Inga Valinskienė mano laidoje iškepė nuostabių pyragėlių su troškintais kopūstais, grybais ir mėsyte. Tokių, kurie tiesiog tobulai tiktų ir ant šventinio stalo, ir į žygį miškan! Iš šaldiklio išimame tešlos pakuotes ir paliekame truputį atšilti kambario temperatūroje. Tinkamiausia tešla bus tada, kai ji jau taps lanksti, bet ne visiškai sutižus. Turi likti šiek tiek tvirtumo… Daugiau…
Nuostabus jordanietiškas mėsiškas patiekalas, kuris laisvai pamaitins visą šeimą! Pilnas daržovių ir aromatingų prieskonių, žodžiu, visokio gardumo. Šiam patiekalui galite naudoti ne vien jautieną, bet… Daugiau…
Kai pabos vaikystės kotletai, prisiminkite ši receptą – aromatingas padažas, prieskonių pilni kukuliai ir mėtomis gardintas kuskusas nukels trumpam į spalvingąjį Maroką. Patarimas: kuskusas visada… Daugiau…
Pradedame Velykinę savaitę, o ją labai gerai pradėti planu, ką gaminsite šventinį savaitgalį. Man aviena ir ėriena labai patinka, o ir labai tinkama mėsa Velykoms…. Daugiau…
Su šiuo fantastišku mėsainiu Rolandas dalyvavo pernai, mano vasaros žurnale, „Barbekiu kovose“. Mano tėtis Jonas ten kepė savo firminius šašlykus, Jonas Jonušas vaišino karštai rūkyta… Daugiau…
Na, o dabar pakalbėsiu apie mažiau populiarią ėriuko dalį, papilvę (šoninę)… Man Jūratė iš Gegio Stalui apie ją užsiminė ir sako: „Tai ką padaryt su… Daugiau…
Miltus persijojame į dubenį. Į šiltą vandenį suberiame druską, pilame aliejų, išmaišome ir užpilame ant miltų. Iš pradžių pamaišome šaukštu, paskui jau rankomis viską suminkome… Daugiau…
Plonomis juostelėmis supjaustome mėsą, pagardiname druska ir pipirais ir išmaišome. Ant mėsos beriame 2 šaukštus miltų ir pamaišome, kad pasiskirstytų tolygiai. Keptuvėje įkaitiname aliejų. Apkepame… Daugiau…
Smulkiai supjaustykite raudonus svogūnus ir sudėkite juos į didelį puodą, geriausiai tinka ketinis, vadinamasis špižinis, pašlakstykite alyvuogių aliejumi, įberkite druskos ir pipirų. Kepinkite ant vidutinės… Daugiau…
Vasara lėkštėje man šitie kebabai…
Suprantu, kad avinuko mėsos, ypač Lietuvoje, nėra taip paprasta gauti, bet manau, jei jos neturite ir avinuką pakeisite veršiuku ar, galų gale, kiaulaite, tai tikrai… Daugiau…
Valgome su ryžiais ar su duona, ar vieną troškinį ir, kaip sakiau, jei turite špinatų, tai pabaigoje troškinimo, kai jau nuo ugnies puodas nuimtas, labai… Daugiau…
Musaka – tai toks mėsos ir baklažanų apkepas su tokia balta plutele.