8241
Beatos virtuvė
Reikės:
  • 300 g virtų bulvių
  • stiklinės kvietinių miltų
  • žiupsnelio druskos
  • vieno didesnio kiaušinio
  • 400 ml „Obelių“ sviesto skonio rapsų aliejaus kepti
  • Padažui:
  • .....

Kepti bulviniai ežiukai su varškės ir peletrūnų padažu

(9)

Jau ne kartą kepėme, virėme, degustavome patiekalus su „Obelių“ rapsų aliejumi, o šįkart išbandėme „Obelių“ sviesto skonio rapsų aliejų. Sutikite, sviesto skonis ir kvapas mielas kiekvieno lietuvio širdžiai, juk sviestu vaikystėje mama gardindavo mums košes. Ar pamenate, kaip užkasdavome gabalėlį sviesto karštuose makaronuose ir laukdavome, kol prasidės sviesto potvynis? Turbūt dėl šios priežasties dauguma lietuvių… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (21 balsai, vidurkis: 3,10 iš 5)
Loading...

Žalias kugelis su špinatais ir rūkytu varškės sūriu

(9)

Graži, skani ir žalia bulvinio blyno draugystė su špinatais ir sūriu. Kepame orkaitėje, tad riebalų kiekis sumažėja iki minimumo, o juos pakeičia žali maistingi špinatai,… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (9 balsai, vidurkis: 3,78 iš 5)
Loading...

Grybai grietinėlės ir sūrio padaže

(5)

Kai grybų sezonas įpusėjęs, visi tik ir čirškiname grybus smagiausiai ant keptuvių. Siūlau jums naują mintį – pamėginkite ne kilmingus grybus, kurių šiais metais pilna, pasiruošti… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (15 balsai, vidurkis: 3,40 iš 5)
Loading...

Labai skanus bulvių apkepas su grybų įdaru

(15)

Viskas, kas nauja, yra pamiršta sena. Man apie panašų valgį pasakojo mano vaikų auklė Vanda, kai gyvenau Londone. Vėliau panašų receptą aptikau mėgstamoje Nijolės Marcinkevičienės… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (26 balsai, vidurkis: 4,04 iš 5)
Loading...

Silkės užkandis su marinuotomis bulvėmis ir burokėliais

(3)

Kas nemėgsta silkės? Aš tai mėgstu. Ir labai. Manau, kad nei viena svarbi tautos šventė ar didesnis giminės susiėjimas negali apsieiti be silkės, na dar… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (8 balsai, vidurkis: 3,63 iš 5)
Loading...

Bulvės huankajietiškai

(0)

Bulvių tėvynėje Peru šis patiekalas vadinasi Papa a la huancaína. Apie Peru rašo mano draugė, pasaulio pilietė, keliautoja ir rašytoja Jurga. Tiesiai iš ten ji… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (3 balsai, vidurkis: 3,33 iš 5)
Loading...

Rūkytos žuvies salotos

(0)

Tai mano vienos mėgstamiausų rūkytos žuvies salotų su tikrai puikiausiais lietuviškais ingredientais – bulvėmis, burokėliais, obuoliais. Na, o salieras gal kiek ir naujadaras, bet labai… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (8 balsai, vidurkis: 4,13 iš 5)
Loading...

Bulvių ir „Memel Blue“ sūrio apkepas su rozmarinais ir grietinėle

(13)

Šviežios bulvės atkeliavo, tai tik spėk jų atsivalgyt, ir virtų, keptų, su krapais ir be jų. O šis apkepas toks gardus, kad sunkiai šakutę galėsite… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (4 balsai, vidurkis: 4,75 iš 5)
Loading...

Greitas saldžių bulvių, rūkytos vištos ir cukinijų karis

(2)

Šis karis yra stebuklingai skanus ir greitas, ir čia labai svarbūs trys ingredientai, kurie yra iš prieskonių lentynėlės ir šaldytuvo. Tai mano padažas „Daržo choras“… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (4 balsai, vidurkis: 3,50 iš 5)
Loading...

Bulvių rožytės

(1)

Jei nemėgstate bulvių, tai bent akis paganykite. Reikės labai kruopščiai supjaustyti, bet argi rezultatas to nevertas? Prieskoniai čia klasikiniai, bet jūs galite ir pagal save… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (2 balsai, vidurkis: 2,50 iš 5)
Loading...

Bulvės su traškia plutele ir česnakiniu petražolių sviestu

(11)

Šitaip ruošti bulves mėgsta mūsų kaimynai estai. Puikiausias pavyzdys, kaip paprastą bulvę dar paprastesnėmis priemonėmis paversti rafinuotu užkandžiu. Bulvių griežinėliai minkšti, pasidengę traškia plutele, o… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (17 balsai, vidurkis: 3,94 iš 5)
Loading...

Bulvių sklindžiai su rūkytu unguriu

(0)

Bulviniai blynai yra tokie skanūs, kad juos galima valgyti, valgyti ir valgyti. Nenoriu jų atsisakyti ir per šventes, tad galvodama, kaip suderinti tą blynų kasdieniškumą… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (3 balsai, vidurkis: 5,00 iš 5)
Loading...

Daržovinis kugelis

(22)

1. Bulves sutarkuojame bulvių tarka. Svogūnus nulupame ir taip pat sutarkuojame bulvių tarka. Saliero kotą smulkiai supjaustyti ar sutarkuojame stambia tarka, taip pat sutarkuojame cukiniją,… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (13 balsai, vidurkis: 3,62 iš 5)
Loading...

Skaniausi bulviniai blynai

(38)

Eiga: Bulves ir svogūną smulkiai sutarkuokite rankine tarka ar mašina. Supilkite į sietelį, kad nuvarvėtų skystis. Kiaušinius labai gerai (kaip kokiam pyragui) išplakite su žiupsniu… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (82 balsai, vidurkis: 4,26 iš 5)
Loading...

Tarkuotų bulvių virtinukai

(1)

Juk būna, kad gamini cepelinus ir žiū – įdarą visą sunaudojai, o cepelinų tešlos dar liko. Kadangi maisto švaistyti nevalia, tai ir keliauja į puodą… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (10 balsai, vidurkis: 3,50 iš 5)
Loading...

Varškės pagardas su kanapių sėklomis

(0)

Gardžiausia lietuviška užtepėlė su traškiomis ir maistingomis sėklomis. Labai tinka su šviežiomis daržovėmis, keptomis jaunomis bulvytėmis ar tiesiog užtepta ant riekės juodos duonos. Sausoje keptuvėje… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (4 balsai, vidurkis: 3,50 iš 5)
Loading...

Bulviniai blynai

(5)

Koks gi ruduo be bulvinių blynų? Juos aš įsigudrinau kepti su cukinijų ir grybų įdaru: dedu šaukštą bulvių tarkių, ant viršaus – ploniausiai pjaustytų cukinijų… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (7 balsai, vidurkis: 3,43 iš 5)
Loading...

Ridikėlių ir šviežių bulvių salotos

(2)

Čia tikrai ir sočios, ir gardžios, ir traškios salotos su šauniu laiškinių česnakų ir jogurto padažu ir ridikėliais.

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (2 balsai, vidurkis: 3,00 iš 5)
Loading...

Keptos bulvės

(0)

1. Bulves supjaustome skiltelėmis. 2. Į bulves įdedame rozmarino, čiobrelių, kmynų, medaus, citrinos, druskos, pipirų ir alyvuogių aliejaus. Viską sumaišome. 3. Bulves išklojame skardoje ir… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (15 balsai, vidurkis: 3,73 iš 5)
Loading...

Blynai iš Užgavėnių: grybai, saldi bulvė, cukinija, kukurūzų miltai

(5)

Štai jums blynai su saldžiąja bulve, sutarkuota šiaudeliais kartu su cukinija, ir grybais tais, kurie šampinjonai, tik rudi. Dar, aišku, kiaušiniai, kurie viskam suteikia apjungimą,… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (1 balsai, vidurkis: 3,00 iš 5)
Loading...

Bulviniai švilpikai su grybų padažu

(35)

Labai jaukus, labai lietuviškas, o dėl agurkų ir žirnelių dar ir žalias patiekalas.

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (32 balsai, vidurkis: 3,88 iš 5)
Loading...

Žemaičių blynai kitaip

(22)

Kaip mano draugė sako, turbūt patys šeimyniškiausi sekmadienio blynai. Vietoj įprasto mėsos įdaro – kepenėlės, o bulvės špinatų žaluma ir sveikata pasipuošusios.

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (9 balsai, vidurkis: 3,56 iš 5)
Loading...

Marisos bulvės

(10)

Kai Marisa iškepė šias bulves, man tai buvo nuostabus ir malonus atradimas – 2 rūšių sūriais ir špinatais įdarytos bulvelės. Skanu, šilta ir sotu.

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (2 balsai, vidurkis: 3,00 iš 5)
Loading...

Bulvės favoritės su 2 padažais

(16)

Puikus būdas neriebiai iškepti ir skaniai valgyti bulves.

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (5 balsai, vidurkis: 3,40 iš 5)
Loading...
26097
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/01/BV_kakava_banner.gif
26103
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/Koldunai-300x250px.gif
26104


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.