8241
Beatos virtuvė

Vištos krūtinėlė su feta ir panceta

(4)

Krūtinėles prikemšam mišinuku iš fetos ir daržovių, apvyniojam pančeta (šonine), pusvalandis orkaitėje ir viskas…

Reikės:
  • Vištos krūtinėlių
  • Pančetos arba šoninės plonai pjaustytos
  • Fetos sūrio
  • Raudono pipiro (pusės užtenka)
  • Sviesto
  • Baziliko lapelių
  • Džiūvėsėlių
  • Druskos, pipirų

 

Man labai patinka tie smeigtukai vištos krūtinėlės „veide“, jos tada kaip kokie velniukai/ežiukai atrodo, bet kad neišgąsdintume svečių, tai patartina juos išimti prieš patiekiant ant stalo. Krūtinėles prikemšam mišinuku iš fetos ir daržovių, apvyniojam pančeta (šonine), pusvalandis orkaitėje ir viskas…

 

Kaip paruošti:

  1. Įdaras. 2 šaukštus fetos sumaišom su 1 šaukštu minkšto sviesto ir šaukštu džiūvėsėlių, susmulkinam pusę nedidelio raudono saldaus pipiro ir pusę saliero stiebo ir sumaišom su sūrio ir sviesto mase. Pridedam smulkinto baziliko, druskos ir pipirų pagal skonį. Padalinam masę į keturias dalis.
  2. Įpjaunam krūtinėlę per storiausią vietą: duriam atsargiai peilį, kad pasidarytų „kišenė“. Į kišenę prikemšam atsargiai 1/4 įdaro. Viršų persmeigiam mediniais pagaliukais.
  3. Dedam ant krūtinėlės keletą baziliko lapų ir apvyniojam panceta.
  4. Kepam 200 C orkaitėje apie 40 min.

Šitą kepsniuką aš patiekiau su „rimta“ bulvių koše (daug sviesto ir grietinėlės šlakas, ir muskato riešuto patarkuota) ir jaunom cukinijom, kurias išilgai supjausčiau ir pridėjau prie krūtinėlės paskutines 5 kepimo minutes.

Print Friendly

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (3 balsai, vidurkis: 3.67 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (4)
Komentarai
  1. mackinukas parašė:

    Pipiras? Cili ar paprika?

  2. Arvydas parašė:

    Laba panele Beta o kaip ant griliaus?
    200 netiesioginiam kepimui ir tada truputi tiesiogiai kad apskrustu?
    Su Pagarba

    • Beata Nicholson parašė:

      Arvydai, tikrai taip, leiskite pabaigoje truputį karščiau pabūti, kad šoninė apskrustų. Tik galbūt nereiks jums ant griliaus tiek ilgai kepti, užteks ir 25-30 minučių.

Palikite komentarą: Beata Nicholson



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.