Spausdinti

Tai super greitai pagaminami pietūs ar vakarienė. Įkvėpimas iš Yotam Ottolenghi virtuvės. Žinoma, geriausia apie kitos dienos pietus ar vakarienę pagalvoti dieną prieš, nes skaniausia, jei leisite vištienos blauzdelėms pasimarinuoti bent jau dieną, galima marinuoti ir dvi dienas, laikant šaldytuve. Taip pat galite padvigubinti kiekį, nes gaminau tikrai mažą kiekį, bet užteko visiems šeimos nariams. Galima ir garnyrą dar kokį pagaminti, kol keps blauzdelės. Ar lengvai apvirtos daržovės, ar ryžiai. Tai puikus patiekalas ir didesniems draugų ar giminių susiėjimams, kai reikia iš anksto pamarinuoti ir tada jau galima transportuoti į balių ar kepti iškart.

 

Vištienos blauzdelės su alyvuogėmis, kaparėliais bei datulėmis

0
komentarai
13
Porcijos
4 asm.
Kepimo, virimo laikas
50 min.

Reikės:

8 viščiukų blauzdelių
saujos šviežių raudonėlių
3 šaukštų raudono vyno acto
3 šaukštų alyvuogių aliejaus
100 g žalių alyvuogių be kauliuko
60 g konservuotų ar sūdytų kaparėlių
60 g datulių be kauliuko
kelių lauro lapelio
120 ml sauso balto vyno
2 šaukštų granatų ar cukranendrių melasos, arba medaus
druskos ir šviežiai maltų pipirų
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Visus ingredientus, išskyrus vyną bei melasą, sumaišome dubenyje. Merkiame vištienos blauzdeles į dubenį ir įtriname mišiniu.

2

Užberiame druskos bei šviežiai maltų pipirų ir vėl lengvai sumaišome, kad blauzdelės pasidengtų visu gėriu. Uždengiame dubenį maistine plėvele ir komandiruojame šaldytuvan pastovėti per naktį, ar net dvi nakteles. Gerai būtų, kad ir dar kokį kartą ar du pamaišytumėte jas, kad marinatas dar geriau įsiskverbtų į mėsą.

3

Kai jau blauzdelės išsimarinavusios, įkaitiname orkaitę iki 180C. Perkeliame vištienos blauzdeles su visu marinatu į kepimo skardą. Sumaišome vyną su melasa, išmaišome ir užpilame ant blauzdelių.

4

Ir viskas, šauname į orkaitę ir kepame 50 minučių. Patiekimui dar pabarstome šviežiais raudonėliais ir skanaus.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Gaminau si patiekala,..maniau,kad nesigaus,bet gavosi super! O skonis dieviskas!Tikrai rekomenduoju gaminkite si patiekala,tikrai nenusivilsite.Vat ir dabar einu marinuoti kulseles,rytoj sveciu laukiu!..Ir jau girdziu kaip visi mane girs! Aciu tau Beata!

  2. Ieškojau kito recepto, kurį, buvau tikra, esu išsisaugojus; deja, teko suktis, bo višta verkė atšilus, kad ją kuo greičiau keptiau.

    Tiek skubėjau, kad pradėjau iki galo neperskaičius… Be to, teko dar ir improvizuoti: datules keisti slyvomis, žalias alyvuoges – juodomis, vietoj vyno – vyno actas…. Bet rezultatas nuo to visiškai nenukentėjo! – priešingai – mano žmogus negailėjo pagyrų, jog tai vienas išskirtiniausio skonio patiekalų, kuriuos esu pagaminusi!!! (Pasirodo, jojo senelė taip triušieną ruošia).

    Ačiū, Beata, už įkvėpimą ir išsigelbėtą vakarienę!

Rašyti komentarą