Spausdinti

Vasara, ateik čia! Klasikinis marinatas mėsai su ruduoju drėgnuoju cukrumi “Farinas”. Marinatas išbandytas su vištiena, bet kepti galite ir kiaulieną, kalakutieną, veršieną, jautieną.

kepsneliai

 

Vištienos kepsneliai su gardžiuoju marinatu

0
komentarai
12
Porcijos
6 asm.

Reikės:

600-700 g vištienos šlaunelių mėsos (apie 6-7 gabaliukų)
1 šaukšto garstyčių (grūdėtų arba dižono)
2 šaukštų rudojo drėgnojo cukraus “Farinas”
0.5 šaukštelio aitriųjų paprikų skiedrelių (flakes) arba smulkintų džiovintų aitriųjų paprikų
0.5 šaukštelio saldžiosios paprikos miltelių
kelių šakelių čiobrelio (jei rasite, naudokite citrininį)
2 skiltelių česnako
1 šaukšto alyvuogių aliejaus
1 šaukšto raudonojo vyno acto (arba baltojo vyno acto)
druskos, pipirų
Kaip gaminti?

Gaminimas

Ruošiame marinatą:

1

Dubenėlyje sumaišykite farino cukrų, actą ir garstyčias.

2

Įspauskite česnaką. Galite ir susmulkinkite jį peiliu ar naudoti česnako granules.

3

Suberkite prieskonius, pilkite aliejų ir gerai išmaišykite.

4

Ištepkite šia mase mėsą. Leiskite jai pasibūti bent pusvalandį ar geriausiai -pernakt.

Kepame ant griliaus:

1

Kepkite ant karšto griliaus apie 15-30 min. vis pavartant, kad mėsa gražiai apskrustų. Kepimo laikas priklauso ir nuo gabalėlių dydžio.

Ingredientai
Patarimas

Būtinai pasitikrinkite ar mėsa iškepusi. Tai yra labai svarbu. Iš jos turi bėgti skaidrus skystis, jei jis balzganas – mėsa dar neiškepusi. Iškepusi vištiena yra tik  Raudona ar rausva gali būti tik jautiena, ar ėriena. Kiauliena – vos vos rausva.

Alternatyva

Jei jūsų grilius yra tiesiog terasoje, užtikrintas būdas, kurį rekomenduoju, viską pradėti kepti 200 laipsnių orkaitėje, kol beveik iškeps, apie 20 min., o pabaigtuves su paskrudinimu perkelti ant griliaus. Galima pradžioje mėsą įvynioti į foliją ir pakepti ant griliaus, o vėliau išvynioti ir tik skaniai apskrudinti.

Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Aš taip kepu vištytę – labai geras receptukas 🙂 O rudąjį cukrų drąsiai galite pakeisti medumi, tik tuomet reikia labai saugoti kepsniukus, nes labai greitai svyla 🙂 Skanaus 🙂

  2. Geras marinatas, reilkes pabandyti, juo labaiu kad turiu to cukraus. O su medum tikrai labai svyla, nepatiko…

  3. Beata, sakykit, o kuo būtų galima pakeisti šį cukrų, nes parduotuvėje jo neradau, bet receptą labai norisi išbandyti?

  4. Receptas išbandytas! Gavosi labai labai labai skaniai, negalėjau sustoti valgyti 🙂 Beata, tu mano virtuvės favorite, ką begaminsi pagal tavo receptus viskas paprasta ir labai skanu.

  5. Super receptėlis. Nors aš kaip ne-žinovė nelabai radau skirtumų tarp marinato su farino cukrumi ir be jo. Vyras mano darė su farino, aš dėjau tiesiog paprastą rudą cukrų…

  6. Užmarinavau taip kiaulieną, tik neturėjau po ranka Farino cukraus, tad dėjau maišytą paprastą rudą su tamsiu Muscovado cukrumi. Tikiuosi, vis tiek skaniai gausis 🙂

  7. labai labai labai skaniai gavos jau dariau ne viena karta ir labai daug pagyru is sveciu sulaukiu 😀 o mesyte dingsta akimirksniu 🙂

Rašyti komentarą