Šviežių žirnelių sezonas gana trumpas, tad kai jis pasibaigia visada galite pakeisti juos apvirtais šaldytais žaliais žirneliais. Greitai marinuotos cukinijos tikrai taps dažnu jūsų salotų svečiu. Pamėginkite šį derinį ant skrebučio. Žirnelių ir cukinijos gaivumas su mėta puikia tinka prie minkštai švelnios mocarelos.
200 g šviežių žaliųjų žirnelių ankščių (arba 150-200 g išgliaudytų žirnelių)
1 mažos cukinijos (apie 200 g),
saujos mėtų lapelių
2 citrinų
druskos, pipirų
4 šaukštų alyvuogių aliejaus
prancūziško batono ar kitos mėgstamos duonos
Mėtos visada kvepia vasara. O Vilkyškių pieninės „Mozzarella” nebūtinai turi būti su pomidorais.
Nulupkite ir siaurais griežinėliais supjaustykite cukiniją, pašlakstykite griežinėlius citrinos sultimis, pabarstykite druska ir palikite pasimarinuoti bent 10 minučių.
Nupilkite mocarelos skystį ir padėkite sūrio kamuoliukus dar nuvarvėti. Palikite juos kambario temperatūroje, kad suminkštėtų ir atsiskleistų tikrasis skonis.
Į verdantį vandenį vos vienai minutei pamerkite nuplautas žirnelių ankštis ar gliaudytus žirnelius, tada nukoškite ir perliekite šaltu vandeniu. Jei naudosite šaldytus žirnelius, pavirkite juos šiek tiek ilgiau – apie 2 min.
Apvirtas žirnelių ankštis ar žirnelius išmaišykite su marinuotais cukinijos gabaliukais bei smulkiai supjaustytais mėtų lapeliais. Viską užpilkite vienos citrinos sultimis, keliais šaukštais alyvuogių aliejaus, pabarstykite druska ir pipirais pagal skonį. Lengvai pamaišykite.
Duoną suraikykite ir paskrudinkite orkaitėje, kol gražiai paruduos.
Mocarelą supjaustykite griežinėliais arba suplėšykite gabaliukais.
Ant duonos skrebučių dėkite daržoves, sūrio gabalėlį ir dar pašlakstykite alyvuogių aliejumi, paskaninkite druska bei pipirais. Patiekite lėkštėje su citrinos griežinėliu.
Informuojame, kad šioje svetainėje yra naudojami slapukai (angl. cookies). Toliau naršydami svetainėje arba paspausdami mygtuką Sutinku, Jūs sutinkate su slapukų naudojimu. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos apie slapukus rasite čia
kiek mozarellos gramais reikia? Ačiū.