Graži, skani ir žalia bulvinio blyno draugystė su špinatais ir sūriu. Kepame orkaitėje, tad riebalų kiekis sumažėja iki minimumo, o juos pakeičia žali maistingi špinatai, ypatingas sūris kugeliui suteikia „kaimiško dūmo“ efektą. Laimingi bus ir vegetarai, džiaugsis ir mėsos gerbėjai (jei nieko jiems nesakysit, manys, kad valgo kugelį su šonine).
Smulkiai supjaustome svogūną ir pakepiname keptuvėje su ištirpintu sviestu, kol suminkštės. Ten pat sudedame špinatus, sumažiname kaitrą ir dar pakepiname, kol špinatai suminkštės ir patamsės. Bulves sutarkuojame burokine tarka ar šiaudeliais. Į bulvių tarkius suverčiame keptuvės turinį, sumaišome, įleidžiame kiaušinį, įberiame druskos, pipirų, čiobrelių ir dar kartą gerai išmaišome. Sūrį supjaustome riekelėmis.
Stačiakampį ar apvalų kepimo indą patepame aliejumi, sukrečiame pusę bulvių masės, išdėliojame sūrio riekeles ir užklojame jas likusiomis bulvėmis. Šauname į 200 °C temperatūros orkaitę ir kepame apie 30 minučių, kol gražiai apskrus. Patiekdami apibarstome petražolėmis.
Išbandyta- man nebuvo begalo skanu,manau del to kad nelabai megstu tarkuotu keptu bulviu, bet mano sesei buvo labai skanu ☺
O bandziau si recepta nes labai megstu špinatus ☺
Ar galima butu rukyta varskes suri pakeisti kuo kitu? Gyvenu ne lietuvoje ir niekur negaliu sio surio gaut. Gal feta tiktu?
Isbandziau ir as,aciu uz recepta, tikrai verta demesio kugelio interpretacija, bet tik tiems kas megsta spinatus. Labai tinkamas cia rukytas suris, iskepus jo visai nesimato, o skonis labai pasodreja. Vaikai nebuvo suzaveti, jiems skanesnis tradicinis kugelis.
Zalias kugelis ka tik „isbandytas“ – skanumelis 😉 aciu uz recepteli!