Spausdinti

Kažkada buvau tokiam workshopeflavours of Tuscany“, va iš ten ir šitas patiekalas. Labai paprastas ir klasikinis. Aš kažkaip vis tos marsalos nenusipirkdavau, bet dabar galų gale įgijau butelaitį, tai pradėjau naudoti. Marsala – tai toks saldokas stiprus vynas. Man labai skanus, ypač jei on the rocks, labai skanu po nedaug… Dar ta marsala labai populiarus dalykas dėti į maistą. Su višta turbūt populiariausias, dar į desertus ir t. t. jo deda…

Aha, dar kitas dalykas, tai tie scalopini. Kitaip tariant, tai yra plonai supjaustyta mėsa. Čia naudojama vištos krūtinėlė ir ją reikia supjaustyti plonais sluoksniais… Delnu prispausti krūtinėlę ant lentelės ir pjauti pusės cm storio mėsos ruožą po delnu. Pavojingai skamba, bet iš tikrųjų – lengva 🙂 Iš esmės, labai labai paprastas patiekalas – vos keli ingredientai, o skonis ir rezultatas puikūs…

Vištienos scalopini su grybais ir marsala

0
komentarai
1
Porcijos
4 asm.

Reikės:

4 vištienos krūtinėlių
2 saujos džiovintų grybų (aš naudoju porcini, kas turi, naudoja dzūkiškus baravykus)
1 stiklinės marsalos
1 stiklinės karšto vandens
Česnako, miltų, druskos, pipirų, petražolių, aliejaus
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Grybus užpilam karštu vandeniu ir paliekam mirkti.

2

Vištieną supjaustom plonais scalopini, apvoliojam truputėlį miltuose ir apkepam keptuvėje su keliais šaukštais alyvuogių aliejaus. (Tai padaryti teks turbūt per pora kartų, nes pirmą kartą netilps visa vištiena keptuvėje.) Vištieną kepam tik kelias minutes ir išimam iš keptuvės.

3

Į keptuvę dedam pora smulkintų česnako skiltelių, pusę minutės apkepam česnaką, kad tik pasklistų kvapas – jokiu būdu nesudeginti česnako, nes tada reikės jį mesti lauk, nes pridegintas česnakas – sugadintas česnakas.

4

Tada prie česnako dedam jau išmirkusius ir susmulkintus grybus (vandenį, kuriame mirko grybai pasiliekam, tik nupilam atsargiai į kitą indą, kad ant dugno pasiliktų visas žvyras ir t. t., kur nuo grybų, nes – oho – kiek jo būna džiovintuose grybuose).

5

Grybus apkepam porą minučių ir verčiam į keptuvę vištieną. Užpilam marsala ir leidžiam stipriai pakunkuliuoti, kad išgaruotų alkoholis, tada dar supilam visą arba pusę grybų skysčio ir paliekam ant mažos ugnies troškintis, kad skysčio nugaruotų bent pusę.

6

Tie miltai, kuriuose vištieną voliojom, padės skysčiui sutirštėti ir pasidarys toks skanus padažas… Ir viskas…

Ingredientai
Patarimas

Aš dar, tiesa, įdėjau baby cukinijų, nes užaugo kieme, tai reikėjo jas išbandyt.

Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai

Rašyti komentarą