Pradedame Velykinę savaitę, o ją labai gerai pradėti planu, ką gaminsite šventinį savaitgalį. Man aviena ir ėriena labai patinka, o ir labai tinkama mėsa Velykoms. Aviena yra vyresnių nei vienų metų avių mėsa, ypatingai vertinama Šiaurės Afrikoje ir Vidurio Azijoje. Skaniausia – gerai ištroškinta su prieskoniais ir daržovėmis. Pamėginkite avienos ir džiovintų slyvų derinį, dar… Daugiau…
Su šiuo fantastišku mėsainiu Rolandas dalyvavo pernai, mano vasaros žurnale, „Barbekiu kovose“. Mano tėtis Jonas ten kepė savo firminius šašlykus, Jonas Jonušas vaišino karštai rūkyta… Daugiau…
Na, o dabar pakalbėsiu apie mažiau populiarią ėriuko dalį, papilvę (šoninę)… Man Jūratė iš Gegio Stalui apie ją užsiminė ir sako: „Tai ką padaryt su… Daugiau…
Smulkiai supjaustykite raudonus svogūnus ir sudėkite juos į didelį puodą, geriausiai tinka ketinis, vadinamasis špižinis, pašlakstykite alyvuogių aliejumi, įberkite druskos ir pipirų. Kepinkite ant vidutinės… Daugiau…
Vasara lėkštėje man šitie kebabai…
Suprantu, kad avinuko mėsos, ypač Lietuvoje, nėra taip paprasta gauti, bet manau, jei jos neturite ir avinuką pakeisite veršiuku ar, galų gale, kiaulaite, tai tikrai… Daugiau…
Valgome su ryžiais ar su duona, ar vieną troškinį ir, kaip sakiau, jei turite špinatų, tai pabaigoje troškinimo, kai jau nuo ugnies puodas nuimtas, labai… Daugiau…
Musaka – tai toks mėsos ir baklažanų apkepas su tokia balta plutele.