8241
Beatos virtuvė
Reikės:
  • 4–6 smidrų
  • 4–6 vytinto kumpio juostelių
  • 1–2 kiaušinių
  • kelių šaukštų alyvuogių aliejaus
  • žiupsnio maltos aitriosios paprikos
  • druskos, pipirų
  • .....

Smidrai su šonine ir kiaušiniu

(0)

Taip ruošti man juos patinka labiausiai – lengvai pakepinu smidrus keptuvėje su alyvuogių aliejumi ir citrinų sultimis. Dažnai net nespėju jų paragauti, nes labai greitai dingsta nuo stalo. O jei tai atostogų pusryčiai, tai ir vytinto kumpio negaila. Kiaušinį galima išvirti be lukšto arba patiekti išplaktą ir iškeptą. Gaminame: nulaužome sumedėjusius smidrų galus. Smidrus apvyniojame… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (16 balsai, vidurkis: 3,50 iš 5)
Loading...

Pikantiški sparneliai su geltonuoju kariu

(1)

Na kas nemėgsta sparnelių?? Aš tai labai ir šiaip mano bloge yra ne vienas receptas, nes mėgstu juos kiekvieną sykį gaminti vis kitaip ir pasidalinti… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (14 balsai, vidurkis: 3,86 iš 5)
Loading...

Meksikiečių valgių įkvėpti mėsainiai su įdarytomis paprikomis

(1)

Nebūtinai mėsainis turi būti su gabalu duonos, galite jį vynioti ir į salotos lapą, o kaip garnyrą paruošti ryžiais ir pupelėmis įdarytų paprikų. Ir sotu,… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (6 balsai, vidurkis: 4,00 iš 5)
Loading...

Vištienos tandoori vėrinukai su daržovėmis ir grikių tabbouleh

(1)

Tabbouleh yra tradicinės rytietiškos salotos, kuriose dalyvauja truputis skaldytų kviečių kruopų ir labai labai daug žalumynų: petražolių, svogūnų, agurkų, pomidorų. Mes pateikiame skanią lietuvišką interpretaciją… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (4 balsai, vidurkis: 4,00 iš 5)
Loading...

Natūraliose sultyse rauginti šašlykai

(14)

Mano tėtis Jonas jaunystėje su draugais išbandė daugybę šašlykų receptų: su actu, vien tik su prieskoniais, majoneze ir kitaip raugtų. Ir vis dėlto jis sako,… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (7 balsai, vidurkis: 4,57 iš 5)
Loading...

Karklės mėsainis pagal Rolandą

(2)

Su šiuo fantastišku mėsainiu Rolandas dalyvavo pernai, mano vasaros žurnale, „Barbekiu kovose“. Mano tėtis Jonas ten kepė savo firminius šašlykus, Jonas Jonušas vaišino karštai rūkyta… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (7 balsai, vidurkis: 3,29 iš 5)
Loading...

Lavašo suktinis su vištiena

(1)

Įvairių rūšių plokščiaduonė yra puiki alternatyva sumuštinių duonai. Šis derinys su obuoliais ir salierais – gaivus ir šventiškas. Puikiausiai tiks pirmosioms (ir antrosioms) iškyloms ant… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (9 balsai, vidurkis: 3,78 iš 5)
Loading...

BBQ dešrelės – mėgsta visi

(0)

Ne visi iš ryto spėjame pagalvoti, ką valgysime vakare. O kai saulė ilgai danguje džiugina, tai kojos net ir po eilinės darbo dienos pačios neša… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (4 balsai, vidurkis: 3,75 iš 5)
Loading...

Daržovių trio ant laužo

(0)

1. Baklažanus supjaustome pailgais gabalais, paprikas perpjauname per pusę ir išimame sėklas. Daržoves truputį pašlakstome alyvuogių aliejumi. 2. Daržoves pagriliname. 3. Kol daržovės kepa, pasiruošiame… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (1 balsai, vidurkis: 4,00 iš 5)
Loading...

Vegetariškas mėsainis/paplotėlis

(2)

  Pupeles sutriname bulvių trintuve arba maisto smulkintuvu. Kukurūzus ir svogūnus susmulkiname, sudedame į pupeles. Ten pat įtrakuojame sūrį, beriame smulkiai supjaustytą kalendrą, jelapeną, kuminą… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (5 balsai, vidurkis: 2,60 iš 5)
Loading...

Audriaus kiaulienos kepsnys su peperonata

(0)

1. Sprandinę supjaustome gabalais ir sudedame į indą. Dosniai pagardiname kiaulieną pipirais ir džiovintais bazilikais. Užpilame aliejaus, baziliko acto, druskos ir viską išmaišome. 2. Kiaulieną… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (5 balsai, vidurkis: 2,40 iš 5)
Loading...

Rūgštynių pesto

(7)

Ideali proga išnaudoti rugštynes ir įvilkti jas į naujus vakarėlio rūbus. Šiek tiek atskiedę su citrinos sultimis ar aliejumi galite naudoti kaip padažą keptoms riebesnėms… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (Nėra vertinimų)
Loading...

Vasaros desertas: keptas ananasas su graikišku jogurtu ir riešutais

(2)

Štai taip pakeptas ananasas (jų tikrai yra pirkti visus metus) su keletu priedų yra nuostabios vakaro pabaigtuvės: elegantiška, lengva, vasariška – epitetų rasti galiu visokių… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (1 balsai, vidurkis: 5,00 iš 5)
Loading...

Kepenėlės yakitori

(3)

Yakitori yra japoniškas kepimo būdas, kuris reiškia ant mažų iešmelių užmautus ir iškeptus dažniausiai vištienos gabaliukus, kepant palaistomus arba valgomus su sojos ar mirin (saldus… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (2 balsai, vidurkis: 3,00 iš 5)
Loading...

Kepti smidrai su sezamais

(2)

Na aš esu pamišus dėl šparagų, tikrai taip. Nežinau, iš kur tas pamišimas, bet manau, greičiausiai dėl to, kad juos labai sėkmingai augina mano anytos… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (1 balsai, vidurkis: 3,00 iš 5)
Loading...

Kiaulienos ir ananasų vėrinukai su gruziniškais prieskoniais

(3)

Man asmeniškai vaisiai ir mėsa yra visai neprastas derinys, kiauliena mūsuose labiausiai vartojama ir derinama su obuoliu, bet va ananasas ir saldumo daugiau turi, yra… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (4 balsai, vidurkis: 4,50 iš 5)
Loading...

Kepti ridikėliai su mangų padažu

(11)

Praėjusiais metais pirmą kartą užmačiau ar tai žurnale, ar užsienio bloge keptus ridikėlius. Aišku stambesnius objektus kepti yra patogiau nei visai mažučius ridikėlius, bet kodėl… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (Nėra vertinimų)
Loading...

Vištienos kepsneliai su gardžiuoju marinatu

(12)

Vasara, ateik čia! Klasikinis marinatas mėsai su ruduoju drėgnuoju cukrumi “Farinas”. Marinatas išbandytas su vištiena, bet kepti galite ir kiaulieną, kalakutieną, veršieną, jautieną.

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (6 balsai, vidurkis: 3,00 iš 5)
Loading...

Jautienos didkepsnis arba tiesiog naminis steikas

(47)

Taigi kokios yra to stebuklingo jautienos didkepsnio stebuklingos kepimo taisyklės? Atsiminkite tik vieną taisyklę – mažiau yra daugiau. Mažiau kepimo laiko, labai labai karšta keptuvė,… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (33 balsai, vidurkis: 4,24 iš 5)
Loading...

Kalakutienos kepsnys su brokolių kuskusu ir vaisių salsa

(2)

Kepsnį lengvai iškepsite tiek keptuvėje, tiek ant grotelių. O prie kuskuso itin tinka smulkiai supjaustyti vaisiai arba iš jų paruoštas padažas. Pastarajam naudoju mangus, nektarinus… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (2 balsai, vidurkis: 5,00 iš 5)
Loading...

Jautienos mėsainiai su naminiu barbekiu padažu

(34)

  1. Smulkiai supjaustome svogūnus. Suberiame juos į maltą mėsą. 2. Įmušame du kiaušinius ir du trynius (baltymų prireiks ruošiant mėsainių bandeles!), supilame padažus bei… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (15 balsai, vidurkis: 4,07 iš 5)
Loading...

Kalakutienos mėsainiai su naminiu barbekiu padažu

(4)

1. Smulkiai supjaustome svogūną, o bulves ir morkas sutarkuojame burokine tarka. 2. Į mėsą įmušame kiaušinius, suberiame daržoves ir prieskonius, gerai išmaišome. 3. Suformuojame plokščius… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (1 balsai, vidurkis: 5,00 iš 5)
Loading...

Balzaminis kepsnys

(7)

Šis marinatas labai tinka jautienai, bet gardu ir aviena. Net ir kumpį galite taip marinuoti, tik reikėtų supjaustyti plonais gabalėliais, o kepti labai greitai. O… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (2 balsai, vidurkis: 3,50 iš 5)
Loading...

Šašlykų receptas su „Vytautu“

(37)

Kadangi „Vytautas“ vanduo paprastas, tai ir aš į viską pažiūrėjau paprastai. Kažkada esu valgiusi labai gardžių šašlykų marinuotų tik su gausiu kiekiu petražolių, druska ir… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (11 balsai, vidurkis: 4,55 iš 5)
Loading...
26097
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/01/BV_kakava_banner.gif
26103
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/BV_kosmetika.gif
26104


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.