumstos obuolių sultys saldumui ir rūgštelei… Ir ką jus sau galvojate, derinys super geras, rezultatas:… Daugiau…
Taigi kokios yra to stebuklingo jautienos didkepsnio stebuklingos kepimo taisyklės? Atsiminkite tik vieną taisyklę – mažiau yra daugiau. Mažiau kepimo laiko, labai labai karšta keptuvė,… Daugiau…
Šįkart noriu jums pasiūlyti išbandyti savo mėgstamą receptą – jautienos troškinį su aitriosiomis paprikomis ir lauro lapais. Beje, šiam troškiniui galite naudoti ne tik jautieną,… Daugiau…
Maltą mėsą sudedame į dubenį. Paruošiame daržoves: peiliu smulkiai sukapojame morkas ir porą, burokine tarka sutarkuojame cukiniją ir moliūgo riekeles. Taip susmulkintas daržoves verčiame į… Daugiau…
1. Smulkiai supjaustome svogūnus. Suberiame juos į maltą mėsą. 2. Įmušame du kiaušinius ir du trynius (baltymų prireiks ruošiant mėsainių bandeles!), supilame padažus bei… Daugiau…
I’m a lucky man. My wife is a wonderful cook. She cooks. and then she cooks some more. And if we’re having a party or… Daugiau…