8241
Beatos virtuvė

Vištienos blauzdelės su alyvuogėmis, kaparėliais bei datulėmis

(11)
Reikės:
  • 8 viščiukų blauzdelių
  • saujos šviežių raudonėlių
  • 3 šaukštų raudono vyno acto
  • 3 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • 100 g žalių alyvuogių be kauliuko
  • 60 g konservuotų ar sūdytų kaparėlių
  • 60 g datulių be kauliuko
  • kelių lauro lapelio
  • 120 ml sauso balto vyno
  • 2 šaukštų granatų ar cukranendrių melasos, arba medaus
  • druskos ir šviežiai maltų pipirų

Tai super greitai pagaminami pietūs ar vakarienė. Įkvėpimas iš Yotam Ottolenghi virtuvės. Žinoma, geriausia apie kitos dienos pietus ar vakarienę pagalvoti dieną prieš, nes skaniausia, jei leisite vištienos blauzdelėms pasimarinuoti bent jau dieną, galima marinuoti ir dvi dienas, laikant šaldytuve. Taip pat galite padvigubinti kiekį, nes gaminau tikrai mažą kiekį, bet užteko visiems šeimos nariams. Galima ir garnyrą dar kokį pagaminti, kol keps blauzdelės. Ar lengvai apvirtos daržovės, ar ryžiai.

Taigi, visus ingredientus, išskyrus vyną bei melasą, sumaišome dubenyje. Merkiame vištienos blauzdeles į dubenį ir įtriname mišiniu. Užberiame druskos bei šviežiai maltų pipirų ir vėl lengvai sumaišome, kad blauzdelės pasidengtų visu gėriu. Uždengiame dubenį maistine plėvele ir komandiruojame šaldytuvan pastovėti per naktį, ar net dvi nakteles. Gerai būtų, kad ir dar kokį kartą ar du pamaišytumėte jas, kad marinatas dar geriau įsiskverbtų į mėsą. Tai puikus patiekalas ir didesniems draugų ar giminių susiėjimams, kai reikia iš anksto pamarinuoti ir tada jau galima transportuoti į balių ar kepti iškart.

O kai jau blauzdelės išsimarinavusios, įkaitiname orkaitę iki 180C. Perkeliame vištienos blauzdeles su visu marinatu į kepimo skardą. Sumaišome vyną su melasa, išmaišome ir užpilame ant blauzdelių. Ir viskas, šauname į orkaitę ir kepame 50 minučių. Patiekimui dar pabarstome šviežiais raudonėliais ir skanaus.

 

Print Friendly

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (3 balsai, vidurkis: 3.67 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. Ruta parašė:

    Išbandžiau. Tikrai labai skanu! Ačiū už receptą

  2. Vaiva parašė:

    Brangi Beata, nejau tikrai reikia 1,2 litro vyno šiam receptui? Kažkaip labai daug…

  3. Aistė parašė:

    o juodos alyvuogės irgi tinkamos?

  4. Aistė parašė:

    ačiū 🙂 vakar užmarinavau, šian kepsiu 🙂 labai skaniai skamba receptas 🙂

  5. Ina parašė:

    Gaminau si patiekala,..maniau,kad nesigaus,bet gavosi super! O skonis dieviskas!Tikrai rekomenduoju gaminkite si patiekala,tikrai nenusivilsite.Vat ir dabar einu marinuoti kulseles,rytoj sveciu laukiu!..Ir jau girdziu kaip visi mane girs! Aciu tau Beata!

  6. Irma parašė:

    Ieškojau kito recepto, kurį, buvau tikra, esu išsisaugojus; deja, teko suktis, bo višta verkė atšilus, kad ją kuo greičiau keptiau.

    Tiek skubėjau, kad pradėjau iki galo neperskaičius… Be to, teko dar ir improvizuoti: datules keisti slyvomis, žalias alyvuoges – juodomis, vietoj vyno – vyno actas…. Bet rezultatas nuo to visiškai nenukentėjo! – priešingai – mano žmogus negailėjo pagyrų, jog tai vienas išskirtiniausio skonio patiekalų, kuriuos esu pagaminusi!!! (Pasirodo, jojo senelė taip triušieną ruošia).

    Ačiū, Beata, už įkvėpimą ir išsigelbėtą vakarienę!

  7. Lina parašė:

    Ar sviezias raudonelis tik papuosimui ar i marinata? aciu!

Palikite komentarą

26097
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/01/BV_banner_vasara_300x250_2_01.jpg
26103
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/BV_kosmetika.gif
26104


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.