Čičinsko kepsnys – prisipažinkite, kas esat ragavę? Pakelkit rankas, kas žinote, iš ko jis gaminamas?? Aš tai iki šios laidos buvau nei valgius, nei gaminus, tik daugiau girdėjus. O štai mūsų operatorius Tomas iš Panevėžio pasakojo, kad savo vaikystės meniu neįsivaizdavo be Čičinsko kepsnio ir ne tik, kad valgė jį mamos gamintą, bet ir kas… Daugiau…
Turbūt kiekviena tauta turi tokį vienos skardos patiekalą, kuriuo gali pamaitinti minią. Italams tas patiekalas yra lazanija, mums – kugelis, o štai graikai gali didžiuotis… Daugiau…
Negirdėtas ir nematytas dalykas – baladėlių pyragas! Nerealaus skanumo kepinys, su kalnu daržovių, grikių kruopų ir viso kito gėrio. Nuostabus patiekalas tradicinių balandėlių mylėtojams. O… Daugiau…
Kokio skanumo šie kotletukai! Truputį Italijos įkvėpti ir tikrai ypatingi – juose slepiasi mūsų mėgstama varškė, kuri, iš pirmo žvilgsnio paprastus maltinukus paverčia minkštučiais, sultingais,… Daugiau…
Nuostabus jordanietiškas mėsiškas patiekalas, kuris laisvai pamaitins visą šeimą! Pilnas daržovių ir aromatingų prieskonių, žodžiu, visokio gardumo. Šiam patiekalui galite naudoti ne vien jautieną, bet… Daugiau…
Nuostabiai traškūs ir gardūs, su sultingu mėsos įdaru – tiesiog neatsivalgomi!
Šį receptą mano laidoje parodė puikūs kulinarai ir profesionalūs virtuvės šefai „Virtuvės broliai“. Įdarytos paprikos nėra jokia naujien, bet ar bandėt jas paruošti su troškintais… Daugiau…
Kuskusas su jautiena ir daržovėmis yra lėtas, jaukus ir savaitgaliui ypač tinkantis patiekalas. Jį gaminti mus išmokė Laurina Todesaitė: pagamino laidoje ir visokiausių istorijų apie… Daugiau…
Gaminimo eiga: Susmulkiname svogūną ir pakepiname su trupučiu sviesto. Į jautieną įmaišome kalendrą, kmynus, druską, pipirus, įmušame kiaušinį ir viską išminkome. Pakepintus svogūnus įdedame… Daugiau…
Čia tiks pati įvairiausia jautiena, nes jai sultingumo suteiks baklažanai, pomidorai ir ilgas ramus troškinimas ekologiškame „Maggi“ jautienos sultinyje. Jei prieš troškindami nepatingėsite apkepti jautienos… Daugiau…
Šių mėsainių su keptais ananasais receptą įkvėpė Meksikos skoniai ir spalvos. O tas gardus salsvas ananasas… mmm!
Šis daržovingas plovas su jautiena ir sultiniu – greitai paruošiamas bei labai gardus. Kvapnus ir drėgnas, jame išbrinkę ryžiai labai skanūs, o avinžirniai suteikia papildomos… Daugiau…
Ir grožio salonus, ir vaikų darželius, ir kirpyklas, ir mokyklas – viską atidarėm namuose, tai aš dabar galvoju, o kodėl neatidarius ir šašlykinės??? Atidarom! Juk… Daugiau…
Ši sriuba turbūt sotumo karalienė. Manoma, kad ji atsirado XV a., Rusijos valstiečių virtuvėje, kur į puodą buvo metama viskas, ko turėta virtuvėje. Mėsinga, su… Daugiau…
Įdomu, ar dar yra tokių žmonių, kurie nežinotų ar nebūtų virę šios aštrios meksikietiškos sriubos? Kai kam priminsim, o kai kuriuos įkvėpsim imtis šio sotumo… Daugiau…
Šiaip tai džiaugiuosi, kad jautiena tikrai jau ne deficitinė ir šios mėsos pasirinkimas tik auga ir didėja. Nors pastebiu, kad dar ne visiems iki galo… Daugiau…
Kai pabos vaikystės kotletai, prisiminkite ši receptą – aromatingas padažas, prieskonių pilni kukuliai ir mėtomis gardintas kuskusas nukels trumpam į spalvingąjį Maroką. Patarimas: kuskusas visada… Daugiau…
Dar viena italų virtuvės klasika. Veršienos nugarinės, kumpio ar sprandinės gabaliukai plonai išmušami, pagardinami druska ir pipirais, tada merkiami į kiaušinių plakinį ir į džiūvėsėlius…. Daugiau…
Šiuo receptu pasidalino mūsų draugė Ninie. Ji gyvena Balio saloje, Indonezijoje, dievina Lietuvą ir gerą maistą. Apie Ninie daugiau galite perskaityti mano Žiemos žurnale, ir… Daugiau…
Su šiuo fantastišku mėsainiu Rolandas dalyvavo pernai, mano vasaros žurnale, „Barbekiu kovose“. Mano tėtis Jonas ten kepė savo firminius šašlykus, Jonas Jonušas vaišino karštai rūkyta… Daugiau…
Ne vienas mano draugas jau apsilankė Gruzijoje, net ir mano Bronė prieš kelis metus buvo trumpam nuskridusi į Adžarijos regione esantį miestą Batumį ir savo… Daugiau…
Klasikinė charčio sriuba visuomet verdama iš jautienos. Net jos pavadinimas, išvertus iš gruzinų kalbos, reiškia „jautienos sriuba“. Tai rūgštoka, aštroka ir aromatinga sriuba. Ją itin… Daugiau…
Agurotis –gražuolis ir nepelnytai truputį apleistas cukinijos pusbrolis. O veltui. Toks pats puikus. Mėgsta česnako ir kitų stipresnių prieskonių draugiją. O jei nežinote, ką gi gardaus… Daugiau…
1. Į įkaitusią keptuvę įpilame aliejaus ir pakepame mėsą, kad apskrustų. 2. Išimame mėsą ir į toje pačioje keptuvėje pakepiname smulkiai supjaustytus svogūnus. 3. Kol… Daugiau…