8241
Beatos virtuvė

Žalios salotos su avokadais ir tunu

(4)

Šiaip tikrai labai skanu, puikiai tinka savaitgalio pietums… Daugiau neturiu nei ką pridurt.

Reikės:
  • Salotoms:
  • salotų lapų (aš ėmiau iceberg ir rocket)
  • avokado/-ų
  • agurko
  • žaliųjų alyvuogių (jei patinka)
  • virto kiaušinio (-ių)
  • konservuoto tuno
  • ančiuvių (labai skanu, bet vėlgi – ne visiesm, jei neskanu jums, tai nedėkit)
  • Padažui:
  • 6 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • 2 šaukštų balto vyno acto (arba citrinų sulčių, arba pusę to, pusę to)
  • 0, 5 šaukštelio garstyčių (dijono)
  • 0,5 šaukštelio grūdėtų garstyčių
  • druskos, pipirų
  • Medaus pagal skonį

Salotos paprastai ir būna žalios šiaip, bet šitos pasitaikė žalesnės už kitas…. hmm, pabaigoje kiaušiniai ir tunas tą žalumą praskiedžia… jei įmanoma taip išsireikšti. Pastebėjau, kad rašau tik apie saldumynus ir bulves, ir mėsą, tai šį kartą ne apie tai…

Avokadas pastaruoju metu – vienas mėgstamiausių vaisių/daržovių. Jį dar kartais vadina super maistu ir ne dėl to, kad ten daug kalorijų, o dėl visų tų ypatingų medžiagų, kurių jame pilna… Vienintelė bėda yra tai, kad paprastai juos reikia namie nokinti, nes tiesiai iš parduotuvės imti arba per kieti, per žali, arba jau nusibaigę, pajuodę…. Na, bet įmanoma rasti ir tinkamų, aišku, bet aš tai susinervinu, jei labai noriu avokadų, nueinu, nuperku ir turiu laukti dvi dienas, kol jie taps skanūs….. Pabandyk tiek išlaukti, kai nori dabar… Pamatysi, kaip nesusinervinsi…

Kaip paruošti:

Viską sudedam, ką reikia, supjaustom, kiaušinius išverdam, savaime suprantama, dabar pasiruošiam salotų padažą….

Mano giliu įsitikinimu, padažas yra pusė (jei ne visos) salotų sėkmės. Aš visada pasidarau savo, nes labai lengva. Parduotuvinių yra labai skanių (bet kam pirkt, jei gali savo pasidaryt ir žinai, ką ten dedi), bet yra parduotuvinių padažų labai labai blogų… Taigi, geriau pasidaryt pačiam….

Ruošiame padažą.

Viską išmaišyti, suplakti ir užpilti ant salotų. Tikiuosi, kad teisingai nurodžiau proporcijas užpilui šitam, nes aš tai maždaug iš akies darau… Aliejaus daugiausiai, o actas priklauso nuo skonio – ar rūgščiau, ar švelniau pageidaujat, ir su garstyčiom galima pasielgti įvairiai – jei nėra, tai ir nereikia 🙂

Šiaip tikrai labai skanu, puikiai tinka savaitgalio pietums…
Daugiau neturiu nei ką pridurt.

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (7 balsai, vidurkis: 3,29 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (4)
Komentarai
  1. Agne parašė:

    Skanios, itraukos i mano receptu sarasa:)

  2. Lina parašė:

    Aš dėjau romėniškas salotas, visa kita, kaip Beata liepė:) manau, kad ančiuviai ir garstyčios yra „a must“ sioms salotoms, bet, žinoma, skonio reikalas 🙂

  3. Ingrida parašė:

    Marinatas, tai nepakartojamo skonio, bet kas keisčiausia, kad marinatas skanesnis gavosi tada, kai viską dėjau iš akies, kaip ir Beata 🙂 Manau šis marinatas tinka prie bet kokių salotų, aš pavyzdžiui pyliau ant vištienos salotų, skanu ir sveika.

  4. Audrius parašė:

    Vienos skaniausiu salotu kokias esu gyvenime valges. tikrai visiems rekomenduoju ismeginti

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.