Grikiai yra stebuklingos kruopos, maistingos ir skanios, tikras supermaistas, tad natūralu, kad jie puikiausiai dera su įvairiais kitais mums naudingais maisto produktais. Gaminame: Perplauname grikius ir supilame į puodą. Užpilame 500 ml vandens ir užverdame. Paverdame ant lėtos ugnies apie 7–10 minučių, įberiame druskos. Nukeliame nuo ugnies, uždengiame ir dar paliekame10 minučių brinkti. Jei… Daugiau…
Ką daryti, jei prisivirėtė per daug margučių arba jie virdami nesėkmingai skilo!?? Ramiai komandiruokite jas į nuostabiai skanią ir pavasariškai gaivią kiaušinių mišrainę! Dar klausimas,… Daugiau…
Va čia tai žaibiškas būdas paruošti puikius šventinius pietus ar vakarienę. Jei norisi, kad lašiša sužibėtų kitomis spalvomis nei per savaitgalio pietus, į pagalbą pasitelkite… Daugiau…
Šakšuka yra tikras rudens gėrybių pašlovinimo patiekalas! Pilnas daržovių gerumo ir sveikumo. Puikiai tinka tiek pusryčiams, tiek ir vakarienei – jausitės sotūs, bet neapsunkę. 1.Keptuvėje… Daugiau…
Šis sumuštinis tikrai ypatingas. Kupinas skonio, sotumo, jaukaus švelnumo dėl majonezo bei išsilydžiusio sūrio ir traškaus pikantiškumo, teikiamo SPILVA marinuotų agurkėlių. Be jų tuno salotos… Daugiau…
Žalias, sotus, jaukus ir vegetariškas patiekalas. Jei šaldytuve jau pradėjo liūdėti įvairios prieskoninės žolelės ir dažovės – kvieskit jas šen! Tiks ir brokoliai, ir cukinijos… Daugiau…
Ar kada pagalvojote, kad koldūnas yra makrono giminaitis?? Štai, net ir Italijoje visi ravioliai ir torteliniai priskiriami tai pačiai „pastos“ šeimai. Tad tokių pamąstymų vedina… Daugiau…
Lengvos, vasariškos, spalvingos ir aromatingos – tarsi iš atostogų Tailande sugrįžusios salotos. O pagaminti jas vienas juokas, mat pagrindinis produktas – „Santa Maria“ ryžių makaronai… Daugiau…
Makaronų patiekalai yra tikri greitų vakarienių lyderiai, o gal net čempionai: jei namuose yra pakuotė makaronų, šeimai badas negresia. Karštomis vasaros dienomis, kai šilto maisto… Daugiau…
Turbūt joks kitas pusryčių patiekalas populiarumu nepralenks švelnaus prancūziško omleto. Klasika šis patiekalas tapo tikrai ne be priežasties – kiaušinių ir sviesto sąjunga tokia stipri… Daugiau…
Bet kokį kraštą geriausiai pažinsi per čia gyvenančius žmones. Su laida važiavom į Žemaitiją ir iš Plungės turizmo informacijos centro gavom super rekomendaciją – Martynas… Daugiau…
Šiose salotose vasaros herojai – agurkai – sužiba nauja šviesa! Salotos pilnos traškumo ir yra truputį saldžiarūgštės. Tarsi artimos, ragautos, nes su grietine, bet ir… Daugiau…
Šiai sriubai prognozuojame didelę sėkmę, galbūt net ir vasaros virtuvės hito likimą. Neragautas ir neregėtas tas žirnelių ir kefyro derinys, bet toks sėkmingas, kad paragavę… Daugiau…
Geras trintuvas – kasdien virtuvėje reikalingas įrankis. Ieškantiems ne tik dailaus, bet ir galingo prietaiso pristatau naujieną – šveicarišką NOVIS trintuvą. Sutikau jį išbandyti ir… Daugiau…
Yuko Yamasaki, nuostabiai draugiška, kadenciją baigusio Japonijos ambasadoriaus žmona, mano laidoje parodė, kaip gamina labai japonų mėgstamą vištienos, kiaušinio ir ryžių patiekalą „Oyakodon“. O šio… Daugiau…
Daržovingi ir maistingi apkepti basmati ryžiai su anakardžiaias, kukurūzais ir brokoliais. Labai skanu valgyti vienus, bet jei suporuostie su koku indišku kariu – nusimato tikra… Daugiau…
Labai gardūs kūčiukai be mielių, kupini aguonų ir medaus aromatų. Puikus receptas skubantiems, kai nėra ūpo laukti, kol pakils mielinė tešla. Gaminame: Dubenyje sumaišome miltus… Daugiau…
Smagiausias būdas valgyti vištieną – kai ji yra supertraški! Ir nereikia pilno puodo riebalų – ši puikiausiai iškepa orkatėje. Amerikiečių virtuvė be traškios vištienos neįsivaizduojama,… Daugiau…
Tai kiek galite kotletukų suvalgyti vienu prisėdimu, aa?? Aišku, šitie daržoviniai lengvesni už įprastus iš mėsos, bet jau kokio skanumo!!! Kai dar pavasarį Kaune filmavom… Daugiau…
Fantastiškos ir efektingos pomidorų salotos su ožkų sūrio sniegeliu.
Kartais bilietu į Aziją gali tapti ir skani sriuba! Nustebsite, kaip paprasta ją išsivirti, jei tik namuose turite gero, sodraus sultinio ir dar kelis produktus…. Daugiau…
Lipnūs sparneliai yra toks gardumynas, kad nežinau… atsisėdi ir negali atsitraukti nuo lėkštės. Tinka ir pietums, ir užkandžiui, ir vakarėliui.
Šio prancūziško pyrago receptą mums atskleidė Prancūzijoje gyvenanti Rūta Duval. Jos greitas quiche lorraine yra su šaldyta sviestine arba sluoksniuota tešla – labai palengvina gyvenimą.