Tirštas, pilnas skonų, pakeliantis ūpą ir tonizuojantis. 1. Pomidorų sultis sumaišome su prieskoniais ir citrusų sultimis. 2. Supilame mineralinį vandenį ir išmaišome. 3. Pilame į stiklines, merkiame saliero kotą ir pauošiame laimo skiltele.
Vasaros gėrimai yra ir malonumas akiai, ir stalo puošmena. Vandenį pralinksminkite ne tik uogomis, bet ir daržovėmis. Pateikiu keletą idėjų, kaip įdomiau atsigaivinti. Jei jau… Daugiau…
Sakyčiau, kad šis kokteilis turėtų būti traktuojamas kaip koks desertas net beveik. Braškės ir putojantis vynas labai dera – grynas desertas! Vasariška ir braškiška.
Gaminame: Supilkite sidrą į didoką puodą ir leiskite sušilti ant nedidelės ugnies. Sudėkite visus prieskonius ir sultis bei padidinkite ugnį (kaitrą). Kai mišinys užvirs, sumažinkite… Daugiau…
Šis kokteilis su putojančiu ispaniškuoju vynu arba cava kaip tik kalėdiniam laikui, kai aplink tik ir sklando prieskonių ir mandarinų kvapai. Pradėkime nuo sulčių gamybos. Jei… Daugiau…
Ne vieną kartą man teko su draugėmis viešėti Barselonoje ir išbandyti šampano ispaniškąjį pusbrolį – cava. Šis putojantis vynas gaminamas tokiu pat metodu kaip ir… Daugiau…
Avietes, citrinos sultis ir uogienę sudėkite į maisto smulkintuvą ir viską sumalkite iki košelės. Jei atrodys, kad trūksta saldumo, įpilkite cukraus pudros. Dabar reikėtų perkošti… Daugiau…
Pradėkime nuo sulčių gamybos. Jei mandarinų gausiai užderėjo, tai galite naudoti tik juos. Tiesa, iš jų spausti sultis teks ilgiau nei iš apelsinų, bet galite… Daugiau…
Šventinis, turbūt labiausiai tinka, kai karšta, bet aš tikrai šiuo kokteiliu vaišinsiu ir žiemą :))