Spausdinti

Kaip mano draugė sako, turbūt patys šeimyniškiausi sekmadienio blynai. Vietoj įprasto mėsos įdaro – kepenėlės, o bulvės špinatų žaluma ir sveikata pasipuošusios.

 

 

Žemaičių blynai su kepenėlėmis

0
komentarai
22
Porcijos
2 asm.

Įdarui:

1 svogūno
sviesto kepti
400–500 g kepenėlių
1 šaukšto balzaminio acto

Blynams:

6–8 didesnių bulvių
1 šaukšto lydyto sviesto
1 šaukšto grietinės
1 šaukšto grietinėlės
50 g špinatų (šaldytų ar šviežių)
2 kiaušinių
druskos, pipirų
3 šaukštų miltų
aliejaus kepti
Kaip gaminti?

Gaminimas

Ruošiame įdarą:

1

Keptuvėje išlydome sviestą ir pakepiname smulkintą svogūną, kol lengvai apskrus.

2

Paruošiame kepenėles – išpjauname riebalus ir jas šiek tiek pasmulkiname,  verčiame į keptuvę su svogūnais. Pakepiname apie 10–15 min., o pabaigoje paskaniname balzaminiu actu.

3

Pakeptas kepenėles pasmulkiname peiliu ar sumalame mėsmale.

Gaminame blynų masę:

1

Blynų masę galime gaminti tradicinę iš virtų bulvių sutrintos masės. Aš šį kartą noriu nuspalvinti savuosius ir panaudoju jiems likusią dalį Marisos įdarytoms bulvėms paruošto įdaro. Jei norite pasigaminti tik šių blynų ir žalių, darykite taip:

2

Su lupenomis išsivirkite bulves ir jas nulupkite. Bulves sumalkite mėsmale ar sugrūskite grūstuve. Dalį bulvių masės atidėkite, o į kitą pilkite lydyto sviesto, po šaukštą grietinės ir grietinėlės, dėkite saują špinatų (jei šaldyti – atšildykite ir nuvarvinkite, jei švieži – susmulkinkite), pasūdykite, paskaninkite pipirais ir išmaišykite.

3

Kai jau paruošėte žaliąją masę – dėkite ją draugėn prie atidėtų maltos bulvių masės, muškite kiaušinius, dar galite pridėkite druskos ir miltų bei lengvai išmaišykite šaukštu.

Lipdome blynus:

1

Atgnybiame gabalėlį bulvių masės ir jį lengvai paplojame delne. Į viduriuką dedame šaukštą įdaro, o jį užklojame kitu atgnybtu ir paplotu gabalėliu bulvinės masės. Lengvai apspaudžiame kraštus ir paplojame tarp delnų, kad viskas suliptų, o blynas gražiai suapvalėtų.

2

Apkepame abi blynų puses aliejuje.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Laba diena,

    puikus blynų receptas! Tačiau labai norėčiau sužinoti šokoladainio su burokėliais receptą iš kepinių laidos. Dėkoju.

  2. Labas Beata,
    Gaminau Jusu bulviu pirstelius su zuvyte ir porais…
    Viskas super tik bekepant jie gavosi ne pirsteliai o blyneliai..siek tiek pasileido!
    Skonis pasaka!
    Gal del to ,kad UK bulves kitokios??

  3. Laba diena, Beata,

    Jūs šioje laidoje naudojote baltus ornamentuotus(vienas didžiulis) indus. Sakykite, kur tokių galėčiau įsigyti? Man patinka jūsų stiliaus puodai ir indai- kvepia jaukumu. Atleiskite už keistą klausimą.

  4. Na ka pirma kart kepiau bynus panasius I zemaiciu, skanu, buvo taciau man labai lipo prie ranku tai buvau truputi susinervinus tai pyliau miltu daugiau, taciau man nepadejo, tikveliau issiaiskinau, kad reikejo rankas pasitept aliejumi=) vyrui blynai labai patiko

  5. Nieko gero nesigavo 🙁 tesla be proto lipo prie ranku: nepadejo nei miltai, nei aliejus…

  6. As manau nuo mociutes laiku lyg krakmola dedavo ,o kiausiniu ne ,kiek atsimenu.arba tik kiausinio trinius.

  7. Mielos moterys, limpa del to, kad bulves netinkamos. Jei jos bus netinkamoa niekas nepades. Pas mus NO.kur as gyvenu buvo taip man karta nutike- niekas negelbejo. Kitus kartus puikiai.

Rašyti komentarą