Pagaliau, istorinis momentas – blynai iš mano gimtojo miesto!!! Nežinau, kaip taip susiklostė, kad niekada iki šiol nebuvau laidoje gaminusi „Kėdainių“ blynų, bet šiandien pagaliau išaušo ta ypatinga diena. Ir patikėkite, šitie blynai gavosi nerealaus purumo ir gardumo – jei kas turite atmintyje pasilikusį nekokį prisiminimą apie riebalais persigėrusius bulvinius blynius, tai čia būtent jums… Daugiau…
Fantastiniai cukinijų vafliai, kuriuose sūrio ir daržovių yra daugiau nei miltų! Skamba gerai? Patikėkit, jie tikrai verti atsidurti jūsų pusryčių (o gal ir pietų ar… Daugiau…
Ryški kaip saulė, smagaus citrusinių vaisių skonio cukinijų uogienė tiks ir prie pusryčių blynelių, ir prie sūrių. Galima labai greitai išsivirti pusryčiams arba išsisaugoti receptą,… Daugiau…
Ar tai pyragas iškeptas keptuvėje? O gal blynas, apsimetantis pyragu? Kad ir kaip būtų, šis kepinys yra tikra svajonė – minkštutėlis, purus kaip debesis, ryškiom… Daugiau…
Jei kepam blynus iš bulvių, kodėl nekepam iš kopūstų?!! Tai žinokit pusė mano TV laidos komandos LABAI skeptiškai vertino kopūstų blynelius (dar ir kotletukais juos… Daugiau…
Šis veganiškas kugelis iš jau dešimtmetį veganišką mitybą pasirinkusios farmacininkės Karolinos Kubilienės ir jos vyro gydytojo Dariaus Kubiliaus šeimos repertuaro. Karolina pasakojo ilgai ieškojusi recepto,… Daugiau…
Lietuvos gaspadoriaus rubrikoje kompozitorius, daininikas, docentas Linas Adomaitis parodė kaip iškepti studentišką „Express“ plokštainį keptuvėje. 1. Nulupame ir stambia burokine tarka sutarkuojame bulves. 2. Gerai… Daugiau…
Štai koks puikus savaitgalio projektas prieš jūsų akis! Pripažinkim, tikrai nedažnai namuose gaminame naminius žemaičių blynus, o visai be reikalo. Šie blyneliai fantastinio gerumo –… Daugiau…
Nedažnai pamatysite lietinį blynelį, įdarytą kopūstais ir grybais, bet šis yra būtent toks! Labai rudeniškas, jaukus ir sotus patiekalas. O lengvos gaivos ir švelnumo šiems… Daugiau…
Jei dar neragavote įdarytų cukinijų žiedų, dabar puikiausias laikas pasiryžti ir pagaliau išbandyti šį patiekalą. Lengvutę traškią tešlą užmaišysite akimirksniu, o jei skinsite tik „vyriškus“… Daugiau…
Salsos padažo ir kukurūzų santykiai labai šilti, juos galima laikyti tobula pora! O kukurūzų blyneliai yra tiesiog naujas būdas paskanauti šio puikaus derinio. Pabandykite vietoje… Daugiau…
Kas vasaros rytą gali būti geriau už lietinius su šviežiai virta braškių uogiene? Ji kvepia nuostabiai, o išvirta su „Dansukker“ cukrumi marmeladams dar bus ir… Daugiau…
Putlučiai, ypač gardūs ir minkšti, nes pagaminti ir su virtomis, ir šviežiomis tarkuotomis bulvėmis. Gal kiek primena mums puikiai pažįstamus žemaičių blynus, tik yra be… Daugiau…
Kaip gimė kugelio traškučiai? Iš nesėkmės. Kartą sumaniau pabandyti iškepti kugelį torto formoje – ne visai pavyko, nes buvo gana skystas ir išbėgo per kraštus…. Daugiau…
Pirmiausia išplakame kiaušinius su cukrumi ir druska, kol suputos. Įdedame ištirpintą sviestą ir šiek tiek tarkuoto muskato riešuto, išmaišome. Įdedame smulkiai tarkuotas morkas ir… Daugiau…
Gaminimo eiga: Supjaustome obuolius kubeliais ir lengvai patroškiname keptuvėje su sviestu. Kai obuoliai pradeda keisti spalvą, uždedame cinamoninio cukraus arba cukraus su cinamonu. Pabaigiame troškinti… Daugiau…
Pradėkime nuo tešlos: inde sumaišome dviejų rūšių miltus ir druską. Tuomet miltuose pasidarome duobutę ir įmušame kiaušinį, pamaišome. Pamažu pilame pieną ir vis maišome. Pasiekus… Daugiau…
Imame dubenį, jame išplakame kiaušinius su cukrumi. Tuomet į plakinį supilame pieną. Kitame dubenyje miltus sumaišome su cinamonu, kepimo milteliais ir druska. Pilame pieno ir… Daugiau…
Be varškės mes gyventi negalim, neslėpkim. Tai tikrai nepamaišys dar vienas receptas su ja – varškėčiai su obuoliais.
Stirta spalvingų lietinių, švelnutėlis varškės kremas, želė brangakmeniai ir uogos. Atraskite šį tortą šią vasarą – jis sukurtas nerūpestingam vaikystės gimtadieniui.
Dubenėlyje šakute iki košelės sutriname bananą. Suberiame miltus ir maltus linų sėmenis. Piene arba vandenyje ištirpiname šaukštą medaus (jei medus kietas, jį šiek tiek pašildome)… Daugiau…
Miltinis mišinys „Laimingiems blyneliams“ – lietinius iš šio mišinio galėčiau valgyti be perstojo. Jie „dainuoja“ ir lėkštėje, ir burnoje. Speltų ir avižinių miltų lietiniai niekuo… Daugiau…
Kurdama šį receptą įkvėpimo sėmiausi iš indų virtuvės užkandžio – pakorų. Svarbiausia, negailėkite prieskonių.
Gaminimo eiga: Kiaušinius nulupame ir smulkiai supjaustome. Susmulkiname šoninę ir sumaišome su kiaušiniu. Įdedame kelis šaukštus majonezo ir išmaišome. Įdarome šia mase lietinius blynelius ir… Daugiau…