Spausdinti

Kadangi „Vytautas“ vanduo paprastas, tai ir aš į viską pažiūrėjau paprastai. Kažkada esu valgiusi labai gardžių šašlykų marinuotų tik su gausiu kiekiu petražolių, druska ir pipirais, tad pagalvojau dar pridėsiu prie šio rinkinio maltos kalendros (salsva kalendra kiaulienai labai draugiškas prieskonis).

Mėsą rinkausi sprandinę. Apie tai, kokią mėsą geriausiai rinktis šašlykams jau esu šiame bloge kalbėjusi su patyrusiais mėsininkais – Zenonu ir Edvinu. Ir mano tėtis yra labai geras mėsos ekspertas. Tai visi šie vyrai be išimties rekomenduoja šašlykui rinktis kiaulienos sprandinę, nes tie maži riebaliukai tai skonio ir minkštumo garantas. Nesakau, kad iš kumpio šašlykai nepavyks, bet su sprandine visada paprasčiau.

Na o kad mano mėgstamas „Vytautėlis“ dar šašlykams gerumo ir minkštumo prideda tai patikrintas faktas. Vaikai šašlykus valgė, net ausys linko, man taip pat jie įsiminė. Siūlau ilgai nelaukus patiems išbandyti.

Turiu prisipažinti, kad jei turiu galimybę visada griliaus darbus patikiu vyrams. Bet šie šašlykai buvo pirmieji, kuriuos iškepiau pati! Ir ką gi viskas puikiai pavyko, tik vieną pūslę prisideginau, bet skonio tai nesugadino.

 

 

Šašlykų receptas su „Vytautu”

0
39
Porcijos
6 asm.

Reikės:

1 kg kiaulienos sprandinės
400 ml „Vytauto“
pundelio petražolių
1 šaukštelio maltos kalendros
druskos ir pipirų
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Mėsą supjaustome ne per plonais gabaliukais, dosniai apibarstome prieskoniais, tik druskos dedame šiek tiek mažiau nei įprastai marinuojant tokį kiekį, nes nepamirštam, kad dar „Vytautas“ prie mėsos savo rankeles prikiš.

2

Taigi ant viršaus supilame „Vytautą“, kad viską apsemtų ir marinuojame bent keletą valandų, o geriausiai per naktį.

Ingredientai
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Na va, dabar labai smalsu isbandyti, viena saslyku recepta su Vytauto mineraliniu, kita su kefyru. Turbut reikes daryti puse tokiu ir puse kitokiu.

    Dar noriu pasigirti ir pagirti Beata, dovanu nuo savo vyro gavau knyga „Beatos virtuve” esu laiminga be galo, dabar turiu dvi knygeles ( kita „Metai Beatos virtuveje”), esu pasiraitojus rankoves 🙂 ir dziuginsiu savo seimyna visa vasara Beatos receptais. Aciu Beatai uz gerus paprastus receptus, ir nuotaika sklindancia is knygu 🙂

  2. Darom ir su „Vytautu”, ir su „Birute”. Rezultatas kaip ir vienodas. Tik su „Vytautu” rekomenduociau pamazinti dedama druskos kieki (ypac jei marinuojat ne kelias valandas, o per nakti, ar kokia para). 🙂

  3. Mieloji, ar galite juodu šriftu dėti tekstuką, ar bent jau šiek tiek tamsesniu. Sunku skaityti man žlibai 🙁

  4. Beata, gal gali pasiulyti alternatyva Vytautui? Gyvenu Prancuzijoj, pas mus Vytauto nei su ziburiu nerasi.. sakau gal koks Perrier ar Badoit, ar San Pelligrino tiktu? Bet visi isvardinti be druskos yra…

  5. dar siulyciau pabandyti marinuoti su tokiu lentynose randamu gerimu panasiu i suru gazuota kefyra vadinamu AIRANAS 🙂 kefyraas ir burbuliukai viename

  6. Aš kažkur forumuose paskaičiau, kad minkštesni gaunasi marinuojant kartu su kefyru ir „Vytautu”, tai pabandžiau ir nenusivyliau, iš tikro gavos minkštesni.

  7. Bandysiu as su Perier, o del sprandines, tai kaip tik siandien pirkau grazu gabaliuka, bandysiu pries savatigali paeksperimentuoti keliais marinatais darysiu. Sprandine angliskai kalbanciose salyse (mes is Toronto) vadinasi shoulder blade.

  8. Bandysiu as su Perier, o del sprandines, tai kaip tik siandien pirkau grazu gabaliuka, bandysiu pries savatigali paeksperimentuoti keliais marinatais darysiu. Sprandine angliskai kalbanciose salyse (mes is Toronto) vadinasi shoulder blade.

  9. Sveika Beata,sveikos merginos!
    Turiu dideli rupesti-per Jonines pamaitinti minia zmoniu 🙂 kepsiu tautieciams saslykus,viskas kaip ir aisku su siuo receptuku( angliskai sprandine neck),bet sakykit prasau,kaip man rasti UK kalendros? Kaip ji angliskai vadinasi? Aciu 🙂

  10. O aš dar dedu smulkiai trintus kivius, kokį vieną du. Kiviai puikiai suminkština mėsą. Jų dėka šašlykiukai burnoje tirpsta 🙂

  11. Galima marinuoti dar ir su majonezu. Gaunasi nerealiai skaniai- sultinga, minkšta, skonis kaip turi būt.

  12. Laba diena, Beata. Man 19 metu, ir as dievinu maisto gaminima. Pirma knygam kokia gavau, tai buvo Mano knyga 2013 🙂 Ji man labai patiko, yra daug vietos uzrasams. I sia knyga rasau savo receptus 🙂 O dabar, visai neseniai, uzsisakiau Jusu kepiniu knyga. Esu labai labai labai ja patenkinta 🙂 Aciu uz paprastus, lengvus ir tikrai puikius receptus 🙂

  13. sveiki as butinai si savaidgali padarysiu su jusu receptu.ir manau skaniai gausis.Labai aciu uz pasidalinta recepta..

  14. išbandžiau dešimtis šašlo recepų. Ir armenas pažystamas dave savo ir savos kūrybos ir iš intiko, tai galiu pasakyti: šitas man labiausiai patiko. O labiausiai patiko, kad čia nėra svogūnų, kurie tik pagacina viską, nors daugelis pasakys, kad nesamonė ir kad jaučiasi mėsos skonis. Super. Kuo papraščiau tuo skaniau, pridedi mandrumų, gaunasi gaidys. Vietoj vytuko, galima boržomi, tik, jis brangesnis.

  15. labai labai geri šašlykai. Mano mėgstamiausi. Jaučiasi mėsos skonis, o ne majonezu, kečupų ar žolių.

  16. Sveikos moterys ir paneles. Tiesa pasakius niekada negaminu valgyt. valgau ka man pasiulo didieji prekybos centrai. bet sis mane suzavejo. tai dabar uzpyliau vytautu ir kruva prieskoniu. ir laukiu. ar bus valgoma ar ne 😀

  17. Išbandžiau vieną dalį daryti su vytauto vandeniu ir kitą pusę su paprastu vandeniu. Marinavosi per naktį ir ką jūs manot? Ir tie ir tie iškepė vienodai ir skonis nesiskiria. Ir tie ir tie minkšti. Tai kam tas vytautas?

  18. Prie ko cia tas mineralinis vanduo.. Jis nieko vertas marinatas.. Vienintelis dalykas kuris veikia mesa tai druska.. O tie burbuliukai ir visa kita xujne nieko nedaro tai mesai.. Norit minkstos mesos tai pirkit gersnius mesos pjuvius.. Norit suminktit naturaliai kieta mesa pamirkykit ananaso sultyse ar trintam kivi.. Skonio daug nepriduos bet mesos raumenis isardys.. Ta beata cia prisigalvojus nelaimiu.. Bobu pasakos

  19. kažkodėl paskutiniu metu parduotuvėse pardavinėjama kieta sprandinė,mirkyk nemirkęs o gabaliukai kieti,taukai kepant išbėga ,klausiau parduotuvėje,kas su mėsa,sako importuoja ar tai iš Danijos ar iš kur,bet mėsa sunkiai įkandama,gal kas žino,kaip tokią mėsą galima suminkštinti,o kas deda acto ar citrinos į marinatą,tai man iš viso netinka,nes rūgštis tikrai neminkština tik sausina

Rašyti komentarą