Spausdinti

Dabar dėl tonepjaustyto česnako – jis tikrai puikų skonį suteikia. Bet tik atsargiai, ne visi mėgsta. Aš tuo puikiai įsitikinau, kai Jurgis valgė pietums – papuolė česnakas, iš karto buvo išrinktas iš burnos ir pasakyta yuuuk ir daugiau nevalgė. Tai aš tada gražiai išrinkau tuos susitroškinusius česnakus. Bet jei valgyčiau pati, tai juos sutrinčiau valgydama ir būtų puiku. Bet jei valgytojai jautresni, tai geriau jį išrinkti… Jis jau savo duoklę atidavė 🙂
Oi, ir prirašiau visą gadynę….

Vištienos, moliūgų ir porų troškinys

0
komentarai
29
Porcijos
4 asm.

Reikės:

Vištienos krūtinėlės
Poro
Obuolio
Moliūgo
0,5 stiklinės balto vyno
0,5 stiklinės vandens
Galvos česnako
Poros šaukštų grietinės ar grietinėlės
Kmynų
Čiobrelio
Truputėlio malto kumino
Druskos, pipirų
Aliejaus kepimui
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Supjaustome porą ir pakepiname nedideliam aliejaus kiekyje keptuvėje ar puode.

2

Šalia sudedame kvadratėliais pjaustytą moliūgą.

3

Sutarkuojame ir sudedame vieną obuolį.

4

Supjaustome ir sudedame vištieną bei prieskonius.  Česnako galvą galima įmesti troškinti neluptą.

5

Užpilame pusę stiklinės balto vyno ir pusę stiklinės vandens,  paliekame troškintis 30- 40 min.

6

Kai jau viskas minkšta, galima pabalinti pora šaukštų grietinės, bet puikiai tiks ir grietinėlė.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Kuo troskiniuose galima pakeisti grietinele? Esu girdejusi, kad galima naudoti jogurta be priedu, bet jis yra rugstokas. Ar tai nepakeis skonio? O gal galima tiesiog slakeli pieno ipilti?

  2. Kuo troskiniuose galima pakeisti grietinele? Esu girdejusi, kad galima naudoti jogurta be priedu, bet jis yra rugstokas. Ar tai nepakeis skonio? O gal galima tiesiog slakeli pieno ipilti?

  3. Kadangi arteja moliugu diena, tai bus smagu pasigaiminti sita skanu troskinuka 🙂 ryt meginsiu 🙂 Aciu Jums Beata 🙂

  4. Sveiki, Beata,

    labai noreciau pasigaminti toki skanu troskini.
    bet nerandu kiek to moliugo det ir vistienos krutineles koks santykis?

  5. Pirma karta, perskaicius recepta, suvokiau, kad viska turiu ! Ieskojau receptu su moliugu, nes turime jo daug, o vyras sriubu is moliugo nemegsta. Perskaicius komentarus, susidare pilnas vaizdas, moliugo idejau tikrai daug, vietoj vyno – obuoliu sultys, pabaigoje grietine. Gavosi SUPER, vyras nuo slenkscio pajutes patiekalo aromata, puole ragauti. Ziauriai patiko, tai mus dabar patiekalas. Dekui 🙂

  6. puikus receptas, ačiū, aš dėjau kulšeles )6vnt), prieš tai apkepiau keptuvėj, labai labai skanu niam 🙂

Rašyti komentarą