Spausdinti

Geriausias baltymų šaltinis – kiaušinis, o šios mini fritatos iškart taps pietų hitu. Sudedamąsias dalis keiskite vis kitomis, ir kasdien sukursite naują skonį. Net jei fritatas su skirtingomis daržovėmis ir priedais kepsite kasdien, per savaitę susidarys nemenkas vitaminų ir mineralų rinkinys.

Geriausia iškepti vakare, o į dėžutę sudėti – ryte.

Žirnelių, kumpio ir fetos fritatos

0
komentarai
5
Porcijos
4 asm.
Gaminimo laikas
15 min.
Kepimo, virimo laikas
15 min.

Reikės:

2 rūkyto ar sūdyto kumpio juostelių
80 g šaldytų žirnelių
1 šaukštelio smulkintų mėtų arba petražolių ar krapų
4 kiaušinių
3 šaukštų pieno
40 g fetos arba kietojo sūrio
žiupsnelio druskos (pabandykite ir visai be jos!)
pipirų
šlakelio aliejaus
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Įjungiame orkaitę – temperatūra 180 °C. Keksiukų kepimo formą gerai ištepame aliejumi.

2

Kumpį supjaustome kvadratėliais ar juostelėmis, suberiame į įkaitintą keptuvę su šlakeliu aliejaus ir pakepiname, kol švelniai paskrus. Išjungiame ugnį.

3

Į keptuvę su kumpiu suberiame žirnelius ir žoleles pasišildyti. Pasūdome ir pagardiname pipirais, išmaišome ir sukrečiame į keksiukų formeles.

4

Pirštais sutrupiname fetą. Kiaušinius išplakame su pienu ir išpilstome į keksiukų formeles, užbarstome sūrio. Kepame 12–14 minučių, kol fritatos sutvirtės ir gražiai paruduos. Paskutinėmis kepimo minutėmis galima įjungti grilio režimą, kad viršus dailiai apskrustų.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai

Rašyti komentarą