8241
Beatos virtuvė

Vištienos kepsneliai su gardžiuoju marinatu

(12)

Vasara, ateik čia! Klasikinis marinatas mėsai su ruduoju drėgnuoju cukrumi “Farinas”. Marinatas išbandytas su vištiena, bet kepti galite ir kiaulieną, kalakutieną, veršieną, jautieną.

Reikės:
  • 600-700 g vištienos šlaunelių mėsos (apie 6-7 gabaliukų)
  • 1 šaukšto garstyčių (grūdėtų arba dižono)
  • 2 šaukštų rudojo drėgnojo cukraus “Farinas”
  • 0.5 šaukštelio aitriųjų paprikų skiedrelių (flakes) arba smulkintų džiovintų aitriųjų paprikų
  • 0.5 šaukštelio saldžiosios paprikos miltelių
  • kelių šakelių čiobrelio (jei rasite, naudokite citrininį)
  • 2 skiltelių česnako
  • 1 šaukšto alyvuogių aliejaus
  • 1 šaukšto raudonojo vyno acto (arba baltojo vyno acto)
  • druskos, pipirų

Ruošiame marinatą:

  1. Dubenėlyje sumaišykite farino cukrų, actą ir garstyčias.
  2.  Įspauskite česnaką. Galite ir susmulkinkite jį peiliu ar naudoti česnako granules.
  3. Suberkite prieskonius, pilkite aliejų ir gerai išmaišykite.
  4. Ištepkite šia mase mėsą. Leiskite jai pasibūti bent pusvalandį ar geriausiai -pernakt.

Kepkite ant karšto griliaus apie 15-30 min. vis pavartant, kad mėsa gražiai apskrustų. Kepimo laikas priklauso ir nuo gabalėlių dydžio.

Jei jūsų grilius yra tiesiog terasoje, užtikrintas būdas, kurį rekomenduoju, viską pradėti kepti 200 laipsnių orkaitėje, kol beveik iškeps, apie 20 min., o pabaigtuves su paskrudinimu perkelti ant griliaus. Galima pradžioje mėsą įvynioti į foliją ir pakepti ant griliaus, o vėliau išvynioti ir tik skaniai apskrudinti.

Būtinai pasitikrinkite ar mėsa iškepusi. Tai yra labai svarbu. Iš jos turi bėgti skaidrus skystis, jei jis balzganas – mėsa dar neiškepusi.

Iškepusi vištiena yra tik baltos ir baltos spalvos. Raudona ar rausva gali būti tik jautiena, ar ėriena. Kiauliena – vos vos rausva.

kepsneliai

 

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (6 balsai, vidurkis: 3,00 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (12)
Komentarai
  1. Gintarė parašė:

    Aš taip kepu vištytę – labai geras receptukas 🙂 O rudąjį cukrų drąsiai galite pakeisti medumi, tik tuomet reikia labai saugoti kepsniukus, nes labai greitai svyla 🙂 Skanaus 🙂

  2. Simona parašė:

    Na ką, šį savaitgalį tortilijos, taigi pravers šis marinafas vištytei. 🙂

  3. vilma parašė:

    Geras marinatas, reilkes pabandyti, juo labaiu kad turiu to cukraus. O su medum tikrai labai svyla, nepatiko…

  4. Ingrida parašė:

    Beata, sakykit, o kuo būtų galima pakeisti šį cukrų, nes parduotuvėje jo neradau, bet receptą labai norisi išbandyti?

  5. vika parašė:

    Ingrida, jei esate Vilnietė paieškokite Asorti parduotuvėje.

  6. ulrika parašė:

    Aciu uz lux marinato varianta. Jau isbandziau per savaitgali. Visiems labai patiko.

  7. Beata Nicholson parašė:

    Farino cukraus yra beveik visose maisto prekių parduotuvusė. Žinoma, gal aš čia tik už Vilnių kalbu, bet tikrai esu pirkusi ir kitur.

  8. Ingrida parašė:

    Receptas išbandytas! Gavosi labai labai labai skaniai, negalėjau sustoti valgyti 🙂 Beata, tu mano virtuvės favorite, ką begaminsi pagal tavo receptus viskas paprasta ir labai skanu.

  9. Viktorija parašė:

    Super receptėlis. Nors aš kaip ne-žinovė nelabai radau skirtumų tarp marinato su farino cukrumi ir be jo. Vyras mano darė su farino, aš dėjau tiesiog paprastą rudą cukrų…

  10. Vaida parašė:

    Užmarinavau taip kiaulieną, tik neturėjau po ranka Farino cukraus, tad dėjau maišytą paprastą rudą su tamsiu Muscovado cukrumi. Tikiuosi, vis tiek skaniai gausis 🙂

  11. mija89 parašė:

    labai labai labai skaniai gavos jau dariau ne viena karta ir labai daug pagyru is sveciu sulaukiu 😀 o mesyte dingsta akimirksniu 🙂

  12. […] jei kepsite vištieną, svarbiausia, gerai, iki galo iškepkite… Va, šie labai […]

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.