8241
Beatos virtuvė

Visų mėgstamiausi čanachai su vištiena ir obuoliais

(2)

Čanachai yra rudens klasika: ypač tie, kuriuose vištiena skaniai išsitroškina su daržovėmis, obuoliais ir kmynais. Pati skaniausia dalis – aromato pilna sriuba, kuri pati sau išverda orkaitėje nieko neraginama.

Reikės:
  • 500 g vištos šlaunelių mėsos
  • 2 kubelių ekologiško „Maggi“ vištienos sultinio
  • 200 ml grietinėlės
  • 4 didesnių bulvių
  • 2 morkų
  • 1 poro
  • 3 obuolių
  • šaukšto kmynų

Čanachinių klasika, kurią pamėgs ir vaikai. Obuolių ir morkų tarkių kepurė su kmynais skaniai derės su vištiena, o bulvės ir ekologiškas „Maggi“ sultinys suteiks šiam troškiniui sotumo ir naminio jaukumo.

Gaminame:

  1. Vištieną supjaustome stambesniais gabalais ir pabarstome druska bei pipirais, bulves – smulkesniais.
  2. Keptuvėje įkaitiname šlakelį aliejaus ir pakepiname žiedeliais supjaustytą porą. Kai suminkštėja, beriame burokine tarka susmulkintas morkas ir kmynus. Maišome ir pakepame, kol morkos suminkštės. Sutarkuojame obuolį ir į keptuvę beriame jo tarkius.
  3. Viskas paruošta sluoksniavimui: pirmiausiai dedame vištieną, ant jos – bulves, morkas su porais ir obuolius.
  4. Viską užpilame ekologišku „Maggi“ vištienos sultiniu, sumaišytu su grietinėle. „Maggi“ sultinį pasiruošiame 2 kubelius užpylę verdančiu vandeniu ir gerai išmaišę.
  5. Kepame 180 °C orkaitėje apie 40–60 min.

 

Kad čanachų puota pavyktų:

  • Tokiems troškiniams geriausiai tinka indeliai su dangteliais. Jei turite kepti tinkamą molio puodynę be dangčio – padarykite jai kepurę iš storesnio folijos lakšto.
  • Kad čanachinės tarnautų ilgiau, dėkite jas ne į įkaitintą orkaitę, o į šaltą. Tegu indas kaista kartu su orkaite.
  • Čanachams reikia rinktis tik geros kokybės sultinį, kuris sujungtų ir išryškintų skonius, o ne dirbtinai juos užgožtų. „Maggi“ ekologiški sultiniai – be konservantų, skonio ir aromato stipriklių, sudedamosios jų dalys atkeliauja tik iš sertifikuotų ekologinių ūkių. 
  • Kai ruošiate čanachus ir pjaustote skirtingus produktus, pagalvokite apie kiekvieno iš jų paruošimo laiką. Pavyzdžiui, moliūgą pjaustykite stambesniais gabalais nei bulvytes, nes jis išsitroškina ir sutęžta greičiau.
  • Čanachų dėlionės gali būti tokios, kokias padiktuoja jūsų šaldytuvo ar kamaros turinys. Siūlome pabandyti keturis patiekalus puodynėse, kurie įtiks įvairiausiems skoniams.
Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (5 balsai, vidurkis: 4,20 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. Vilija parašė:

    Labai geras receptas. Labai patiko visai šeimai.

  2. Indre parašė:

    Va as kaip tik ’kertu’ vakaryksciua pasildytus! Super! Dukra sake nevalgys, kai pamate, kad obuolius pjaustau, bet kadangi alkana nenorejo likt, tai valge ir sake, kad, ”o, zinai, visai skanu!” 😀

Palikite komentarą

26097
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/01/BV_kakava_banner.gif
26103
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/BV_kosmetika.gif
26104


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.