Pavasaris už lango! Jaučiate? Kur jau čia ir valgyti taip sunkiai nesinori vakare. Tačiau vis vien kažko norisi. O putpelių kiaušiniai, jei nesuvalgėte iš ryto, puikiai pasidarbuos salotose ir bus kaip saulės spinduliai. Lengvos, greitos, maistingos salotos. Pirmyn, pavasari! Taigi, pradedame: Sudedame putpelių kiaušinius į puodą, užpilame vandeniu ir verdame ant vidutinės ugnies 2 minutes…. Daugiau…
Spalvos tokios pavasariškos, o patiekalas gaivus, lengvas ir ryškus. Ideali savaitgalio vakarienė.
Oj šitos salotos, įkvėptos mano kulinarinių atostogų iš Portugalijos, sulaukė tiek pagyrimų iš filmavimo komandos dėl skonio bei išvaizdos. O pasigamina lengvai ir greitai. Pirmyn… Daugiau…
Jaunosios virtuvės šefės Aistės žagarėliai nepaprastai minkšučiai, nostalgiškai skanūs, trapūs ir lengvi. Kaip mat dingsta iš lėkštės.
Vaikus visad gali papirkti šokoladu ir šokoladiniai kepiniais. Tad kai vieną šeštadienį reikėjo sugalvoti, kuo pavaišinti Izabelės draugus ir jų mamas, iškepiau šiuos drėgnus šokoladinius… Daugiau…
Šie vafliai iškepti elektrinėje vaflių keptuvėje – jie pakankamai tvirti, kad išlaikytų formą, bet kartu minkšti ir saldūs. Prikepę tokių vaflių galite leistis į didžiausias… Daugiau…
Bijūnai, braškės ir rabarbarai – vasaros pradžios pranašai. O dabar jau jų sezono užbaigimui puikiai tiks šis ryškiai rožinis limonadas, ypač tokiomis karštomis dienomis kaip… Daugiau…
Įžanga į receptą čia. Taigi, šokoladą ir sviestą ištirpinam mikrobangėje, arba puodelyje. Nesudegingam šokolado, darom lėtai. Kiaušinius išsukam su cukrum, neišplakam iki putų, bet tiesiog… Daugiau…
Kepti burokėliai yra puikus daugelio salotų ingridientas, jie sodraus skonio ir puikiai tinka su mėlynojo pelėsio sūriu, kuris paprastai yra derinamas su kuo nors salsvu…. Daugiau…
Sausainiai minkšti ir skanūs, mano Izabelės sugalvoti ir labai mėgstami. Lengvai pagaminami su vaikais, viens du ir baigta – smagumas!!!
Sakyčiau, kad šis kokteilis turėtų būti traktuojamas kaip koks desertas net beveik. Braškės ir putojantis vynas labai dera – grynas desertas! Vasariška ir braškiška.
Nepretenduoju į išradėją ir tikrai neketinu keksiukų pristatyti kaip naujienos. Bet gal dar nebandėte patiekti jų vietoj torto? Tiksliau, kiekvienam svečiui pasiūlyti po mažą tortelį–keksiuką?… Daugiau…
Tai yra mano skaitytojos Justinos atsiųstas receptas ir iškeptas šokoladinis-avietinis tortas, sulaukęs daugiausiai „Patinka“, kai skelbiau savo tinklaraščio gimtadienio konkursą. Tortas tikrai ne iš prastųjų… Daugiau…
Tokius ledus esu gaminusi specialiai šventėms, nes muskato riešutas man primena Kalėdas, ir dar kartais Karibus… Šitie ledai yra tokie skanūs ir kupini šventinės paslapties,… Daugiau…
Kaip jau pasakyta, šis pyragas nenutolsta nuo paprasto obuolių pyrago koncepcijos… Be abejonės, prie obuolių tinka visokio plauko prieskoniai, šiuo atveju – tipiniai meduolinių pyragų… Daugiau…
Figa ne tik visaip kaip naudinga, bet ir tokia mistifikuota ir paslaptinga. O jos skonis ir tekstūra nepanašūs į nieką kitą. Figos yra labai minkštos… Daugiau…
1. Smulkiai supjaustome svogūną ir pakepiname su šaukštu aliejaus. 2. Smulkiai supjaustytą morką, cukiniją ir papriką taip pat apkepiname. 3. Smulkiai supjaustome pomidorus ir sudedame… Daugiau…
Kai karštą vasaros dieną norisi poilsio ir pilvui ir rankoms – toks lengvas užkandis su mozzarella sūriu bei pomidorais – pats geriausias pasirinkimas. Pomidorai jau… Daugiau…
Krevetes nusausinam (nesvarbu ar su kiautais, ar be jų), imbierą sutarkuojam, česnakus nulupam, supjaustom skiltelėmis. Dabar puolam dirbti. Viskas labai greitai vyks, ir pasiruoškite, kad… Daugiau…
Kai aš mokiausi Leiths, tai kokie keturi šefai pakartojo, kad moules, t. y. midijas geriausia valgyti, kai mėnesio pavadinime yra raidė R, bet čia kalbu… Daugiau…
Gaminame: Mangą ir avokadą supjaustykite nestoromis skiltelėmis. Pankolį supjaustykite plonais pusžiedžiais (šioje situacijoje labai pravarti pjaustyklė mandolina). Čili pipirą susmulkinkite, prieskonines žoleles stambiai supjaustykite ar… Daugiau…
Receptas iš žurnalo Cooking Light, 2005 m. spalis , 230 psl. Gaminame: Sumaišykite kalendrą, aliejų ir juoduosius pipirus. Sudėkite krevetes. Švelniai pamaigykite, kad krevetės pasidengtų… Daugiau…
Štai jums klausimas iš kulinarijos egzamino teorinės dalies: su kokiu ingredientu pagamintas patiekalas vadinamas florentine? Oi tik nesumaišykime su florentinais, kurie yra gaminami truputį kitaip… Daugiau…
Gaminame: Supilkite sidrą į didoką puodą ir leiskite sušilti ant nedidelės ugnies. Sudėkite visus prieskonius ir sultis bei padidinkite ugnį (kaitrą). Kai mišinys užvirs, sumažinkite… Daugiau…