Skaniausias mano gyvenime ragautas kugelis – stora traškia pluta, minkštas, kvapus. Zervynų kugelio išskirtinumas – manų kruopos. Dėl jų tarkių nereikia labai nuspausti, drėgmę sugers manai.
Ši bulvių, obuolių ir grybų mišrainė tinka ir Kalėdoms, ir Kūčioms, jei ją pagardinsite ne majonezu.
Nerealiai skanūs virtinukai su virtomis bulvėmis, pievagrybiais, svogūnais. Atsivalgyti sunku! Labai džiaugiuosi, kad šie virtiniai pagaliau pasiekė parduotuvių lentynas ir atvyko į didžiąsias IKI parduotuves…. Daugiau…
Tobulas ir minkštas – štai koks yra šis kugelis su šiek tiek aštroka chorizo dešra. Netgi mokslininkų įrodyta, kad valgant krakmolingas daržoves (o bulvės būtent… Daugiau…
Receptas iš 2018 m. kovo „Beatos virtuvės“ laidos, „Lengvai ir sveikai“ rubrikos. Rudeniškas ir lengvas, maistingas ir naudingas patiekalas tiek pietums, tiek vakarienei. Gaminame: įkaitiname… Daugiau…
Šioms salotoms sunaudokite paskutinius pavasario šauklius – smidrus ir ridikėlius. Lengvas, gaivus ir greitai paruošiamas garnyras prie keptos, rūkytos žuvies ar vištienos šašlyko. Gaminame: šviežias… Daugiau…
Tai tipiškas itališkas „contorno“, arba garnyras prie ėrienos šventinio kepsnio, nors tikrai gali būti ir pagrindinis patiekalas su žaliomis salotomis. Traški plutelė su sūriu ir… Daugiau…
Šioje sriuboje susitinka turbūt visi skoniai, dėl kurių patiekalai mums atrodo ypatingai gardūs: saldumas, rūgštumas, švelnus karstelėjimas. Tikrai nustebinsite draugus. Kubeliais supjaustome ir atskiruose dubenėliuose… Daugiau…
Jau ne kartą kepėme, virėme, degustavome patiekalus su „Obelių“ rapsų aliejumi, o šįkart išbandėme „Obelių“ sviesto skonio rapsų aliejų. Sutikite, sviesto skonis ir kvapas mielas… Daugiau…
Graži, skani ir žalia bulvinio blyno draugystė su špinatais ir sūriu. Kepame orkaitėje, tad riebalų kiekis sumažėja iki minimumo, o juos pakeičia žali maistingi špinatai,… Daugiau…
Kai grybų sezonas įpusėjęs, visi tik ir čirškiname grybus smagiausiai ant keptuvių. Siūlau jums naują mintį – pamėginkite ne kilmingus grybus, kurių šiais metais pilna, pasiruošti… Daugiau…
Viskas, kas nauja, yra pamiršta sena. Man apie panašų valgį pasakojo mano vaikų auklė Vanda, kai gyvenau Londone. Vėliau panašų receptą aptikau mėgstamoje Nijolės Marcinkevičienės… Daugiau…
Kas nemėgsta silkės? Aš tai mėgstu. Ir labai. Manau, kad nei viena svarbi tautos šventė ar didesnis giminės susiėjimas negali apsieiti be silkės, na dar… Daugiau…
Bulvių tėvynėje Peru šis patiekalas vadinasi Papa a la huancaína. Apie Peru rašo mano draugė, pasaulio pilietė, keliautoja ir rašytoja Jurga. Tiesiai iš ten ji… Daugiau…
Tai mano vienos mėgstamiausų rūkytos žuvies salotų su tikrai puikiausiais lietuviškais ingredientais – bulvėmis, burokėliais, obuoliais. Na, o salieras gal kiek ir naujadaras, bet labai… Daugiau…
Šviežios bulvės atkeliavo, tai tik spėk jų atsivalgyt, ir virtų, keptų, su krapais ir be jų. O šis apkepas toks gardus, kad sunkiai šakutę galėsite… Daugiau…
Šis karis yra stebuklingai skanus ir greitas, ir čia labai svarbūs trys ingredientai, kurie yra iš prieskonių lentynėlės ir šaldytuvo. Tai mano padažas „Daržo choras“… Daugiau…
Jei nemėgstate bulvių, tai bent akis paganykite. Reikės labai kruopščiai supjaustyti, bet argi rezultatas to nevertas? Prieskoniai čia klasikiniai, bet jūs galite ir pagal save… Daugiau…
Šitaip ruošti bulves mėgsta mūsų kaimynai estai. Puikiausias pavyzdys, kaip paprastą bulvę dar paprastesnėmis priemonėmis paversti rafinuotu užkandžiu. Bulvių griežinėliai minkšti, pasidengę traškia plutele, o… Daugiau…
Bulviniai blynai yra tokie skanūs, kad juos galima valgyti, valgyti ir valgyti. Nenoriu jų atsisakyti ir per šventes, tad galvodama, kaip suderinti tą blynų kasdieniškumą… Daugiau…
1. Bulves sutarkuojame bulvių tarka. Svogūnus nulupame ir taip pat sutarkuojame bulvių tarka. Saliero kotą smulkiai supjaustyti ar sutarkuojame stambia tarka, taip pat sutarkuojame cukiniją,… Daugiau…
Eiga: Bulves ir svogūną smulkiai sutarkuokite rankine tarka ar mašina. Supilkite į sietelį, kad nuvarvėtų skystis. Kiaušinius labai gerai (kaip kokiam pyragui) išplakite su žiupsniu… Daugiau…
Juk būna, kad gamini cepelinus ir žiū – įdarą visą sunaudojai, o cepelinų tešlos dar liko. Kadangi maisto švaistyti nevalia, tai ir keliauja į puodą… Daugiau…
Gardžiausia lietuviška užtepėlė su traškiomis ir maistingomis sėklomis. Labai tinka su šviežiomis daržovėmis, keptomis jaunomis bulvytėmis ar tiesiog užtepta ant riekės juodos duonos. Sausoje keptuvėje… Daugiau…