Porcijos
4 asm.

Reikės:

2 vištienos krūtinėlės gabalėlių
stiklinės pieno
prieskonių (kokių tik patinka – aš naudojau tik druskos, pipirų ir truputėlį prieskoninių žolelių mišinio)
1-2 kiaušinių
4 šaukštų duonos džiūvėsėlių
2 šaukštų miltų (sunaudojami ne visi)
2 šaukštų tarkuoto parmezano (nebūtinai)
alyvuogių aliejaus (nebūtinai)
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Vištienos krūtinėlę išilgai supjaustome, maždaug 2-3 cm storio juostelėmis.

2

Pamerkiame į pieną bent valandai ar porai valandų.

3

Kai vištiena jau pagulėjusi piene, pieną nupilame. Pridedame prieskonių ir druskos.

4

 Įkaitiname orkaitę iki 200-210 C.

5

Dabar pasiruošiame: vienoje lėkštėje miltai, kitoje lėkštėje parmezanas, sumaišytas su džiūvėsėliais ir dubenėlyje kiaušiniai suplakti.

6

Vištienos juosteles pamirkome į kiaušinio plakinį, po to truputį į miltus ir tada į džiūvėsėlius. Kai vištiena jau gražiai aplipusi viskuo, tiesiame į skardą. Taip padarome su visomis juostelėmis.

7

Jei turime tokį purkštuką, kuriuo aliejų purškiame, tai užpurškiame. Aš turiu tokį purkštuką, bet ne visada užpurškiu aliejaus ant vištos, taigi ir be aliejaus puikiai pavyksta.

8

Ir viskas, pašauname į orkaitę maždaug 20-30 min.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Labai lengvas, skanus ir universalus patiekalas 🙂 Pietums tiekiau karsta su ryziais ir „sweet chilli sauce”, labai tiko 🙂 Vakare suvalgem saltus, su Daumantu „kinietisku pomidoru padazu” . Greita ir skanu, liuks!

  2. Labas vakaras,ieskojau kur cia parasyti,kur paklausti.Tai pamciau recepta „vistienos”,sakau,paklausiiu cia;) Beata,pamenat petiekala,kuri gaminote kazkurioi laidoi,bet senokai : vistienos krutineles gabaliukai apsukti bekoniuku,bulves keptos grietineleje ir poru padazas? As esu gaminus ,ir net kelis kartus..ir va siandien prisiminiau vel ji po kazin kiek laiko,bet pamirsau poru padazo ingridientus))) gal galetumet pagelbeti?;)))

  3. O man gavosi šios juostelės gavosi kitokios, nei tikėjausi. Pati mėsytė buvo skani ir minkšta, bet viršus labai kietas… 🙂

  4. O man gavosi šios juostelės gavosi kitokios, nei tikėjausi. Pati mėsytė buvo skani ir minkšta, bet viršus labai kietas… 🙂

  5. Kol buvo šiltos tos juostelės, buvo skanu, tačiau kai patiekiau atšalusias kaip užkandį, buvo sausios ir „reikalvo” gausaus padažo…

  6. Labai skanus patiekalas. Man nesigavo sausos (dėl pieno, manyčiau). Super tinka su kinišku pomidorų padažu. 🙂 Voliojau juosteles trupiniuose su sezamo sėklomis, tai iš vis super. 🙂 REKOMENDUOJU. 🙂

  7. Viską dariau tiksliai, kaip nurodyta recepte, tačiau rezultatas nesužavėjo. Lazdelės gavosi sausos, daugiau nedgminsiu.

Rašyti komentarą