Nepatikėsite, kokį puikų veganišką kremą galite pasigaminti iš ilgai vandenyje mirkytų anakardžių! Šie riešutai prigeria tiek daug skysčio, kad vėliau lengvai susitrina į baltą tirštą kremą. Šiame veganiškame deserte jis nuostabiai dera su gaivia braškių rūgštele. Anakardžius pasiruošiame iš anksto: užpilame vandeniu ir paliekame mirkti 12–14 valandų. Gaminame pagrindą. Į maisto smulkintuvo ar kombaino indą… Daugiau…
Nuostabus būdas suvalgyti didelį kiekį žalumos. Šios salotos ypatingos tuo, kad pilnos augalinių baltymų ir mineralų iš lęšių (tikras supermaistas!), jose paslėptas termiškai neapdorotas brokolis,… Daugiau…
Geras trintuvas – kasdien virtuvėje reikalingas įrankis. Ieškantiems ne tik dailaus, bet ir galingo prietaiso pristatau naujieną – šveicarišką NOVIS trintuvą. Sutikau jį išbandyti ir… Daugiau…
Koks gi ruduo be moliūgų sriubos? Jei jau atsibodo visi klasikiniai receptai, siūlome moliūgą suporuoti su naujais ingredientais: apelsinų sultimis bei žiupsneliu cinamono. Jie moliūgų… Daugiau…
Obuolių trupiniuotis mūsų namuose – pats populiariausias desertas. Svarbiausia – išmokti pasidaryti skaniausius sviestinius trupinius.
Na nežinau kaip jūs, bet mano vaikai kai atšyla oras gali ir nori valgyti ledus kasdien. Dar jie labai mėgsta valgyti visokius riebius dalykus kaip… Daugiau…
Dubenėlyje šakute iki košelės sutriname bananą. Suberiame miltus ir maltus linų sėmenis. Piene arba vandenyje ištirpiname šaukštą medaus (jei medus kietas, jį šiek tiek pašildome)… Daugiau…
Nei miltų, nei cukraus, nei pieno, nei sviesto – kas? Ogi minkšti, aromatingi, saldūs ir išraiškingo skonio sausainiai. Tikri „lėtųjų“ angliavandenių rezervuarai ir didžiausios talpyklos…. Daugiau…
Žiediniai kopūstai – sotūs ir gražūs savo žiedynais, o be to ir labai maistingi. Tikrai ilgai netruksite šias salotas pasigaminti, o valgyti bus vienas malonumas… Daugiau…
Keptą vištą mėgsta visi – ir dideli, ir maži. Smagumas tas, kad ją galima kepti visaip. Labai gardu visai be jokių prieskonių, tik su druska… Daugiau…
Pirmą kartą šią grikių duoną iškepusi Vaiva Lukošienė… apsiverkė: „Kartais labai gerai turėti kokį nors gyvenimo duotą vargelį. Tada didžiulę laimę suteikia maži dalykai. Štai… Daugiau…
Nuostabiai skanūs ir maistingi, lengvai pagaminami ir transportuojami rutuliukai. Po sporto, prieš sportą ar kai norisi ko nors saldaus prie arbatos ar kavos. Gaminome iš… Daugiau…
Kai prasideda uogų pikas, tik ir noris jų atsivalgyti, kimšti pilnus žandus. O dar vienas variantas kaip gardžiausiomis uogomis pasidžiaugti, tai pasigaminti šį labai tradicinį… Daugiau…
Kiaušinienė be kiaušinių? Taip, gali būti ir tokia. Tofu yra lengvai virškinamas bei maistingas sūris, pagamintas iš sojų pupelių. Šiame sūryje gausu baltymų, kurie prilygsta… Daugiau…
Vištiena – nemirštanti vakarienių klasika, tik į klasiką kartais norisi pažiūrėti kitaip. Šis daržovių ir vištienos troškinys puikiai tinka norint sunaudoti vakar keptos vištos likučius… Daugiau…
Jei nėra kiaušinių – nebus ir blynų? Kas taip sakė, matyt, nėra valgęs šių nuostabių, minkštučių blynelių su sėmenimis ir bananu. Šis receptas iš mano… Daugiau…
Kuskusas vis stipriau įsitvirtina lietuvių virtuvėse ir lėkštėse, na bent jau manojoje vietą jis rado senokai. Šis kuskusas su vištiena paruošiamas per 15 minučių, o… Daugiau…
Elektriniu smulkintuvu pulsavimo režimu susmulkiname riešutus iki trupinių. Ten pat sudedame džiovintas spanguoles ir dar kelis kartus papulsuojame, kad viskas pradėtų kibti. Galiausiai supilame virš… Daugiau…
Dar viena variacija sveikuoliškų rutuliukų – kvadratėlių tematika. Jie tai tikriausi super maisto atstovai – migdolai, ispaninis šalavijas, peruvinės pipirinės šaknies (maca) milteliai, linų sėmenys,… Daugiau…
Oi, kaip sveika ir skanu, gaivu net. Rytietiški aromatai ir skoniai man labai patinka. Valgiau pietums ir ilgai dar valgyti nesinorėjo, nes tofu maistingas, pilnas… Daugiau…
Jeigu galvojate, kad esatę ragavę skaniausių šokoladinių sausainių, meskit šią mintį iš galvos ir imkite į rankas šį receptą. Nėra žodžių apsakyti šių sausainių gerumui,… Daugiau…
Kaip gaminti: 1. Kefyrą supilame į dubenėlį. 2. Druską, cukrų, kepimo miltelius sumaišome su ryžių miltais, supilame į kefyrą ir išmaišome. Pasidarys tiršta masė, net… Daugiau…
Pirmiausia gaminame varškę. Pilame pieną į užkaistą puodą ir kaitiname iki užvirimo (kol pakils putos). Kai pienas tik pradeda virti, supilame šviežiai spaustų citrinos… Daugiau…