8241
Beatos virtuvė
Reikės:
  • 800 g avienos
  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • 1 svogūno
  • 3 skiltelių česnako
  • 1 šaukštelio maltos ciberžolės
  • 1 šaukštelio malto kumino
  • 0,5 šaukštelio maltų aitriųjų pipirų, jei norisi aštriau
  • .....

Avienos tadžinas su slyvomis ir bulvėmis

(8)

Pradedame Velykinę savaitę, o ją labai gerai pradėti planu, ką gaminsite šventinį savaitgalį. Man aviena ir ėriena labai patinka, o ir labai tinkama mėsa Velykoms. Aviena yra vyresnių nei vienų metų avių mėsa, ypatingai vertinama Šiaurės Afrikoje ir Vidurio Azijoje. Skaniausia – gerai ištroškinta su prieskoniais ir daržovėmis. Pamėginkite avienos ir džiovintų slyvų derinį, dar… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (27 balsai, vidurkis: 3,59 iš 5)
Loading...

Enčilados

(7)

Tai dar vienas artėjančio savaitgalio projektas, kai turite virtos ar keptos vištienos ir norite ją kitoniškiau sunaudoti. Šis variantas greitas ir itin skanus. Orkaitę įkaitiname… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (36 balsai, vidurkis: 3,36 iš 5)
Loading...

Labai skanus bulvių apkepas su grybų įdaru

(15)

Viskas, kas nauja, yra pamiršta sena. Man apie panašų valgį pasakojo mano vaikų auklė Vanda, kai gyvenau Londone. Vėliau panašų receptą aptikau mėgstamoje Nijolės Marcinkevičienės… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (26 balsai, vidurkis: 4,04 iš 5)
Loading...

Vištienos pyragas su bulvių kepurėle

(11)

Vištiena – nemirštanti vakarienių klasika, tik į klasiką kartais norisi pažiūrėti kitaip. Šis daržovių ir vištienos troškinys puikiai tinka norint sunaudoti vakar keptos vištos likučius… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (27 balsai, vidurkis: 3,74 iš 5)
Loading...

Odetos Cukinijų Apkepas iš Vasaros žurnalo

(59)

Vasaros Žurnale susikovėm su cukinijom, nes šio gėrio tikrai netrūksta vasara. Ten trys skirtingi virėjai profesionalas, giminė ir BV bendruomenės  narė gamino savo patiekalus su… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (39 balsai, vidurkis: 3,82 iš 5)
Loading...

Bulvių ir „Memel Blue“ sūrio apkepas su rozmarinais ir grietinėle

(13)

Šviežios bulvės atkeliavo, tai tik spėk jų atsivalgyt, ir virtų, keptų, su krapais ir be jų. O šis apkepas toks gardus, kad sunkiai šakutę galėsite… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (4 balsai, vidurkis: 4,75 iš 5)
Loading...

Pyragas su grikiais, pomidorais ir sūriu

(4)

Grikių košė, salotos su grikiais, grikių maltinukai, grikių blynai – viskas išbandyta? Tikrai ne. Šios maistingos kruopos naujai atsiskleidžia ir puikiai asistuoja kitiems atviro pyrago… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (9 balsai, vidurkis: 3,44 iš 5)
Loading...

Fritata su smidrais

(1)

Smidrai – mano meilė. Šis pusryčių omletas – geras būdas jų užvalgyti nuo pat ryto. Dabar, kai prasidėjo jų sezonas, galėčiau juos valgyti ryte, perpiet… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (8 balsai, vidurkis: 3,88 iš 5)
Loading...

Varškės apkepas su vyšniomis ir kokosais

(46)

Šį apkepą sumaniau, kai turėjau varškės ir 5 minutes laiko, ir visai nenorėjau dėti jokių miltų. Bus šlapias, įdomios tekstūros kepinys. Gaminame: 1. Varškę su… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (11 balsai, vidurkis: 4,18 iš 5)
Loading...

Smidrų pyragas

(16)

Šį pyragą pagaminti gali kiekvienas, sudėtinės dalys prieinamos visiems, o rezultatas – tikras gardumynas. Iškočioji pirktinę tešlą, ištepi ją minkšta feta, išdėlioji apvirtus smidrus, pagardini… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (6 balsai, vidurkis: 3,50 iš 5)
Loading...

Makaronų ir pievagrybių apkepas

(8)

Greita, soti ir džiuginanti vakarienė visai šeimai. Patarimas – pažiūrėti ant pakuotės, kiek minučių patariama virti jūsų pasirinktus makaronus ir nuimti juos nuo ugnies dviem… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (23 balsai, vidurkis: 4,52 iš 5)
Loading...

Greita lazanija su padažu „Tikras italas“

(44)

Lazaniją maniškiai gali valgyti nuolatos, Tik bėda viena – ją pagaminti reikia laiko. Bet va su „Tikru italu“ – manuoju padažu maistui gaminti –  viską… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (22 balsai, vidurkis: 4,68 iš 5)
Loading...

Daržovių pyragas kaip ispaniška “Tortilla”

(14)

Macnus ir drūtas pyragas iš daržovių.

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (3 balsai, vidurkis: 4,67 iš 5)
Loading...

Bulvės su traškia plutele ir česnakiniu petražolių sviestu

(11)

Šitaip ruošti bulves mėgsta mūsų kaimynai estai. Puikiausias pavyzdys, kaip paprastą bulvę dar paprastesnėmis priemonėmis paversti rafinuotu užkandžiu. Bulvių griežinėliai minkšti, pasidengę traškia plutele, o… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (17 balsai, vidurkis: 3,94 iš 5)
Loading...

Kepti aguročiai su įdaru

(5)

Agurotis –gražuolis ir nepelnytai truputį apleistas cukinijos pusbrolis. O veltui. Toks pats puikus. Mėgsta česnako ir kitų stipresnių prieskonių draugiją. O jei nežinote, ką gi gardaus… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (9 balsai, vidurkis: 4,00 iš 5)
Loading...

Špinatų gratinas

(0)

Puiki alternatyva bulvėms prie kasdienio (ar net šventinio) kepsnio! Arba galimybė valgyti daugiau špinatų! O dažnai šaldytų špinatų būna užsilikę šaldymo kameroje, tai čia toks… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (3 balsai, vidurkis: 4,00 iš 5)
Loading...

Varškės apkepas

(231)

Gaminimo eiga: Išvirkite manų košę. Varškę pertrinkite per sietelį, sudėkite kiaušinio trynius, išvirtas manų kruopas, supilkite pieną bei tirpintą, pravėsusį sviestą. Baltymus išplakite iki standžių putų… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (285 balsai, vidurkis: 4,29 iš 5)
Loading...

Daržovinis kugelis

(22)

1. Bulves sutarkuojame bulvių tarka. Svogūnus nulupame ir taip pat sutarkuojame bulvių tarka. Saliero kotą smulkiai supjaustyti ar sutarkuojame stambia tarka, taip pat sutarkuojame cukiniją,… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (13 balsai, vidurkis: 3,62 iš 5)
Loading...

Varškės apkepas keptuvėje

(7)

Šis apkepas tik įrodo, kad be orkaitės gyventi galima labai skaniai. Beveik kaip varškės pyragas. Valgo, kas su kuo nori. Kad ir su tirpintu šokoladu… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (10 balsai, vidurkis: 3,40 iš 5)
Loading...

Tolvaidos La Parmigiana

(5)

Daržovės yra jėga, turėtume jų valgyti kuo daugiau! Labai įdomi daržovė yra baklažanas – tokia, sakyčiau, Pietų Italjos bulvė. Panašumai tokie: nevalgoma žalia ir skani,… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (2 balsai, vidurkis: 4,00 iš 5)
Loading...

Piemenėlių pyragas

(14)

Bulves supjaustome ketvirtadaliais ir dedame virti. Keptuvėje su aliejumi pakepiname veršieną, o po to jautieną. Kol mėsa kepa, smulkiai supjaustome svogūną, salierą, morkas, česnakus. Abiejų… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (39 balsai, vidurkis: 3,54 iš 5)
Loading...

Daržovių sluoksniuotinis – tegul bus šventinis

(19)

Daržoves valgyti tikrai sveika, o šitaip susluoksniuotos ir iškeptos daržovės su sūriu – tikras gardumynas. Kas gali atsispirti daržovėms su mocarela? Baklažanas, konservuoti pomidorai patiekalui… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (4 balsai, vidurkis: 4,25 iš 5)
Loading...

Moliūgų lazanija

(1)

1. Susipjaustome porą ir pakepiname keptuvėje su aliejumi. 2. Supjaustome arba sutarkuojame moliūgą. Dedame kepti prie poro. 3. Supjaustome česnaką ir įdedame kepti prie kitų… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (7 balsai, vidurkis: 3,43 iš 5)
Loading...

Nijolės makaronų ir varškės kugelis

(3)

1. Smulkius makaronus supilame į puodą ir užpilame karštu vandeniu ir verdame ant silpnos ugnies. 2. Kol makaronai verda, varškę išsukame su kiaušiniais, baltu cukrumi… Daugiau…

1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (8 balsai, vidurkis: 3,25 iš 5)
Loading...
26097
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/01/BV_kakava_banner.gif
26103
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/BV_kosmetika.gif
26104


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.