Spausdinti

Šituos tai galiu valgyti kasdien. Pavasarį aš juos truputį palengvinu, nes valgau mėsainį be bandelės, hahaha. Bet ir be, ir su bandele – labai skanu. Švelnus, kiek salsvokas du mėnesius brandintas puskietis „Šveicarų” sūris lengvai tirpsta kaitroje ir subtiliai papildo mėsainio skonių įvairovę.

Vištienos mėsainiai su „Šveicarų” sūriu

0
komentarai
8
Porcijos
4 asm.
Kepimo, virimo laikas
10 min.

Maltiniams:

500 g vištienos filė faršo
150 g cukinijų
1 česnako skiltelės
40 g „Šveicarų” sūrio
druskos
šviežiai grūstų juodųjų pipirų
kelių šakelių krapų
aliejaus maltiniams kepti

1 mėsainiui patiekti:

riekelės „Šveicarų“ sūrio
salotų lapų
1 mėsainių bandelės
½ marinuoto agurko
pomidoro
svogūno
1 šaukšto majonezo
1 šaukšto saldaus aitriųjų paprikų padažo
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Cukiniją nulupame, išimame sėklas ir sutarkuojame. Česnakus sutriname, o krapus smulkiai supjaustome.

2

Sumaišome mėsą, tarkuotą sūrį, cukiniją, česnakus ir krapus, įberiame druskos, pipirų (jei kepsite ant griliaus, papildomai įdėkite šaukštą džiuvėsių ir kiaušinį). Labai gerai išmaišome. Faršą dedame į šaldytuvą ir laikome apie pusvalandį – taip bus lengviau formuoti maltinukus.

3

Atšaldytą faršą išimame, daliname vienodo dydžio gabaliukais, suformuojame maltinius. Įkaitiname keptuvę (arba paruošiame grilių), pilame truputį aliejaus ir kepame maltinius. Iškepusius maltinius dedame ant popierinių rankšluosčių kad susigertų riebalai.

4

Bandeles perpjauname pusiau ir paskrudiname. Majonezą sumaišome su saldžiu paprikų padažu. Agurkus, svogūnus ir pomidorus supjaustome plonais griežinėliais. 

5

Renkame suvožtinį. Dar šiltą bandelę tepame padažu, dedame agurkų, salotų, padažo, maltinį, riekelę „Šveicarų” sūrio, pomidorų, svogūnų ir užvožiame nupjauta viršūnėle. Arba mėsainį konstruojame taip, kaip mums patinka – svarbu nepamiršti įdėti maltinio ir sūrio.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. O su kuo darote, jei darote be bandelių? Kokios salotos šalia geriausiai tiktų? Apie kokį paprikų padažą kalbate?

Rašyti komentarą