Spausdinti

Paslapčių kupina uogienė. Paragavę jos ne iš karto atspėtumėt, kas čia per prieskonis, nes žvaigždinio anyžio beveik nesijaučia, jis lyg pradingsta paryškindamas vyšnios ir vyšnios kauliuko skonį. Verta pamėginti.

Vyšnių ir uogų uogienė

0
komentarai
1
Porcijos
4 asm.
Gaminimo laikas
10 min.
Kepimo, virimo laikas
15 min.

Reikės:

500 g vyšnių be kauliukų (šviežių arba šaldytų)
500 g įvairių šaldytų arba šviežių uogų (tinka mėlynės, serbentai, avietės, spanguolės)
500 g „Dansukker“ cukraus uogienėms
2-3 žvaigždiniai anyžiai
1 cinamono lazdelė
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Nuplaukite vyšnias ir kitas uogas. Jei naudojate šaldytas vyšnias/uogas, jos turi būti atitirpdytos kambario temperatūroje. Supilkite į puodą uogas ir kaitinkite, kol pradės garuoti.

2

Suberkite likusius ingredientus ir virkite 10-15 minučių ant vidutinės ugnies, retkarčiais pamaišykite. Žvaigždinio anyžiaus tikrai rasite specializuotoje prieskonių parduotuvėje. Nugriebkite putas. Išimkite prieskonius.

3

Supilkite į šiltus, kruopščiai išplautus stiklainius. Uždarykite ir palikite per naktį atvėsti ir sustingti. Rekomenduojama laikyti vėsioje vietoje.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai

Rašyti komentarą