8241
Beatos virtuvė

Vištienos slėgtainis

(31)

Vištiena visai kitaip - nei sekmadienio pietų, nei bet kokios šventės stalo nesugadins.

Reikės:
  • 2 vištienos krūtinėlių (4 puselių)
  • apie 1 kg maltos vištų šlaunelių mėsos
  • saujos pistacijų riešutų
  • 1 poro
  • sviesto kepti
  • džiovintų čiobrelių šakelės
  • 12 saulėje džiovintų ir konservuotų aliejuje pomidorų
  • kelių šakelių petražolių
  • juodųjų pipirų, druskos
  • 2 kiaušinių
  • 5 šaukštų džiūvėsėlių

Gaminame:

  1. Nuplautą porą susmulkiname peiliu ir pakepiname svieste.
  2. Kol poras kepa, į sumaltą vištieną beriame pistacijų riešutus, nubraukiame lapelius nuo čiobrelio šakelės.
  3. Susmulkiname saulėje džiovintus pomidorus, petražoles ir beriame į maltos mėsos dubenį. Nepamirškime ir pakepintų porų, pipirų, druskos.
  4. Įmušame porą kiaušinių, beriame džiūvėsėlius ir viską gerai išmaišome.
  5. Vištienos krūtinėlės gabaliukus perpjauname išilgai pusiau. Kiekvieną gabaliuką pasūdome ir pabarstome pipirais.
  6. Pailgą kepimo indą išklojame popieriumi ir sluoksniuojame mėsą: ant dugno klojame sluoksnį maltos mėsos su prieskoniais ir jį išlyginame šaukštu, tada tiesiame vištienos krūtinėlių gabaliukus, kad uždengtų apatinį sluoksnį, tada vėl krečiame maltą mėsą ir vėl užklojame krūtinėlių mėsa. Paskutinį sluoksnį formuojame iš maltos mėsos ir gražiai sulyginame paviršių.
  7. Slėgtainį pridengiame kepimo popieriumi ir siunčiame į 180 laipsnių orkaitę. Jis keps apie 1 val. ir 10 min.
Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (5 balsai, vidurkis: 4,60 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (31)
Komentarai
  1. Evelina parašė:

    Beata, labai sudomino jūsų gamintas vištienos slėgtainis šios dienos tv laidoje. Norėjau paklausti, ar galima nedėti porų arba gal pasiųlysit kuo juos pakeisti, nes mano šeimyna jų nevalgo.

  2. Laima parašė:

    Beata,labai ačiū, už labai skanius receptus ir smagią nuotaiką laidos metu!

  3. Nina parašė:

    Dėkoju už puikų receptą. Riešutus pakeičiau džiovintomis rūkytomis slyvomis. Nuostabūs sekmadienio pietūs ir manau, kad bus puikios vaišės Kalėdoms. Ačiū!

  4. Agne parašė:

    su mama gaminom šiandien vakarienei šį patiekalą. Labai skanus! ačiū už receptą 🙂

  5. Inga parašė:

    Kuom pasiulytumete pakeisti dziovintus pomidorus kad butu ne saldu ir ne pomidorai :)? Gal koki gryba deti?

  6. Vai2 parašė:

    Bandysiu rytoj kepti. Ačiū už laidą ir receptą!!!

  7. Vilma parašė:

    Niekad nebuvau laidos gerbėja, bet sekmadienį Beata „užkabino“ 🙂 Vakar kepiau vištienos teriną, paprastas pagaminimas, labai gražus vaizdas ir skanus kvapas, skonio sugadinti neįmanoma ką dėtum į faršą. Labai patiko, ačiū už receptą.
    Keksiukai irgi sudomino, artimiausiu metu išbandysiu ir gal net dažniaus žiūrėsiu laidą 🙂

  8. erika parašė:

    noreciau paklausti su kokiu padazu ji patiekti? 🙂

  9. Ramune parašė:

    kur dingo is sekmadienio laidos keksiuku receptas? neradau…

  10. Anonimas parašė:

    Ar galima butu pakeisti pomidorus dziovintomis rukytomis slyvomis?

  11. Daiva parašė:

    Laba, aga, aš ir neradau keksiukų recepto. Neužsirašiau, nes galvojau čia rasiu.

  12. Aiste parašė:

    Super! Sultingas, daug skonių, net vaikai neišrinko porų ir pomidorų:) tikrai įtrauksiu į dažnai gaminamų patiekalų sąrašą.

  13. Kristina parašė:

    Beata, ar tinka šiam receptui kalakutiena?

  14. tadas parašė:

    Biata ikvepe netgi mane pradieti gaminti maista, tu saunuole aciu tau:-):-)

  15. Laura parašė:

    išbandžiau labai patiko, darysiu kaledoms, man jis saltas skaniau ir nebyra taip kaip karstas. Dar tik pastebejimas, kad pistacijos man cia del grozio daugiau, nes ypatingo skonio nebuvo nuo ju.

  16. neringa parašė:

    as taip pat bandysiu daryti tik desiu grybu ir dziovintu pomidoru.ziuresim kaip gausis.

  17. Danguolė parašė:

    ar galima valgyti kaip šaltą užkandį?

  18. Danguolė parašė:

    Išėjo superinis. Bandykite visi, nepasigailėsite, labi skanu.

  19. SigitaZ parašė:

    Man taip pat gavosi puikiai, namiškius vaišinau, vežėmės į svečius, kas ragavo, tas gyrė, greitai dingdavo nuo stalo, puikus receptas, ačiū Beata 🙂

  20. Gitana parašė:

    Super, super, super !!! Fantastika! Pasakiškas skonis, atrodo, taip viskas paprasta, ingredientai irgi, bet skonis…ne veltui yra posakis – visas genialumas yra paprastume. Tikrai tiks ir šventiniam stalui. ačiū už puikų receptą.

  21. Neringa parašė:

    Mano uosviene nei svogunu, nei poru nevalgo, vyras alergiskas riesutams, tai vietoj poro dejau nusunkta tarkuota cukinija ir morkas bei pjaustytus sviezius pievagrybius(nekepintus), kad daugiau dregmes ir skonio butu. Super gavosi, valgem silta su mieziniu kruopu sutiniu ir baltu padazu.

  22. Rasa parašė:

    Sveiki. Ar galima pakeisti vistienos farsa i kiaulienos farsa, o vistienos krutinele – kiaulienos kumpiu? Ar toks kiaulienos variantas taip pat gautusi?

  23. Aura parašė:

    Tiesiog puikus receptas! 12 balų iš 10 galimų 🙂

Palikite komentarą

26097
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/01/BV_kakava_banner.gif
26103
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/BV_banner_maggi.gif
26104


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.