8241
Beatos virtuvė

Vištienos, moliūgų ir porų troškinys

(25)

Aš ir toliau nevalgau mėsos, tai, ką gaminu iš mėsos, atitenka šeimynai. Šiandien pietums: moliūgo, porų, obuolių ir vištienos troškinys.

Porcijos: 4
Gaminimo laikas: 40min.
Reikės:
  • Vištienos krūtinėlės
  • Poro
  • Obuolio
  • Moliūgo
  • 0,5 stiklinės balto vyno
  • 0,5 stiklinės vandens
  • Galvos česnako
  • Poros šaukštų grietinės ar grietinėlės
  • Kmynų
  • Čiobrelio
  • Truputėlio malto kumino
  • Pipiro
  • Druskos
  • Aliejaus kepimui

 

Kaip paruošti:
1. Supjaustome porą ir pakepiname nedideliam aliejaus kiekyje keptuvėje ar puode
2. Šalia sudedame kvadratėliais pjaustytą moliūgą.
3. Sutarkuojame ir sudedame vieną obuolį.
4. Supjaustome ir sudedame vištieną bei prieskonius.  Česnako galvą galima įmesti troškinti neluptą.
5. Užpilame pusę stiklinės balto vyno ir pusę stiklinės vandens,  paliekame troškintis 30- 40 min.
6. Kai jau viskas minkšta, galima pabalinti pora šaukštų grietinės, bet puikiai tiks ir grietinėlė.

Dabar dėl tonepjaustyto česnako – jis tikrai puikų skonį suteikia. Bet tik atsargiai, ne visi mėgsta. Aš tuo puikiai įsitikinau, kai Jurgis valgė pietums – papuolė česnakas, iš karto buvo išrinktas iš burnos ir pasakyta yuuuk ir daugiau nevalgė. Tai aš tada gražiai išrinkau tuos susitroškinusius česnakus. Bet jei valgyčiau pati, tai juos sutrinčiau valgydama ir būtų puiku. Bet jei valgytojai jautresni, tai geriau jį išrinkti… Jis jau savo duoklę atidavė 🙂
Oi, ir prirašiau visą gadynę….
Ir dar pabaigai, jei gyvenate Londone ir nežinote, ką veikti ketvirtadienio vakare, ateikite į Andriaus Užkalnio knygos „Anglija: apie tuos žmones ir jų šalį“ pristatymą Lietuvos ambasadoje Londone, pradžia septintą valandą. Registruotis: culture@lithuanianembassy.co.uk

Print Friendly

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (11 balsai, vidurkis: 3.64 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (25)
Komentarai
  1. Tinka su parašė:

    Tinka su couscous!

  2. Laura parašė:

    Kuo troskiniuose galima pakeisti grietinele? Esu girdejusi, kad galima naudoti jogurta be priedu, bet jis yra rugstokas. Ar tai nepakeis skonio? O gal galima tiesiog slakeli pieno ipilti?

    • Beata Nicholson parašė:

      Laura, tikrai galima pilti pieno, bus liesiau, nei su grietinėle. Galima dar ir grietinės šaukštą vieną kitą įdėti ir pieno pilti.

    • Rasa parašė:

      Dar prie moliūgo ir vištienos labai kokoso pienas tinka, bent man 🙂

      • r.babausyte parašė:

        O dar geriau nedėti ir obuolio. Labai kaloringas. Ir vištienos. O česnakas tai išvis kalorijų bomba. Žodžiu, geriausia virti troškinį iš kirvio. Truputį pabalinti pienu. Tikrai bus nwdaug kalorijų. 🙂 Gaminam, valgom ir skanaujam. Ne kalorijos, o baimė ant liemens lašiniais nusėda… 🙂

  3. Rasa parašė:

    Kadangi arteja moliugu diena, tai bus smagu pasigaiminti sita skanu troskinuka 🙂 ryt meginsiu 🙂 Aciu Jums Beata 🙂

  4. Renata parašė:

    pirma karta gaminau patiekala su moliugu,labai skanu,aciu uz recepta.

  5. indre parašė:

    labukas Beata,
    o cia deti visa cesnako galva ar skiltele?

  6. vaiva gocentaite parašė:

    o kiek reikia krutineles poro ir moliugo deti? :/

  7. neringa parašė:

    O sito patiekalo vaikaims galima? Pilasi vynas…

  8. Simona parašė:

    o kiek moliugo deti?

  9. Laima parašė:

    Sveiki, Beata,

    labai noreciau pasigaminti toki skanu troskini.
    bet nerandu kiek to moliugo det ir vistienos krutineles koks santykis?

  10. Vaiva parašė:

    Puikus troškinys! Tik vietoje to nesusipratimo kmynų reikia dėti gerą žiupsnį kario!;-)

  11. Oksana parašė:

    Pirma karta, perskaicius recepta, suvokiau, kad viska turiu ! Ieskojau receptu su moliugu, nes turime jo daug, o vyras sriubu is moliugo nemegsta. Perskaicius komentarus, susidare pilnas vaizdas, moliugo idejau tikrai daug, vietoj vyno – obuoliu sultys, pabaigoje grietine. Gavosi SUPER, vyras nuo slenkscio pajutes patiekalo aromata, puole ragauti. Ziauriai patiko, tai mus dabar patiekalas. Dekui 🙂

  12. Daiva parašė:

    Gaila, kad tik dabar atradau šį receptą -labai, labai skanu. Ačiū, Beata.

  13. Rasa parašė:

    puikus receptas, ačiū, aš dėjau kulšeles )6vnt), prieš tai apkepiau keptuvėj, labai labai skanu niam 🙂

Palikite komentarą

26097
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/01/BV_banner_vasara_300x250_2_01.jpg
26103
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/BV_kosmetika.gif
26104


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.