Spausdinti

Vištiena – nemirštanti vakarienių klasika, tik į klasiką kartais norisi pažiūrėti kitaip. Šis daržovių ir vištienos troškinys puikiai tinka norint sunaudoti vakar keptos vištos likučius ir greičiau nei per valandą nustebinti alkanuosius subalansuotu patiekalu.

Vištienos pyragas su bulvių kepurėle

0
komentarai
11
Porcijos
4 asm.
Kepimo, virimo laikas
1 val.

Reikės:

250 g vištienos
400 g šaldytų ar šviežių apvirtų daržovių mišinio (brokoliai, žiediniai kopūstai, pupelės, žirniai, kukurūzai...)
3-4 didelių bulvių
100 g pievagrybių
1 svogūno
40 g miltų
0,5 l vištienos sultinio
0,5 šaukštelio malto muskato riešuto (nebūtinai)
1 šaukštelio kario miltelių
0,5 šaukštelio garstyčių miltelių arba šaukštelio garstyčių
70 g sviesto
mėgstamų prieskonių vištienai kepti
Druskos
Pipirų
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Jei vakar vištienos į meniu neįtraukėte, pradėkite gamybą nuo jos paruošimo.  Vištieną gausiai padengiame prieskoniais (druska, pipirai, saldi paprika, karis…), susmulkiname ir apkepame keptuvėje, kol iškeps. Iškepusią vištieną atidėkite į šalį.

2

50 g sviesto ištirpinkite didelėje keptuvėje, sudėkite smulkiai pjaustytus svogūnus ir apkepinkite, kol suminkštės.

3

Grybus supjaustykite griežinėliais ir berkite į apkepusius svogūnus. Kai grybai suminkštės, į keptuvę po truputį, maišydami, suberkite miltus. Sumažinkite ugnį ir maišydami kepkite daržoves apie 2-3 minutes, kol jos tolygiai pasidengs miltais ir šiek tiek apskrus.

4

Maišydami lėta srove supilkite sultinį, pabarstykite druska, pipirais, kariu, muskatu ir garstyčiomis. Padidinkite ugnį ir nuolat maišydami, užvirkite troškinį.

5

Kai troškinys pradės tirštėti, sumažinkite ugnį , sudėkite vištieną ir daržovių mišinį. Gerai išmaišykite.

6

Bulves nuskuskite ir supjaustykite 3-5 mm storio riekelėmis.

7

Kepimui skirtą indą ištepkite sviestu, supilkite troškinį, ant viršaus sudėliokite bulvių „stogelį“. Bulves aptepkite likusiu lydytu sviestu ir dėkite į 200 °C karštumo orkaitę 30-35 min, kol bulvės suminkštės. Skanaus!

Ingredientai
Patarimas

Jei norite sveikesnio varianto – vištieną kepkite orkaitėje, garuose ar virkite – kaip jums skaniausia.

Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Gaminu antra karta! Labai skanu, net vyrui, kuris nemegsta troskintu darzoviu, labai patiko! Dekui uz recepta!

  2. Labai skanu!
    Dariau su šaldytais žirneliais, morkom, pupelėm ir cukinija (grybų nedėjau), gavosi superinis troškinys 🙂

  3. Daug gaminu pagal jusu receptus- nuekada neteko nusivilti, bet zinokit, sitas patiekalas mano mazoje seimoje hra favoritas, vyras lyg nieko daugiau jau nebezino Vyras liepe jums, Beata, padekoti, kad mane ismokinote gaminti

Rašyti komentarą