Gaivūs ir lengvučiai – tokie yra šie maži tortukai, kuriems linkiu tapti jūsų smagiausiu desertu šią vasarą. Turgeliuose pro uogas kelio jau nematyt, tai imkime ir džiaukimės pilna burna! Tiesa, o jei norėtumėte šaldyto deserto, tai drąsiai galima šį receptą pritaikyti ir paversti ledais – nedėkite į masę želatinos, o viską supilstykite į ledų ant pagaliukų… Daugiau…
Patiks blynų mėgėjams ir nemėgėjams. Pirmiesiems todėl, kad tai dar vienas puikus blynų receptas be gramo pridėtinio cukraus, antriesiems gal bus nuostabus, baltymingas ir gaivia… Daugiau…
Ko tikrai vaikams nereikia siūlyti antrą kartą, tai mėsainio. Iš tiesų tai labai gardus kotletukas, tik valgomas su dviem minkštomis bandelėmis ir kokiais nors padažais…. Daugiau…
Šiuo receptu mano 2016 m. pavasario žurnale pasidalino Linos Žutautės mama Zita. Tai yra tokia sriuba, kurią turbūt kiekvienas ragavome vaikystėje – vieni ją pamilo,… Daugiau…
Vasariškos, lengvos spalvotos salotos, kurias tikrai turite išbandyti, vos tik atsiras arbūzų. Gaivus saldus arbūzas kartu su ožkų pieno sūrio skrebučiais tiesiog tirpsta burnoje. Tinka… Daugiau…
Taip skanu, kad net vaikams nekyla klausimas „O kas čia žalia?“ Geriausiai tinka malta vištų krūtinėlių mėsa, ją galima sumaišyti su malta šlaunelių mėsa. Galite… Daugiau…
Nerealiai skanūs virtinukai su virtomis bulvėmis, pievagrybiais, svogūnais. Atsivalgyti sunku! Labai džiaugiuosi, kad šie virtiniai pagaliau pasiekė parduotuvių lentynas ir atvyko į didžiąsias IKI parduotuves…. Daugiau…
Bolivinė balanda regis visai neseniai užkariavo mūsų lėkštes, tad turbūt ne visi dar žino, kad nors patiekaluose ji dažnai naudojama vietoje kruopų, išties tai yra… Daugiau…
Tai visame pasaulyje populiari Toskanos sriuba, kurios pavadinimas reiškia „dar kartą pašildyta“. Genialiai paprasta ši sriuba tik įrodo, kad puikiam patiekalui sukurti nereikia įmantrių sudedamųjų… Daugiau…
Šiose salotose dera viskas, ką aš mėgstu labiausiai – sūrus, bet švelnus sūris, traškus kumpis, saldus mangas ir sodrūs lazdynų riešutai, kuriems niekas neprilygsta. Šis… Daugiau…
Labai macnus, skanus padažas su brokoliais, porais, kmynais ir žinoma, grietinėle. Kad „Beatos virtuvė“ koldūnai su kalakutiena dar glotnesni ir skanesni taptų. Nors šiaip tai… Daugiau…
„Beatos virtuvė“ koldūnai su kiauliena gali laisviausiai tapti ravioli, jei leisite jiems susidraugauti su pomidorais, baklažanais ir cukinijomis. Patikėkit – kartą paragavę, dažnai tokios draugijos… Daugiau…
Greičiausiai burokėlių sriubą išverda mano draugė Goda: sutarkuoja virtą burokėlį ir užpila sultiniu – prašom, sriuba paruošta. Tik aš visada balsuoju už šviežių burokėlių sriubą,… Daugiau…
Norėjome pasiūlyti ką nors daugiau nei tradicinę agurkinę su perlinėmis kruopomis ir prisiminėme Lenkijos Kašubijos regione ragautą žuvienę, kuri „pataisoma“ raugintais agurkais. Jei metams bėgant… Daugiau…
Mėgstamiausias mano derinys – rūkyta žuvis ir rūgštelė. Šį įdarą galima sutrinti ir valgyti kaip užtepėlę. Gaminame: sumuštinių duonos kraštus nuplėšiame, riekę rankomis padalijame į… Daugiau…
Šįkart puode suderinti siūlau vasarą, rudenį ir žiemą – saldžiosios paprikos ir pomidorai draugaus su raugintais kopūstais, rūkyta šonine ir džiovintais grybais. „Maggi“ ekologiškas daržovių… Daugiau…
Kam patinka minkšti, drėgni sausainiai, ir dar avižiniai, tikrai turėtų jų išsikepti. Traškūs, minkštučiai, su saldžiais persimonų gabaliukais. Kepame sausainius: dubenyje sumaišome miltus, cukrų, kepimo… Daugiau…
Tai ideali vakarienė mėgstantiesiems maitintis sveikai ir žinantiesiems, kad vakarui labiausiai tinka baltyminės kilmės maistas. Gaminame: lęšius nuplauname, užpilame vandeniu ir verdame apie 15–20 minučių,… Daugiau…
Nėra padėties be išeities, ir jei jūsų vaikas griežtai atsisako valgyti naminį maistą ir už rankos tempia į kiekvieną rytietiško maisto restoraną, tokį restoraną sudėkite… Daugiau…
Obuolių pyragai. Jų nebūna per daug. Aš labai didžiuojuos savim ir Hariuku, kad sugebėjau šį iškepti kartu su juo. Tad jei neturite po ranka visur… Daugiau…
Nuostabiai skanūs ir maistingi, lengvai pagaminami ir transportuojami rutuliukai. Po sporto, prieš sportą ar kai norisi ko nors saldaus prie arbatos ar kavos. Gaminome iš… Daugiau…
Man labai patinka marinuotos daržovės, ta maloni rūgštelė ir jų traškumas.. O čia kaip tik viskas po vienu stogu. Obuolinė acto rūgštis švelni ir maloni,… Daugiau…
Universalus panardas (pavadinimas kilęs nuo žodžio „nardinti“, „merkti“) sumuštiniams, salotoms ar valgyti su daržovėmis, karštomis bulvėmis. Vasaros atradimas. Eiga: susmulkiname laiškinius svogūnus ir kelias minutes… Daugiau…