8241
Beatos virtuvė

Vištienos pyragas su tešlos kepure

(0)
Reikės:
  • 600 g vištienos šlaunelių mėsos
  • 500 g įvairių grybų (galima naudoti tiek šviežius, tiek ir šaldytus)
  • 20 g džiovintų baravykų
  • 300 g moliūgo
  • 1 poro
  • 2 česnako skiltelių
  • čiobrelio
  • 1 kubelio ekologiško „Maggi“ vištienos sultinio
  • 2 šaukštų miltų
  • 50 ml pieno
  • 80 g grietinės
  • druskos, juodųjų pipirų
  • 50 g sviesto
  • 400 g sluoksniuotos šaldytos tešlos
  • 1 kiaušinio
  • stambios jūros druskos

Šis pyragas – tiek jo išvaizda, tiek skonis – greit sukvies artimuosius prie stalo. Tikras smagumas yra laužti traškią tešlos kepurę ir lėtai mėgautis po ja slypinčiu troškiniu. Na o, ekologiškas „Maggi“ sultinys čia pasirūpins, kad troškinys kepdamas neperdžiūtų.

1. Jei grybai šaldyti, leidžiame atšilti, džiovintus grybus užpilame trupučiu verdančio vandens ir paliekame bent 10 min. Visą susidariusį skystį išsaugome tolimesnei gamybai. Įkaitiname didelę keptuvę ir į ją pilame šlakelį aliejaus bei dedame pusę nurodyto kiekio sviesto. Kai šis ištirpsta, sudedame į keptuvę pasmulkintus grybus (pusę nurodyto kiekio), paskirstome juos tolygiai per visą keptuvės plotą ir pirmas 4-5 minutes kepame nemaišydami. Šiam laikui praėjus galima grybus vieną kartą pamaišyti, apversti ir toliau vėl neliesdami kepame apie 2-3 minutes, kol bent dalis grybų gražiai paruduos. Iškepusius grybus išimame į atskirą dubenį. Į karštą keptuvę sudedame likusį sviestą, pilame dar truputį aliejaus, sudedame likusius grybus ir viską pakartojame darkart. Iškepusius grybus atidedame.
2. Į tą pačią keptuvę pilame truputį aliejaus, suberiame smulkiai supjaustytą porą (baltąją ir šviesiai žalią dalis) ir kelias minutes pakepiname. Sudedame smulkintas česnako skilteles, čiobrelio šakeles ir kepame vis pamaišydami dar 2-3 minutes.
3. Į keptuvę sudedame gabaliukais pjaustytas vištienos šlauneles, beriame žiupsnį druskos ir juodųjų pipirų ir apkepame kartu su daržovėmis. Ten pat sudedame kubeliais supjaustytą moliūgą, grybus, užpilame pasiruoštu sultiniu – 1 kubelį ekologiško „Maggi“ sultinio ištirpiname 500 ml verdančio vandens, taip pat supilame nuo grybų mirkymo likusį skystį. Uždengę keptuvę dangčiu paliekame troškintis ant nedidelės ugnies apie 20 minučių.
4. Dubenėlyje sumaišome pieną ir miltus, kad gautųsi tiršta košelė. Supilame ją į troškinį ir viską gerai išmaišome, leidžiame paburbuliuoti (jei trūksta skysčio, galima įpilti dar sultinio). Galiausiai, sudedame grietinę, išmaišome ir paragaujame, ar netrūksta druskos ir pipirų.
5. lšimame tešlą iš šaldiklio ir paliekame ją kambario temperatūroje apie 10 minučių. Miltais dosniai pabarstę stalviršį, imamės kočioti tešlą. Lakštas turi gautis tokio dydžio, kad lengvai uždengtų kepimo indą, kuriame baigsime ruošti pyragą, ir dar liktų kraštelis tešlos saugiai užspausti.
6. Sudedame troškinį į keraminį ar stiklinį kepimo indą. Atsargiai atkeliame tešlos lakštą nuo stalviršio ir perkeliame ant kepimo indo. Tešlos kraštelius gerai prispaudžiame prie kepimo indo (kad tvirčiau sukibtų, galima konditeriniu teptuku vandeniu ar kiaušinio plakiniu lengvai patepti kraštelius). Galiausiai, kiaušinio plakiniu aptepame visą pyrago viršų, aštriu peiliuku padarome kelias nedideles įpjovas tešloje (kad galėtų išeiti garas) ir pabarstome tešlos viršų žiupsneliu stambios jūros druskos. Ilgai nedelsdami šauname 30 minučių į iki 180 laipsnių įkatintą, kol tešla pakils ir taps gražiai auksinė.

Labai svarbu, kad sultinys patiekale nedominuotų, kad būtų maloniai švelnaus skonio ir padėtų kurti visumą – toks ir yra visų trijų rūšių „Maggi“ ekologiškas sultinys.

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (6 balsai, vidurkis: 2,83 iš 5)
Loading...

Palikite komentarą



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.