Arbatos pakelius sudėkite į ąsotį arba puodą, užplikykite 2 litrais vandens ir leiskite pastovėti bent penkias minutes ar ilgiau. Dar į karštą arbatą įdėkite cukraus ir išmaišykite, kad ištirptų. Išėmę arbatos pakelius, sudėkite skiltelėmis supjaustytą citriną (geriausiai į dar karštą arbatą, taip greičiau visi aromatai subėgs į ją). Tada į pravėsusią arbatą dedam griežinėliais supjaustytą… Daugiau…
Gaminame: Supilkite sidrą į didoką puodą ir leiskite sušilti ant nedidelės ugnies. Sudėkite visus prieskonius ir sultis bei padidinkite ugnį (kaitrą). Kai mišinys užvirs, sumažinkite… Daugiau…
Avietes, citrinos sultis ir uogienę sudėkite į maisto smulkintuvą ir viską sumalkite iki košelės. Jei atrodys, kad trūksta saldumo, įpilkite cukraus pudros. Dabar reikėtų perkošti… Daugiau…
Pradėkime nuo sulčių gamybos. Jei mandarinų gausiai užderėjo, tai galite naudoti tik juos. Tiesa, iš jų spausti sultis teks ilgiau nei iš apelsinų, bet galite… Daugiau…
Šis kokteilis yra labai sotus ir pilnas gyvybės. Neškitės į darbą, jei paprasta savaitės diena arba į lovą, jei savaitgalis.
Šventinis, turbūt labiausiai tinka, kai karšta, bet aš tikrai šiuo kokteiliu vaišinsiu ir žiemą :))
Tiesą sakant, jau nebe jokia čia karščio banga, net iki trisdešimt nebepakils temperatūra, bet vis tiek malonu… Aš padariau labai kietą gėrimą, labai juo didžiuojuosi,… Daugiau…
Pageidautina turėti, bet nebūtina: baziliko, mėtų, braškių ir grenadino sirupo…
Tiesą sakant, prašau neužpykti, bet įsipyliau Bacardi šlakelį ir keletą ledo gabaliukų įdėjau, bet vėlgi sakau, labai nebūtina. Kokteilis labai sotus ir toks skanus… Ir… Daugiau…
Variacijų šio kokteilio tema gali būti įvairiausių, priklauso nuo jūsų šaldytuvo turinio, puikiai skaniai ir tik su pienu, bet man, asmeniškai, kefyras labiau patinka, labiau… Daugiau…