Kaip paruošti:
1. Supjaustome porą ir pakepiname nedideliam aliejaus kiekyje keptuvėje ar puode
2. Šalia sudedame kvadratėliais pjaustytą moliūgą.
3. Sutarkuojame ir sudedame vieną obuolį.
4. Supjaustome ir sudedame vištieną bei prieskonius. Česnako galvą galima įmesti troškinti neluptą.
5. Užpilame pusę stiklinės balto vyno ir pusę stiklinės vandens, paliekame troškintis 30- 40 min.
6. Kai jau viskas minkšta, galima pabalinti pora šaukštų grietinės, bet puikiai tiks ir grietinėlė.
Dabar dėl tonepjaustyto česnako – jis tikrai puikų skonį suteikia. Bet tik atsargiai, ne visi mėgsta. Aš tuo puikiai įsitikinau, kai Jurgis valgė pietums – papuolė česnakas, iš karto buvo išrinktas iš burnos ir pasakyta yuuuk ir daugiau nevalgė. Tai aš tada gražiai išrinkau tuos susitroškinusius česnakus. Bet jei valgyčiau pati, tai juos sutrinčiau valgydama ir būtų puiku. Bet jei valgytojai jautresni, tai geriau jį išrinkti… Jis jau savo duoklę atidavė 🙂
Oi, ir prirašiau visą gadynę….
Ir dar pabaigai, jei gyvenate Londone ir nežinote, ką veikti ketvirtadienio vakare, ateikite į Andriaus Užkalnio knygos „Anglija: apie tuos žmones ir jų šalį“ pristatymą Lietuvos ambasadoje Londone, pradžia septintą valandą. Registruotis: culture@lithuanianembassy.co.uk
Kuo troskiniuose galima pakeisti grietinele? Esu girdejusi, kad galima naudoti jogurta be priedu, bet jis yra rugstokas. Ar tai nepakeis skonio? O gal galima tiesiog slakeli pieno ipilti?
Dar prie moliūgo ir vištienos labai kokoso pienas tinka, bent man 🙂
O dar geriau nedėti ir obuolio. Labai kaloringas. Ir vištienos. O česnakas tai išvis kalorijų bomba. Žodžiu, geriausia virti troškinį iš kirvio. Truputį pabalinti pienu. Tikrai bus nwdaug kalorijų. 🙂 Gaminam, valgom ir skanaujam. Ne kalorijos, o baimė ant liemens lašiniais nusėda… 🙂
tai gal isvis nevalgykit ir nereiks pergyventi del koloriju bombu 😀
valgyt galima viska..tik paspuortuoti truputi reikia..ir sudegs visos kalorijos..:))
Kadangi arteja moliugu diena, tai bus smagu pasigaiminti sita skanu troskinuka 🙂 ryt meginsiu 🙂 Aciu Jums Beata 🙂
pirma karta gaminau patiekala su moliugu,labai skanu,aciu uz recepta.
labukas Beata,
o cia deti visa cesnako galva ar skiltele?
o kiek reikia krutineles poro ir moliugo deti? :/
O sito patiekalo vaikaims galima? Pilasi vynas…
Kaitinant alkoholis išgaruoja!taigi drąsiai galite vaikus maitinti
o kiek moliugo deti?
Sveiki, Beata,
labai noreciau pasigaminti toki skanu troskini.
bet nerandu kiek to moliugo det ir vistienos krutineles koks santykis?
Puikus troškinys! Tik vietoje to nesusipratimo kmynų reikia dėti gerą žiupsnį kario!;-)
Pirma karta, perskaicius recepta, suvokiau, kad viska turiu ! Ieskojau receptu su moliugu, nes turime jo daug, o vyras sriubu is moliugo nemegsta. Perskaicius komentarus, susidare pilnas vaizdas, moliugo idejau tikrai daug, vietoj vyno – obuoliu sultys, pabaigoje grietine. Gavosi SUPER, vyras nuo slenkscio pajutes patiekalo aromata, puole ragauti. Ziauriai patiko, tai mus dabar patiekalas. Dekui 🙂
Gaila, kad tik dabar atradau šį receptą -labai, labai skanu. Ačiū, Beata.
puikus receptas, ačiū, aš dėjau kulšeles )6vnt), prieš tai apkepiau keptuvėj, labai labai skanu niam 🙂
Tinka su couscous!