Nepatikėsite, kokį puikų veganišką kremą galite pasigaminti iš ilgai vandenyje mirkytų anakardžių! Šie riešutai prigeria tiek daug skysčio, kad vėliau lengvai susitrina į baltą tirštą kremą. Šiame veganiškame deserte jis nuostabiai dera su gaivia braškių rūgštele. Anakardžius pasiruošiame iš anksto: užpilame vandeniu ir paliekame mirkti 12–14 valandų. Gaminame pagrindą. Į maisto smulkintuvo ar kombaino indą… Daugiau…
Mano laidoje vilnietė kepyklėlės „Laimės skonis“ įkūrėja Inga Iakovleva pravedė be galo įdomią zefyrų gaminimo pamoką. Po jos viskas iškart tapo aišku – pagaminti pavyktų… Daugiau…
Salsos padažo ir kukurūzų santykiai labai šilti, juos galima laikyti tobula pora! O kukurūzų blyneliai yra tiesiog naujas būdas paskanauti šio puikaus derinio. Pabandykite vietoje… Daugiau…
Nuostabus būdas suvalgyti didelį kiekį žalumos. Šios salotos ypatingos tuo, kad pilnos augalinių baltymų ir mineralų iš lęšių (tikras supermaistas!), jose paslėptas termiškai neapdorotas brokolis,… Daugiau…
Geras trintuvas – kasdien virtuvėje reikalingas įrankis. Ieškantiems ne tik dailaus, bet ir galingo prietaiso pristatau naujieną – šveicarišką NOVIS trintuvą. Sutikau jį išbandyti ir… Daugiau…
Soti, turtinga ir itin maistinga riešutų duona, patiksianti visiems sveikuoliams.
Sveika ir gardi sorų kruopų košė, kuriai išskirtinumo suteikia ryškaus skonio mėtų padažas.
Užverdame pieną, sudedame prieskonius ir tada – ryžius. Tuomet nukeliame nuo ugnies ir paliekame puodą stovėti keletui valandų arba per naktį. Nebūtina ryžių mirkyti, bet… Daugiau…
Žiediniai kopūstai – sotūs ir gražūs savo žiedynais, o be to ir labai maistingi. Tikrai ilgai netruksite šias salotas pasigaminti, o valgyti bus vienas malonumas… Daugiau…
Bolivinė balanda regis visai neseniai užkariavo mūsų lėkštes, tad turbūt ne visi dar žino, kad nors patiekaluose ji dažnai naudojama vietoje kruopų, išties tai yra… Daugiau…
Keptą vištą mėgsta visi – ir dideli, ir maži. Smagumas tas, kad ją galima kepti visaip. Labai gardu visai be jokių prieskonių, tik su druska… Daugiau…
Pirmą kartą šią grikių duoną iškepusi Vaiva Lukošienė… apsiverkė: „Kartais labai gerai turėti kokį nors gyvenimo duotą vargelį. Tada didžiulę laimę suteikia maži dalykai. Štai… Daugiau…
Nuostabiai skanūs ir maistingi, lengvai pagaminami ir transportuojami rutuliukai. Po sporto, prieš sportą ar kai norisi ko nors saldaus prie arbatos ar kavos. Gaminome iš… Daugiau…
Kukurūzų miltų makaronai yra geriausias pakaitalas netoleruojantiesiems glitimo arba tiesiog tiems, kurie renkasi mitybą be kviečių miltų. Pankolis vis dar mūsuose retokai vartojama daržovė, bet… Daugiau…
Lengvai ir greitai pagaminimas pyragas be gliuteno ir be gramo pridėto cukraus. Ar įmanoma? Taip. Saldumu jį apdovanoja bananai bei riešutų sviestas, o kokosų drožlės… Daugiau…
Šiuos vaflius išmokė kepti Kristina Pozingytė, knygos „Gyvenimas be gliuteno“ autorė. Vis dažniau girdžiu, kad vienas ar kitas žmogus netoleruoja glitimo, bet tai tikrai nereiškia,… Daugiau…
Pavasaris ar ne, dieta ar sportas, vis tiek jei ne kasdien, tai tikrai bent kartą per savaitę visi nusipelno gabaliuko torto. Kada mums reikia torto?… Daugiau…
Elektriniu smulkintuvu pulsavimo režimu susmulkiname riešutus iki trupinių. Ten pat sudedame džiovintas spanguoles ir dar kelis kartus papulsuojame, kad viskas pradėtų kibti. Galiausiai supilame virš… Daugiau…
Dar viena variacija sveikuoliškų rutuliukų – kvadratėlių tematika. Jie tai tikriausi super maisto atstovai – migdolai, ispaninis šalavijas, peruvinės pipirinės šaknies (maca) milteliai, linų sėmenys,… Daugiau…
Pasiruoškime pyragą: Lazdyno riešutus apie 10 minučių paskrudinkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kad išryškėtų riešutų skonis ir lengvai nusiluptų jų luobelės. Paskrudintus ir nuluptus… Daugiau…
Mano vienos draugės mama yra kilusi iš Vietnamo. Mes, čia kažkada, vesdamos vaikus į darželį, kalbėjom apie tai, ką reikia/mėgstam valgyti, kai bloguojam…. jos, aišku,… Daugiau…
Nieko nesvėriau – avižas, kokosą ir riešutus matavau nedidele stikline apie 180ml talpos. šiaip čia svarbu pats principas, bet viskas elementaru, kaip vaikų darželyje ir… Daugiau…
Man labai patinka vieno puodo patiekalai. T.y. kai ir mėsa, ir daržovės, ir bulvės viename būrelyje. Tik puodą atidengei – į lėkštę drėbt ir daugiau… Daugiau…
Praėjusią vasarą buvau tokiuose kulinarų kursuose keletos dienų. Ten visokias paslaptis bei elementarumus dėstė toks manieringas auksaplaukis vyrukas. Jis buvo labai sveikuolis ir, netgi sakyčiau,… Daugiau…