8241
Beatos virtuvė

Vištos kepenėlių paštetas

(12)

Dalykas labai paprastas, bet itin skanus.

Reikės:
  • Džiovintų grybų
  • Morkų
  • Saliero koto
  • Svogūno
  • Sviesto (of course)
  • Druskos, pipirų, čiobrelių
  • 400 g vištienos kepenėlių
  • 400 g riebokos kiaulienos (pvz. šoninė)

 

Ingredientai, tai praktiškai tokie patys, kaip ir visuose mano receptuose, ha ha ha 🙂

Kaip paruošti:

Truputį reikia pasiterlioti

  1. Atskirai iškepti kepenėles.
  2. Tada gerai iščirškinti maltą kiaulieną.
  3. Atskirai daržoves ištroškinti.
  4. Paskui mėsytę sumalti ir sumaišyti su daržovėm…
  5. Svogūną supjaustyti smulkiausiai įmanomai, pakepti ant sviesto.
  6. Taip pat smulkiai supjaustyti salierą, porą morkų ir viską ant nedidelės ugnelės troškinti, kol suminkštės.
  7. Grybus užpilti karštu vandeniu, kai suminkštės, supjaustyti ir dėti kartu prie daržovių troškintis.
  8. Svieste pakepinti kepenėles, kartu dar galima svogūno įdėti (gali būt ir stambiai pjaustytas, paskui susismulkins). Kepenėlės pakankamai greitai iškepa, daugiausiai – 10 minučių… Tada dėjau šaukštą maždaug marigold daržovių sultinio miltelių ir įpyliau truputį vandens, kuriame mirko grybai. Ir viskas – kepenėles – iš keptuvės.
  9. Dabar eilė kiaulienai. Maltą kiaulieną iškepti gerokai, ant stiprokos ugnies pačirškinti, kad ji truputį apskrustų gražiai, pasūdyti, įdėti pipirų, čiobrelių lapelių. Kai kiauliena iškeps, jau visas darbas beveik padarytas.
  10. Dabar reikia sumalti kepenėles su mėsa smulkiai. Aš tai darau gerbiamam virtuviniam kombaine, nes mėsos malimo mašinėlė nesusmulkins visko, kaip kombainas. Šiaip dar malimui, jei labai sausa, gali reikėti įpilti grybų vandens šaukštą vieną kitą.
  11. Dabar kepenėlių masę permaišyti su daržovėmis ir dėti į indelius arba vieną indą, kuriame paštetas stings. Tai tiek to mokslo…

Jei norisi greičiau, tai galima panašiai ir tik pvz. su rūkyta šonine. Daržoves pakepinti iki minkštumo keptuvėje ant sviesto ant mažutės ugnies, pridėti prieskonių. Kepenėles pakepinti kitoje keptuvėje, kad iškeptų gerai ant sviesto. Tada viską sudėti į vieną keptuvę, užpilti saldaus vyno truputį (aš marsalą naudoju), vynas tas truputį saldumo ir minkštumo visam reikalui duoda… Tada vėlgi – viską į kombainą, sumalam iki košelės, į formeles ir į šaldytuvą… Daržovių būna maždaug tiek pat, kiek ir kepenėlių…. O rūkyta šoninė, kuri riebesnė, visai puikiai tinka. Arba galima netgi su rūkytais lašinukais…

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (2 balsai, vidurkis: 4,50 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (12)
Komentarai
  1. dėl kepenėlių recepto parašė:

    Recepte akivaizdžiai trūksta nuoseklumo ir logiškos sekos. Be to, skaitant atrodo, tarsi skaitytum kažkokį prastą vertalą iš anglų kalbos – sakiniuose nelietuviška žodžių tvarka ir tt. Gėda, kad vos keletą metų pagyvenę užsienyje lietuviai taip pamiršta savo gimtąją kalbą!

  2. Dėl kepenelių recepto parašė:

    Dar labiau padriko ir nenuoseklaus recepto nesu skaites…

  3. r parašė:

    o man viskas aiškiau negu aišku, turbūt esu nenuosekli ir padrika :))) Svarbiausia paštetas geras gaunasi.

  4. Ona parašė:

    Jey! Neturejau grybu ir saliero, tai pakeiciau juos petrazolemis ir lasinukais 😀 ir dar uzpyliau sultinio su zelatina sumaisyto su krapais ant virsaus! Negaliu sulaukti kada jau galima bus ragauti! Kiek laiko turi stingti?

  5. Jurgita parašė:

    Tiems Del kepeneliu recepto..Jei jums nepatinka tai ir neskaitykit.Juk kartais vienas kitas angliskas zodis ir suteikia sarmo.Kokie lietuviai vis del to nuobodus bambekliai!

  6. Evelina parašė:

    Tai ir gerai kad padrika! Viskas taip kaip daro paprasti zmoneS. Siandien bandysiu si recepta 🙂 eau darius su spanguolemis-pirstus apsilaizem:)

  7. Tikras zmogus parašė:

    Kažkaip maga viską pagal savo suvokimą išversti į suprantamą žmonių kalbą.
    Dėl svogūno apskritai neaišku, kam jį dusyk kepti smulkiai ir stambiai supjaustytą? Aš kažkada gaminau pagal šį receptą, tai gavosi per saldu nuo morkų ir kepto svogūno. Truputį gelbėjo pipirai.
    Taigi, vertimas:

    1. Smulkiai supjaustyti svogūną (atidėti atskirai).
    2. Smulkiai supjaustyti salierą, porą morkų.
    3. Grybus užpilti karštu vandeniu, kai suminkštės, supjaustyti.
    4. Supjaustytą salierą, grybus, morkas ant nedidelės ugnelės atskiroje keptuvėje troškinti, kol suminkštės.
    ……Pastaba: daržovių turi būti tiek, kiek kepenėlių.
    5. Svieste pakepinti kepenėles su svogūnu. Kepti daugiausiai – 10 minučių… Tada dėti maždaug šaukštą marigold daržovių sultinio miltelių ir įpilti truputį vandens, kuriame mirko grybai.
    6. Maltą kiaulieną iškepti gerokai, ant stiprokos ugnies pačirškinti, kad ji truputį apskrustų. Pasūdyti, įdėti pipirų, čiobrelių lapelių.
    ……(Optional) Vietoje maltos mėsos tinka pakepinta šalto rūkymo šoninė.
    7. Sumalti kepenėles su mėsa smulkiai.
    ……(Optional) Malimui, jei labai sausa, gali reikėti įpilti grybų vandens.
    8. Dabar kepenėlių (ir mėsos) masę permaišyti su daržovėmis ir dėti į indelius arba vieną indą, kuriame paštetas stings.

    Pastabos:
    Galima viską sumaišius dar pakepti vienoje keptuvėje užpilant saldaus vyno or whatever.

  8. Nomeda parašė:

    o dangau! taip skanu! pirmą kartą gyvenime dariau kepenų paštetą. Niekada daugiau ‘pirktinio varianto’….. ačiū, Beata!

  9. Rima parašė:

    Ačiū uz receptą, na laaabai skanu!!

  10. Sigita parašė:

    Nerealus!!!aciu!!!

Palikite komentarą

26097
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/BV_banner_maggi.gif
26103
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/Koldunai-300x250px.gif
26104


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.